Кремъл обвини САЩ за ракетното нападение срещу Крим

Песков го нарече абсолютно варварско
24 юни 2024 15:00, Елка Василева
312
Кремъл обвини САЩ за ракетното нападение срещу Крим
Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл обвини САЩ за украинското нападение срещу Крим, извършено с ракети АТАКМС (ATACMS), при което загинаха най-малко четирима души, включително две деца, и бяха ранени още 151 души, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков нарече нападението "абсолютно варварско" и заяви, че Москва ще реагира на участието на Вашингтон в него. Същевременно той подчерта, че и Киев е причастен към атаката.

Още по темата
Песков предложи на медиите да попитат правителствата на Европа и САЩ защо техните управляващи участват в убийството на деца.

"Разбира се, непосредственото въвличане на САЩ в бойни действия, в резултат на които загиват мирни руски граждани, не може да няма последствия. Какви именно - времето ще покаже", подчерта говорителят на Кремъл.

Той добави, че предстои руските следствени органи да определят дали ударите по Крим са свързани с терористичните атентати в Дагестан. След като те приключат работата си, ще може да се правят изводи.

Русия не е чула от неприятелски настроените държави нито съболезнования във връзка с нападенията в Крим и Дагестан, нито осъждане, добави Песков.

Руският президент Владимир Путин съчувства дълбоко на пострадалите и на загубилите свои близки в резултат на украинското нападение срещу Севастопол и въоръженото нападение в Дагестан, заяви говорителят на Кремъл.

Засега мирното предложение на Путин за Украйна остава в сила въпреки нападението на украинските въоръжени сили срещу Севастопол, подчерта Песков.

Водят се разговори за промяна на руската ядрена доктрина и привеждането ѝ в съответствие със сегашните реалности, добави говорителят на Кремъл, като цитира изявление на руския президент Владимир Путин.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от Русия
В Русия ще се завърнат вербуваните от "Вагнер", сред тях са убийци и канибали
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ъъъ, момент- безаналоговата руска ПВО и ПРО защо не реагира?! Забавно е как САЩ си дава остарелите ракети от складовете и РФ става за тотален резил и смях. Прочее, в Крим унищожиха доста батареи С-300 и С-400. Забавно! Ако РФ си мисли, че Украйна ще стои и няма да реагира, жестоко се е объркала! А НАТО намеси ли се пряко във войната, РФ си заминава за часове.
17
15
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 дни
До Анонимен 11 Видео клипа който се върти в Телеграм каналите. Плажуващи прекрасна гледка! След това викове и паника заедно с характерния звук на взривяващи се касетни боеприпаси...
16
6
 
11
 
! Отговори
А преди 6 дни
До Анонимен 4 Какво да прави ,освен да търпи? Има ли топки да атакува САЩ? Много добре знае, какво ще стане, ако го направи!
15
18
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 дни
До Анонимен 2 РФ не стреля ЦЕЛЕНАСОЧЕНО по граждански обекти. Обикновените Хора в Украйна знаят това. Вижда се по видео клиповете. Отгоре летят разни неща а съвременните Украинци спокойно си изваждат телефона и започват да снимат като се стремят да хванат най-добрия ракурс така да се каже... Няма паника. Няма търчене да се намери бомбоубежище...
14
12
 
18
 
! Отговори
Алекс преди 6 дни
Товарищ Песков,когато вероломно нападнеш държава,разрушаваш градове и избиваш хора,може да се случи така,че да получиш отговор.Украйна доста ви търпя,но вие упорито си просехте този отговор.Е,получихте едно голямо БУУУМ.Когато провеждаш СВО,се случват и такива неща.
13
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Боби, вече няма слитен център с голяма антена, центъра и антената били отишли по крайцера Масква
12
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Късия може да пръдне от зор на дядо си Джо. Това ще е адекватна ответна мярка.
11
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Аз ако съм на Путин ще снабдя Асад с няколко кинжала да срине някоя друга незаконна база на фащисаните на сирийска територия...
10
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Боби, какви леуващи в Крим бре, погледни в тубата плажовете са им празни, хотелите затворени, чат пат по некой местен си разхожда кучето по плажа
9
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Коментари от сорта пускай пускай и накрая дядя се изпуснал в гащите. Рашките могат само да ревът, като бомбят мирни граждани в Украйна всичко е точно. Малко им е.
8
17
 
9
 
! Отговори
Боби преди 6 дни
В Крим до селището Витин има сатерлитен център с огромна антена. На плажа до антената(около 400м) никой не седи защото не иска да бъде облъчен. А Плажа на Витин на над 5 км е бил пълен с летуващи. Ракетите уж насочени към центъра падат на плажа - ЛЪЖА. За унищожаване на такова съоръжение се изисква не КАСЕТЪЧНА(срещу пехота) Бойна Част а МОНОБЛОК Бойна Част за по-голямо точково поражение на масивен обект. ПОРЕДЕН ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ НАПРАВЕН ОТ КИЕВСКИЯ РЕЖИМ!!!
7
7
 
11
 
! Отговори
Сър Пичук преди 6 дни
Аз пък обвинявам жената на това джудже за разпространяванр на масова гонорея в Гърция
6
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
тия загиналите на плажа са от руска ПВО ракета, която е пропуснала целта си, рашшките да не се правят на ...
5
5
 
12
 
! Отговори
Пешо преди 6 дни
Е, то и Украйна може да обвинява Сев.Корея и Иран, но това не променя нищо.
4
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Завиждам му на търпението на Путин....
3
13
 
30
 
! Отговори
руски варварин преди 6 дни
руските варвари терористи обвиняват САЩ за кашата която забъркаха!
2
13
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Мдаа Рушшията може да бомбандира градове,да убива и отвлича деца,пък украйнците не.Да не говорим,че на вватенките все Щатие им виновни,ама ако не бяха Щатите с ленд лийза през втората световна сега в Мацква щеше да се говори на немски.
1
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Пускай 2 Сатанки на Урсула и 20 Сатанки у ФАЩ :)))