Кремъл обвини САЩ за ракетното нападение срещу Крим

Песков го нарече абсолютно варварско
24 юни 2024 15:00, Елка Василева
312
Кремъл обвини САЩ за ракетното нападение срещу Крим
Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл обвини САЩ за украинското нападение срещу Крим, извършено с ракети АТАКМС (ATACMS), при което загинаха най-малко четирима души, включително две деца, и бяха ранени още 151 души, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков нарече нападението "абсолютно варварско" и заяви, че Москва ще реагира на участието на Вашингтон в него. Същевременно той подчерта, че и Киев е причастен към атаката.

Още по темата
Песков предложи на медиите да попитат правителствата на Европа и САЩ защо техните управляващи участват в убийството на деца.

"Разбира се, непосредственото въвличане на САЩ в бойни действия, в резултат на които загиват мирни руски граждани, не може да няма последствия. Какви именно - времето ще покаже", подчерта говорителят на Кремъл.

Той добави, че предстои руските следствени органи да определят дали ударите по Крим са свързани с терористичните атентати в Дагестан. След като те приключат работата си, ще може да се правят изводи.

Русия не е чула от неприятелски настроените държави нито съболезнования във връзка с нападенията в Крим и Дагестан, нито осъждане, добави Песков.

Руският президент Владимир Путин съчувства дълбоко на пострадалите и на загубилите свои близки в резултат на украинското нападение срещу Севастопол и въоръженото нападение в Дагестан, заяви говорителят на Кремъл.

Засега мирното предложение на Путин за Украйна остава в сила въпреки нападението на украинските въоръжени сили срещу Севастопол, подчерта Песков.

Водят се разговори за промяна на руската ядрена доктрина и привеждането ѝ в съответствие със сегашните реалности, добави говорителят на Кремъл, като цитира изявление на руския президент Владимир Путин.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от Русия
В Русия ще се завърнат вербуваните от "Вагнер", сред тях са убийци и канибали
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
2
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 дни
До Анонимен 219 ТОР ракетите са "глупави" 100% радиоуправляеми единствените автоматични системи са радио/лазерен дистанционен взривател. Освен това УМНИКО АТКМС не са крилати ракети да летят на 10м над терена а са БАЛИСТИЧНИ. Тоест АТКМС лети отгоре надолу а ТОР от земята нагоре. Изгуби ли ТОР ракетата цел се самовзривява. И естествено това е високо във въздуха. Ако ТОР пропусне АТКМС се взривява на земята в целта си. И тя е определено Плажа...
217
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Боби Нищо не са "сбъркали" а опита ти да подведеш някого, че там няма руски военен обект се провали. Има снимки на отломките на ракета от ПВО Тор-2 както и доволно видеа показващи щети нанесеи от такива, а не от взривили се касетъчни боеприпаси, при които в радиуса на взривяването им всичко е на салата. С други думи, напъните ти не съответстват на реалността, а точно обратното, опитват се да я СКРИЯТ.Руското ПВО е утрепало няколко от летовниците и за това ще трябва също да отговарят руснаците
216
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 дни
До Анонимен 216 Сбъркали са плажа с центъра на военния обект който трябва да е на около 10км а АТАКМС е с КВО 5м(Кръгово Вероятно Отклонение) Грешка Грешка каза жената само 10 километра...
215
2
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 дни
До Анонимен 214 - КИЕВ тогава какво постигна? Разруши една прекрасна стара сграда и раниедин лейтенант дето командваше охраната на обекта който практически беше празен.
214
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Боби/213 Продължаваш ли да твърдиш (невярно), че там няма руски военен обект? И ако се опитваш да избегнеш отговора: на колко разстояние от този плаж се намира военовъздушна база "Белбек"?
213
4
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 дни
До Анонимен 212 пистата е дълга няколко километра и широка примерно 25метра. Имаш зони за обслужване и заони за съхранение на Самолети. ОКОЛО ТОВА НЕЩО ИМА БУФЕНА ЗОНА ОТ 2-5 км във всяка посока. Тревна площ. На тази площ не се допуска гнездене(има си спец ловец който разрушава гнездата на птиците) за да не нахранят някой самолет с пилешко. Тази зона е и Секюрити зона срещу разни "птици" дето стрелят с истински боеприпси.
212
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ако имате възможност,гледайте украинския удар върху морския щаб в Севастопол миналата година! Кадрите са от хора, разхождащи се на крайбрежната алея! Няма цивилни жертви,няма ранени,удара е точно в административната сграда.Нямаше време даже летовниците да се уплашат.
211
3
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 дни
До Анонимен 208 Ти правиш ли разлика между Касетна ПРОТИВОПЕХОТНА БЧ и Касетна ПРОТИВОТАНКОВА БЧ. За да гръмнеш танк ти трябва съб боеприпас с маса поне 10кг. 5-6 кг взрив, 1-2 кг датчици електроника и батерия и 1-2кг корпус с парашут и разни аеродинамични управляващи плоскости.
210
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Боби "Дефинирай Руски военен Обект?" Военно летище.
209
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Боби "Ако ПВО беше свалила АТАКМС нямаше изобщо да стигне нищо до плажа." Няма НИЩО - физичен закон или логика, която да потвърждава такова нещо. Буквално си измисляш каквото ти падне.
208
3
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 дни
До Анонимен Мариопопл беше обграден от Сили на ДНР вътре се бяха окопали 12000 Азовци и ВСУ. Предложиха вземете си включително тежкото оръжие(Танк,БТР,БМП) и напуснете вие сте в КОТЕЛ. НЕ. Пуснете мирните жители да се евакуират... НЕ. Две седмици уговорки... След това Азов като напуска позиция(най-обикновена сграда / блок) или я запалва или я минира. Накрая се предадоха и сега ги съдят. Бахмут е на 70км от Луганск и 50км от Донецк - това означава че М777 може да обстрелва Донецк - ЗА ТОВА!
207
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Как стана така,че когато Украйна се въоръжи адекватно ,се оказва че наблизо я няма втората армия в света?
206
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Боби, поне малко вземи се информирай, недей да четеш и повтаряш кремълските опорки, та да ти кажа късетъчната бойна глава на АТАКМС е съответно 268 или 560 кг, от 6-13 самонасочващи се елемента, ако подобна ракета удари плаж пълен с хора, дори и с по-малката глава, директно жертвите ще са всички в радиус 150 метра, а в 250 метра нема да има здраво стъкло, това което се вижда на видеата е по-скоро падане на ПВО ракета
205
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Кой нормален си праща децата да плажуват във военна база?
204
3
 
18
 
! Отговори
Н А Г Л О С Т преди 6 дни
Ах какъв смешен плач !!! Русофилството се мъчи да ни убеди че украинските и съответните руски жертви са по вина на Украйна, САЩ и цивилизована Европа. Сякаш не Русия, а САЩ , НАТО както и самите украинци нападнаха и окупираха Украйна.
203
4
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 дни
До Русский мир Ако ПВО беше свалила АТАКМС нямаше изобщо да стигне нищо до плажа. Разбираш ли ако беше моноблок който върха е брониран за да прониква в земята осколки пронизват ракетата отклоняват я бойната част като падне може да се взриви. Когато е тънкостенен контейнер пълен със съб боеприпаси един от осолки да се взриви фойерверк във въздуха. А АТКМС преди да разхвърля съб боеприпасите трябва да се завърти около оста си. Това е фин процес за да се разхвърлят съб боеприпасите равномерно.
202
2
 
6
 
! Отговори
Достоверна информаця преди 6 дни
Аз като патриот, се доверявам на думите на националните ни герои. Варварски деспотизъм е определение на Ботев за Русия, която му е била точно толкова омразна, както и Османската империя.
201
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Боби, а в Мариопол и Бахмут какви военни обекти имаше та сринаха целите градове до основи, само питам
200
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
ТАСС съобщава за убити и ранени, но това е източник който не заслужава доверие
199
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Според мен, да се ходи на плаж в Крим или в Газа не е здравословно.