Кремъл обвини САЩ за ракетното нападение срещу Крим

Песков го нарече абсолютно варварско
24 юни 2024 15:00, Елка Василева
312
Кремъл обвини САЩ за ракетното нападение срещу Крим
Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл обвини САЩ за украинското нападение срещу Крим, извършено с ракети АТАКМС (ATACMS), при което загинаха най-малко четирима души, включително две деца, и бяха ранени още 151 души, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков нарече нападението "абсолютно варварско" и заяви, че Москва ще реагира на участието на Вашингтон в него. Същевременно той подчерта, че и Киев е причастен към атаката.

Още по темата
Песков предложи на медиите да попитат правителствата на Европа и САЩ защо техните управляващи участват в убийството на деца.

"Разбира се, непосредственото въвличане на САЩ в бойни действия, в резултат на които загиват мирни руски граждани, не може да няма последствия. Какви именно - времето ще покаже", подчерта говорителят на Кремъл.

Той добави, че предстои руските следствени органи да определят дали ударите по Крим са свързани с терористичните атентати в Дагестан. След като те приключат работата си, ще може да се правят изводи.

Русия не е чула от неприятелски настроените държави нито съболезнования във връзка с нападенията в Крим и Дагестан, нито осъждане, добави Песков.

Руският президент Владимир Путин съчувства дълбоко на пострадалите и на загубилите свои близки в резултат на украинското нападение срещу Севастопол и въоръженото нападение в Дагестан, заяви говорителят на Кремъл.

Засега мирното предложение на Путин за Украйна остава в сила въпреки нападението на украинските въоръжени сили срещу Севастопол, подчерта Песков.

Водят се разговори за промяна на руската ядрена доктрина и привеждането ѝ в съответствие със сегашните реалности, добави говорителят на Кремъл, като цитира изявление на руския президент Владимир Путин.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от Русия
В Русия ще се завърнат вербуваните от "Вагнер", сред тях са убийци и канибали
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
238
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Боби Поне вземи разгледай снимките, защото става все по-смешно. Не било оставало нищо от ракета с тегло от 170 килограма, тя не причинявала нищо и т.н. Доказателства за паднали такива и щетите, които нанасят колкото искаш, какво остава за сред на практика незащитени хора на някой плаж.
237
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 дни
До Анонимен Аз съм ОЗ Химически войски(ЯХБЗ Ядрена Химическа Биологическа Защита). Ако трябва да се унищожи примерно база като Белбек с ядрено оръжие - въпрос на какво разстояние ще оцелееш? Е това са въпросните 10 км извън размерите на базата...
236
3
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 дни
До Анонимен 235 Как се самоунищожава една зенитна ракета УМНИКО??? НАЙ-ПРОСТОТО ДЕЙСТВИЕ дистанционно се взривява бойната част - толкоз. Да остане част от ракетния двигател и част от носовия обтекател - останалото(включително механиката на управляващите повърхности) е сметнато като източник на осколкии се превръща в осколки.
235
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Боби 10 километра е НИЩО, когато става дума за огромен стратегически обект като една военовъздушна база. Неслучайно самата база се охранява от системи с различна далекобойност, но дори тези с най-малка далекобойност са с поне 15 километра такава. От коментара ти става ясно, че не си наясно с това как се използват РЕАЛНО различните ПВО системи, щом мислиш, че 10 километра е голяма дистанция до военен обект.
234
2
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 дни
До Ето какво се е Останки от ТОР ракети... От стрелбата в Неделя или стрелбата миналия Петък или преди 3 седмици... ХОРА ТОР БОЙНАТА МАШИНА Е ВИСОКА ОКОЛО 4м РАКЕТАТА Е 3.5м дълга. Като се взриви може да остане някаква тръба там където е ракетния ускорител. Но още 80те години тези ракети бяха композитни(безумно леки). 1мм АЛУМИНИЙ ипрегниран външно и укрепен с найлонова оплетка в термо устойчива смола.
233
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Боби Една самоунищожаваща се ракета не се разпада на "5 грамови" парчета, и това най-добре се вижда по снимките от МНОГОБРОЙНИ отломки от такива, ВКЛЮЧИТЕЛНО и от конкретния случай в Севастопол. Личи си, че или не си виждал какво е снимано, че е паднало там, или нарочно се преструваш, че не си го виждал. И в двата случая писанията ти не променят реалността. Сравнението ти с парашутистите само потвърждава, че ти от физика си нямаш никаква представа.
232
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 дни
До Хванат ДЕФИНИРАЙ БЛИЗО Ако за теб БЛИЗО Е 10КМ ОК. За мен близо е 5 минути пеша.
231
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 дни
До Анонимен 228 Едно парче 0,5 кг? Умнико БЧ на ТОР ракетата е 15кг от тях 11-12 кг са готови поразяващи елементи. Но всеки такъв елемент е с маса не повече от 5 грама примерно 2200 осколки. Тези 5 грамови елементи които са аеродинамично невъзможни да летят ги пусни цяла кофа - ще оцелея гарантирано. Парашутистите като скачат за твое сведение аеродинамично се ограничава скоростта на 270-280км същото е със свободно падащите осколки.
230
3
 
1
 
! Отговори
Ето какво се е преди 6 дни
случило: украинците са атакували Белбек/Комуникационния център с ракети, рускто некдърно ПВО се е задействало, но пропусналите да прихванат целите си ПВО ракети са се самовзривили и са се строварили върху плажуващите. Твова е подкрепено от абсолютно всички налични доказателства: останките от ПВО ракети от Тор-2, пораженията , които не отговарят на твърденията на руските фашисти, че са от касетъчни боеприпаси, но отговарят на такива от ПВО ракети и самите видеа, показващи работата на ПВОто.
229
1
 
3
 
! Отговори
Хванат преди 6 дни
До Боби "На запад от НМ има Сателитен Център на 5км(проверено). На север може би(не съм проверявал) е Авио базата." Какво стана с опита ти да твърдиш, че в близост не е имало военен обект, даже се правеше на неразбрал и питаше какво значело "военен обект"? Как така "разбра" че има не един а ДВА военни обекта в непосредствена близост?
228
0
 
0
 
! Отговори
дада преди 6 дни
защо не ги нападнете , за да не влезнат в нато и те ?
227
3
 
6
 
! Отговори
d преди 6 дни
не крим директно в кремъл трябва да пуснат една
226
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Боби Предлагам ти да направиш един експеримент: заставаш под един 8 етажен блок и някой ти пуска на главата едно парче желязо от половин килограм. Няма да има нужда после да ни казваш какво е станало, сами ще разберем. А междувременно, тъй като така или иначе си тук само за да буташ руска пропаганда - прегледай клиповете от плажа и виж сниманите парчета части от ПВО ракетата и престани да пишеш пълни небивалици, защото е несериозно.
225
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Боби "Плажа е на населеното място Вити ли беше какво беше ще забраниш на местните да отидат на плаж в неделя???" Хахаха. Руснаците ЗАТВАРЯТ ЦЕЛИ ГРАДОВЕ, ако решат, че сигурността го изисква това, но щели да пуснат някого на плаж щото било "неделя" или някаква друга "причина". Откажи се: всички доказателства сочат, че руска ПВО ракета е паднала на плажа. И имам предвид доказателства от реалността, които противоречат на ВСИЧКО, което пишеш, както и на цялата руска пропаганда.
224
3
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 дни
До Анонимен 224 Значи ако ми намериш достоверни данни а не "ПРИНЦИПНИ" каквито аз ползвам ще си направя труда да ти сметна след колко метра осколката ще загуби убойна сила.
223
4
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 дни
До Анонимен 223 Плажа е на населеното място Вити ли беше какво беше ще забраниш на местните да отидат на плаж в неделя??? На запад от НМ има Сателитен Център на 5км(проверено). На север може би(не съм проверявал) е Авио базата. Киев е сгрешил Плажа с военен обект за поне 5км минимум. Което при съвременните технологии е практически невъзможно.
222
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Боби "След като прелетят примерно 50м или 100м губят толкова скорост" Физиката ми се обади и каза да й върнеш тройката.
221
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Не само, че руска ПВО ракета е причинила смъртта на тези хора, а може да се направи и обоснованото предположение, че руснаците използват цивилните за жив щит: обикновено в близост до много важни военни обекти не се допускат НИКАКВИ цивилни, а тук имаме плаж НЕПОСРЕДСТВЕНО до едно от най-големите военни летища в Крим. Предвид че това летище е било многократно атакувано и многобройните провали на руските ПВО, съпроводени с падане на дефектирали или неуспешни ракети това е сигурно.
220
2
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 дни
До Анонимен Умнико за да е компактна БЧ в ракетата готовите осколки не са топчета(доказано е че отскачат) а са паралелепипеди всеки ред с различни размери и маса. Тези осколки с ръбове лесно пробиват корпуса на самолета но АЕРОДИНАМИЧНО никакви и ги няма. След като прелетят примерно 50м или 100м губят толкова скорост че максимум ако паднат на земята да наранят съвсем леко някой нещастен цивилен по бански.
219
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Боби "Изгуби ли ТОР ракетата цел се самовзривява. И естествено това е високо във въздуха" И като се взриви "високо във въздуха" над плажа с летуващите .... какво става? Да не би да се ИЗПАРЯВА? Или отломките падат сред летуващите?