Автоинструктори излизат на протест в София

Те са срещу новите правила за изкарване на шофьорски книжки
25 сеп 2024 07:35, Александър Попов
22
Автоинструктори излизат на протест в София
Снимка: БГНЕС, архив

Автоинструктори излизат на протест днес срещу новите правила за придобиване на шофьорски книжки. Според новите текстове, кандидат-водачите ще имат право на максимум четири явявания на листовки и практически изпит. Увеличава се и броят на часовете за кормуване. Те ще бъдат 42 вместо досегашните 31.

За първи път се предвижда нощно шофиране, както и кормуване в силен трафик, на магистрала и в мъгла. Тази и още промени в наредбата на Министерството на транспорта влизат в сила от 10 декември.

Седем организации от бранша, които обучават нови шофьори, се обявиха против нововъведенията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: Автоинструктори
Още от Общество
За ремонт, за уют у дома и хубава градина... Цените падат, възползвайте се!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Никакво съобразяване с тия, всичко да става дигитално, 21в. е, неандерталци
19
0
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 2 дни
В момента автоинструкторите предлагат некачествено обучение.Промяната е наложителна.Трябва да се направи регистър,който да отчита водачите на кои автошколи допускат катастрофи,след като са взели книжка.Преди да се запишеш на курс,поглеждаш в регистъра и избираш школа,която подготвя безаварийни водачи.
18
0
 
3
 
! Отговори
на червено преди 2 дни
Не им се работи...Тези промени касаят по силно водачите и това ще засили купуването на книжки още повече...
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Поредните маргинали, част от проблема, които не искат да им разбутат схемата за принтене на пари. Нали не мислите че на тия им пука за шофьорите и какво ще научат младите, боли ги шмайзера, искам само да си вадят кинти, а сега няма да могат. Долните смърдели, аз като бях на 17 и взимах книжка ме ебаваха няколко пъти, за да им плащам по 200лв на изпит, мършши гадни и долни. Не ти казват и къде ти е грешката, защото няма такава.
16
0
 
18
 
! Отговори
Бай Анастас преди 2 дни
То сегашното не е курс, а пълна пародия. Прибират си парите и друго не ги вълнува.Трябва да има и някакви часове и за тротинеткаджиите, те са съвсем неориентирани и елементарни правила на пътя не знаят, дори ке са наясно кой път е с предимство и кой не - джиткат с пълна скорост, все едно че няма други участници в движението.
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Не ги знам какво толкова протестират. Някой от тях даже преподават на морално остарели автомобили. Толкова ли е трудно човек ако иска да може да кара курса на собствения си автомобил.
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Шофиране в мъгла. Има хора, които карат курсовете лятно време. Ще чакат до Ноември да падат мъглите ли? Тия съвсем са изтрещяли.
13
0
 
25
 
! Отговори
А да кажат преди 2 дни
А хайде тези автоинструктори да спрат да мрънкат, а да кажат как неграмотните роми от махалите имат шофьорски книжки!!! Не са им фалшиви всички. Те и техни колеги им ги дават! Не да лъжат всички, че не знаят как и кой им ги дава, знаят ги и да ги посочат, че тази практика да спре!!!
12
3
 
30
 
! Отговори
малко им е преди 2 дни
полигон, извън градско, градско, нощно, след взимане на изпитите, малолитражка до определени коне и кубатура, и две години до него да има водач с опит, и никакви магистрали, и високи застраховки на младите водачи с натрупване на бонуси с годините за безпроблемно шофиране, ей така се възпитават в спазване на закона младите състезатели които като вземат книжка бърза да се докажат колко са отворени и хайде в дерето или в стълба.
11
7
 
10
 
! Отговори
Факт преди 2 дни
Поредната недомислици, или законодателите толкова си могат. Книжката трябва да осигурява основни умения, които да позволяват развитие на способността при различни условия. Кой ще се съобразява с условията е съвсем друг въпрос. Това не се учи в никой курс. Държавата също трябва да осигури целогодишно нормални пътни условия.
10
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Правят промени без да анализират проблема. След курса никой не излиза напълно научен. Въпросът е в отговорността, в практиката си да се усъвършенстваш, като бъдеш ВНИМАТЕЛЕН. Когато мама и тати ти купят кола и не ти пука, че ще я строшиш и се правиш на голямата работа като джигит пред приятелите си за да си интересен, нито нощно каране, нито полигон нито 100 часа курс ще помогнат. Катастрофите са заради липса на култура и ефективни санкции.
9
3
 
20
 
! Отговори
Реалист преди 2 дни
Преди всичко трябва да се наложат и приложат тежки наказания за каране без книжка, та чак след това да се занимават в курсовете, ако изобщо има нужда. Но в Бгстан всичко е наопаки.
8
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Съжалявам, ама ако 4 пъти не можеш да научиш правилника и да знаеш коя лента е за тебе, не си за пътищата
7
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Тиквата изкара пълначите на Чекмеджето.
6
2
 
22
 
! Отговори
Badjoto преди 2 дни
Трябва да се затегнат мерките.
5
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
...българската справедливост, наказвай здравите, че болните ни заразяват. Наказвай хората които спазват законите щото престъпниците по пътя не са наказвани. Всичко надолу с главата.
4
20
 
6
 
! Отговори
Русофил преди 2 дни
Министерство иска да спре възможността на русофилите за безброй явявания докато на проверяващите им писне и подарят изпита на русофила. Това е ограничаване правата на нас русофилите, а всички знаят, че ние сме ЛГБТ представители и по природа сме с ТЕЛК за олигофрения защото сме продукт на ромско кръвосмешение.
3
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Има нужда, очевадно е, и от полигон, също така.
2
4
 
40
 
! Отговори
Дървен Шоп преди 2 дни
Измененията са много правилни . Едно време имаше нощно шофиране , а трябва да се върне и полигонът ! Сегашното обучение е с почти нулева подготовка !
1
4
 
11
 
! Отговори
3aйo Цuцuн преди 2 дни
Toй u Huku ucka ga nътyвa?