Радев не е съгласен с позициите на МС, отказа да води делегацията на срещата в НАТО

Той няма да участва в срещата
27 юни 2024 17:00, Нели Христова
425
Радев не е съгласен с позициите на МС, отказа да води делегацията на срещата в НАТО
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев не приема предложението на Министерския съвет да ръководи българската делегация и да участва в срещата на държавните и правителствени ръководители във Вашингтон, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Министерският съвет одобри рамковите позиции на Република България за срещата на върха на НАТО, която ще се състои на 9-11 юли във Вашингтон. Със същото решение се предлага на президента Румен Радев да ръководи българската делегация, да изложи приетите рамкови позиции и на тяхна основа "да одобрява и/или утвърждава" представените на срещата документи. В състава на делегацията е включен и министър-председателят и министър на външните работи Димитър Главчев.

Още по темата
Държавният глава и върховен главнокомандващ винаги е настоявал и работил за модернизацията на Въоръжените сили, за повишаване на националния отбранителен капацитет, за засилване на приноса на България в укрепването на възпиращия и отбранителен потенциал на източния фланг на НАТО.

От първия ден на войната в Украйна държавният глава остро осъжда руската агресия. На националните и международни форуми президентът Радев винаги е поддържал всички елементи на колективния подход за гарантиране на сигурността, за повишаване на отбранителните способности, прилагането на регионалните планове на Алианса и увеличаване на средствата за отбрана.

В същото време държавният глава не приема някои положения от приетите от Министерския съвет рамкови позиции, отнасящи се до ангажименти, които страната ни поема относно войната в Украйна.

Във връзка с това президентът Румен Радев не приема предложението на Министерския съвет да ръководи българската делегация и да участва в срещата на държавните и правителствени ръководители във Вашингтон", става ясно от позиция, разпространена от прессекретариата на президента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


425
Още от Общество
Постижима ли е еврозоната без стабилно правителство?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
366
1
 
1
 
! Отговори
Руси преди 1 ден
Този Радеф започва да ме кефи. Пробшемат е ,че пак ще ни се скарат сега от НАТО. Истината е ,че НАТО имаше нужда от нас ,а едва ли не но правят услуга като ни вземат. Сега сме зависими и ни се карат от сутрин до вечер ! С ЕС е същото !
365
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Рундьо, направи едно коремно, вдигни юмруче и всички ща та последваме.
364
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Цанов разказва за сциентолозите от Исторически Парк. Разкри че Ивелин Михайлов е сциентолог! https://youtu.be/FsnLtfyCzFc?feature=shared Eто и филм за тайната служба (нещо като ЦРУ, които ги и подкрепят навсякаде по света) на сциентолозите The Office of Special Affairs (ОSA):https://youtu.be/m4tiXRSWBa0?feature=shared
363
3
 
1
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 ден
Явно има причина. Няма да участва в тикане на страната в загунена чужда война, което не е проблем за Т лъстуште
362
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Можеш да трриеш и да отнемаш достъп. Вчера цял ден ме трри и пречи на мненията а във вторник и сряда нямах дпстъп.
361
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Значи трроловете може да квалифицират държавния глава а хората не може да ги критикуваме за това че му правят квалификация .
360
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
112 е един обикновен тррол на НПО и на козяк.
359
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Поканата е за един. Главчо го пращат ББ и ДП. ... РРадев го праща народа. Но народа нокой не го пита. Него ще го пратят на фронта. Там му е мястото.
358
9
 
9
 
! Отговори
112 преди 1 ден
Върховният ни главнокомандващ е един обикновен дезертьор.
357
5
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 1 ден
До Анонимен... Нещо много си се объркал другарю. Рундев го избраха на втори тур с гласовете на ППДБ-тата и Копейките. Ако направи партия ще е 1-2% макс.
356
4
 
8
 
! Отговори
Пилона преди 1 ден
Кремълски какво ще прави на НАТО среща
355
1
 
6
 
! Отговори
Карачанаков преди 1 ден
Ще отиде ама Гундяев ще му запали врата със шамари колкото и Йотова да му се хвърля в краката
354
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Тоя за нищо не става! Първанов - макар и комунист беше класи над тоя Зелен Чорап
353
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До Зозо Ей тъ па ко,Президента Радев два пъти бие тикв ата на избори , като мачка у дирек !
352
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА ПРЕДПОЛАГА, ЧЕ КОГАТО РЕШЕТНИКОВ ГО ПРЕДЛОЖИ ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ/ РУМЕНПЕТКОВИКОРНЕЛИЯСПОРЕХА ЧИЕ ПРЕДЛОЖЕНИЕ Е ИЗБРАНИЯ ПРЕЗИДЕНТ/ , НЕ Е ИМАЛО ПРЕДВАРИТЕЛНО НАПРАВЕНА ПРОГРАМА ЗА НЕГОВАТА РОЛЯ ЗА ПОЛИТИКАТА НА БЪЛГАРИЯ. ПОЛУЧИ СЕ ИДЕАЛНО-ЗАБАВЯНЕ ЗА ШЕНГЕН С КАНАЛИ НА ТРАФИКАНТИ НА БЕЖАНЦИТЕ, РАДЕВ ВДИГНА ЮМРУК В ДЕНЯ ПРИЕМАНЕТО В ЧАКАЛНЯТА НА ЕВРОЗОНАТА. ДОВЕЖДА КОКОРЧО И КИРЧО КОИТО НАНЕСОХА ЩЕТИ, НАРОДИХА СЕ ПАРТИИ И ВСИЧКИ РУСОФИЛСКИ.РАДЕВ Е РУСКИ АГЕНТ
351
4
 
1
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 1 ден
"В същото време държавният глава не приема някои положения от приетите от Министерския съвет рамкови позиции, отнасящи се до ангажименти, които страната ни поема относно войната в Украйна".Много е просто,щом не приема някои положения на МС,смени премиера. Това е в твоите прерогативи.
350
4
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 1 ден
Рундев не бил съграсен?!? Че какъв е той, кой го пита дали е съгласен? България се управлява от Парламент и Правителство не от Рундю - руския кaвaл. Като иска да прави партия и Боци да го размаже на изборите. Ай сиктир!!!
349
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Радев осъжда руската агресия в Украина? Това е нещо ново.
348
11
 
10
 
! Отговори
Българин преди 2 дни
Позицията на правителството е абсолютно предателска, чуждоугодническа и много опасна за България и нейния народ. България нито има пари нито пък трябва да поддържа една сатанинска лъжедържава като уксрайна. България няма интерес от война и стедствата и са нужни за нея си !!!
347
13
 
13
 
! Отговори
Българин преди 2 дни
Точно Президента точно, ясно и правилно отразява БЪЛГАРСКИЯ ИНТЕРЕС, а МС, депутатите, повечето партии са надупени към Фащ и ЕС предатели !!!