Кремъл обвини САЩ за ракетното нападение срещу Крим

Песков го нарече абсолютно варварско
24 юни 2024 15:00, Елка Василева
312
Кремъл обвини САЩ за ракетното нападение срещу Крим
Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл обвини САЩ за украинското нападение срещу Крим, извършено с ракети АТАКМС (ATACMS), при което загинаха най-малко четирима души, включително две деца, и бяха ранени още 151 души, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков нарече нападението "абсолютно варварско" и заяви, че Москва ще реагира на участието на Вашингтон в него. Същевременно той подчерта, че и Киев е причастен към атаката.

Още по темата
Песков предложи на медиите да попитат правителствата на Европа и САЩ защо техните управляващи участват в убийството на деца.

"Разбира се, непосредственото въвличане на САЩ в бойни действия, в резултат на които загиват мирни руски граждани, не може да няма последствия. Какви именно - времето ще покаже", подчерта говорителят на Кремъл.

Той добави, че предстои руските следствени органи да определят дали ударите по Крим са свързани с терористичните атентати в Дагестан. След като те приключат работата си, ще може да се правят изводи.

Русия не е чула от неприятелски настроените държави нито съболезнования във връзка с нападенията в Крим и Дагестан, нито осъждане, добави Песков.

Руският президент Владимир Путин съчувства дълбоко на пострадалите и на загубилите свои близки в резултат на украинското нападение срещу Севастопол и въоръженото нападение в Дагестан, заяви говорителят на Кремъл.

Засега мирното предложение на Путин за Украйна остава в сила въпреки нападението на украинските въоръжени сили срещу Севастопол, подчерта Песков.

Водят се разговори за промяна на руската ядрена доктрина и привеждането ѝ в съответствие със сегашните реалности, добави говорителят на Кремъл, като цитира изявление на руския президент Владимир Путин.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от Русия
В Русия ще се завърнат вербуваните от "Вагнер", сред тях са убийци и канибали
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
258
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Виждам,че Боби пак снася рускотелеграмска боза. Леко претоплена,но все така вкиснала.
257
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Айде пак смешки. Ако касетъчен снаряд беше ударил,на този плаж нямаше да има един оцелял. Всичките щяха да са добре нашпиговани с осколки. На всеки виждал резултат от подобно поражение е ясно,че са падали отломките ударени от руското пво. И защо никой фильо не споменава думичката "небо-м"? Неудобно ли ви става? Защото никой няма да обстрелва плаж,а нещо до него
256
3
 
3
 
! Отговори
Плевели преди 6 дни
Американски ракети насочвани от американциНякой ще даде на местните играчки за милиониКой да е виновен ???
255
10
 
6
 
! Отговори
българин преди 6 дни
ало копейки защо не ревахте като се избиха 3 000 украински деца. И какво правят руски деца на плаж където се води война.. къде са родителите.. пак ли са пияни.
254
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
А кои е виновния за поредното престъпления .4 ракети са били насочени стрещу цели-свалени са ,5 е имала за цел градски плаж и летуващите на него,с касетъчен боеприпас-никои да не се спаси ,от 5 убити 3 деца =децата на врага.Американски ракети,американски безпилотни дронове над Черно море-тия лаина що не се отстрелват =везумие некво и американски оператори на ракетите.КРАСОТА
253
9
 
8
 
! Отговори
Ти да видиш преди 6 дни
Кога САЩ ги спасяваха Втората Световна с Лендлийза не риваха,кога САЩ ги спасяваха да не изпукат от глад 1991 не риваха
252
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Никой вече не ги слуша какво казват тези .
251
9
 
7
 
! Отговори
българин преди 6 дни
Добре де САЩ са виновни за всичко и за всички провали на путлерова Русия ама се чудя защо великата руска армия не нападна виновните САЩ а нападна братска Украйна и избива нейните деца и цивилни?
250
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Боби Впрочем, личи си, че нямаш представа и от термините, които използваш. "Аеродинамичен" не е противоположното на "балистичен". "Балистичен се отнася до ТРАЕКТОРИЯ, "аеродинамичен" до ФОРМАТА на даден обект.
249
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Боби/250 Може да го напишеш още милион пъти и няма да стане по-вярно и ако четеше СОБСТВЕНИТЕ си постове щеше да ЗНАЕШ, че не е вярно. Снимките от отломките от тази ракета (а те са ДОКАЗАНО от тази ракет) от плажа до базата също показват че си нямаш представа на какви парчета се разпада. Ако такива парчета паднат върху хора ги убиват НА МОМЕНТА и в това няма никакво съмнение.
248
4
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 дни
До Анонимен 248 КАЗВАМ ТИ ГО В ПРАВ ТЕКСТ Ако ракета ТОР се САМОВЗРИВИ на един км височина отпадъците на земята няма да убият никой.
247
4
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 дни
До Анонимен 244 Тор-2 примерно може да обстрелва до 4 цели по време на движение в диапазон +/-45 градуса. Но това са АЕРОДИНАМИЧНИ ЦЕЛИ. АТАКМС са Балистични цели. ТОР може да стреля по тях само при външно целеуказване. А то идва от По-висок клас системи С-350/300/400/500 или външен команден пункт. А Тор и Панцир ОСНОВНО охранява по-големите системи от дребни дронове и ниско летящи ракети. По-високия клас ситеми отговарят за АТАКМС - това че ТОР са запушили дупки на ПВО е ясно на всеки
246
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Боби Поне вземи отвори сайтовете които показват на какъв "ориз" се е разпаднала ракетата от Тор-2. Има я. Не разбра ли, че всички вече са видели, че приказките ти не отговарят на реалността, независимо колко пъти ще ги повториш?
245
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Боби "Основни 10-20км(Тор и Панцир)" Дойдохме си на думата. Оттук нататък опорките ти за това, че 10 километра не било "близо" когато става дума за работата на ракетно ПВО стават напълно безмислени. С други думи, ВЕЧЕ показахме, че този плаж даже е МНОГО БЛИЗО и следователно СТАНДАРТНИТЕ процедури за сигурност на такива обекти изискват да не се допускат цивилни в тази зона. СЛЕДОВАТЕЛНО: Русия използва плажуващите цивилни като ЖИВ ЩИТ.
244
4
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 дни
До Анонимен 244 БЧ на занитна ракета представлява буквално СУШИ В центъра е месото(ВЗРИВА) следва ориза - готовите бойни осколки и стигаме до корпуса (който също се пръска на осколки с различна маса) водораслите или в каквото ги завиват. Самоликвидация е самовзривяване. Е сега вземи шепа ориз и го хвърли от 8 етаж така и осколките ще ги видиш на земята цели но реално вече безобидни.
243
3
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 дни
До Анонимен 242 Дистанции ПВО - Артилерия 2-5км ПЗРК 5-6км Основни 10-20км(Тор и Панцир) Базови 40-70 БУК подвижни и неподвижни до 100 С-350. ОПОРНИ С-300/400 150/250км + ВИП ракети до 400км и ПРО С-500 250км + ВИП 400 + Анти спътник На тор и Панцир класа попадат около 60-65% от всички свалени цели от всякакви класове С-300/400 са под 10%
242
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Боби Ти явно не си четеш дри собствените постове, за да разбереш, че има противоречие между това, което си написал за килограмови компоненти и приказките за "5 грамви сегменти", но на този етап вече стана ясно, че ти не работиш с релаността а с чиста пропаганда. Вече написах какво е станало - руското ПВО се е провалило да прихване целите си и ракетите му са се самовзривили над плажуващите, а твоите опити за твърдения че това били АТАКМС, са направо катастрофални. Нямат връзка с реалността.
241
2
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 дни
До Анонимен 240 Ракета 160кг 3,5м дължина - Носов обтекател с примерно част от електрониката 1 килограм, Механична част управляващи повърхности около 5кг, Основна електроника и дистанционен взривател 20кг(Батерия), следва БЧ 15кг след това е поне 110кг ракетния ускорител от който остават около 3 кг тръба дълга примерно 2,5м
240
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Боби Ние говорим за това на какви дистанции работи дори най-късообхватното ПВО, за да определим какво е "голямо" и "малко" разстояние до една база той нарочно започва да пише нямащи нищо общо с темата неща. Типична тактика за саботиране на разговора.
239
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Боби Вече ти написах, че не се самоунищожава на "сегменти от по 5 грама". Явно ще трябва да измислиш какво ще обясняваш.