Къде и с колко? Парното надолу, токът поскъпва с малко

Вижте какви са предложенията
13 юни 2024 12:55, Александър Попов
9
Къде и с колко? Парното надолу, токът поскъпва с малко
Снимка: БГНЕС

Комисията за енергийно и водно регулиране обсъди новите цени на парното и тока за бита от 1 юли. Предложението е парното да поевтинее средно с 8,5%. На най-голямо намаление ще се радват в Бургас - с 14%. За София се предвижда по-ниска цена със 7%, а в Пловдив - с близо 8 на сто.

Най-малко се предвижда да поевтинеят парното и топлата вода във Велико Търново - с два процента и половина.

Председателят на КЕВР Иван Иванов пък увери, че комисията ще се придържа към минимално поскъпване на тока.

"Потребителите могат да бъдат спокойни. Фактически цената, която средно определихме като повишение е 1,39%, но едновременно с това нека отбележа, че за трите електроснабдителни дружества цените варират съобразно самите дружества, мрежи, потребители, енергия, което консумират", обясни Иванов, цитиран от БНР.

Според предложението на КЕВР, най-голямото поскъпване на тока се очаква за абонатите на "Електрохолд" в Западна България, които ще трябва да плащат с 2,74 на сто повече. Очакваната цена за ЕВН в Югоизточна България е по-висока с 1,46 процента, в сравнение с настоящия регулаторен период. За потребителите на "Енерго-Про" обаче, се предлага електроенергията да поевтинее с 0,9%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: парноток
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Съвет преди 2 месеца
Най бедните от Северозапада , с най скъп ток .София да се отдели като самостоятелен потребител на ток. Купуват панелки по 200 000 евра.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Велико Търново е без частни абонати за отопление . Има няколко държавни сгради на топла вода.
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"АМИ Цъ,цъ,цъ АКО НИ ДАДЕШ СКАТАНИТЕ СИ КОПЕЙКИ МОЖЕ И ДА ИДЕМ ДО РУСИЯТА!!..."- Е то е ясно, че вие *** сте свикнали само някой да ви дава, ама аз нямам копейки, само евраци и доларес, много. Ама на вас пък путинарко не ви дава да питате такива пари от прогнилия Запад, така, че питайте си главния Копейкин или мутрофеевна за тая тоалетна хартия дето търсите
6
2
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 2 месеца
Кого заблуждава КЕВР? Кой ползва парно през лятото? Климатици да и за това поскъпва тока. Септември парното нагоре но тока остава. Иван е време да си ходи и да кандидатства за затвора.
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
АМИ Цъ,цъ,цъ АКО НИ ДАДЕШ СКАТАНИТЕ СИ КОПЕЙКИ МОЖЕ И ДА ИДЕМ ДО РУСИЯТА!!...
4
1
 
6
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 месеца
Трябва да се плаща тока за украйнаГарантирано от ковчежника на бацето
3
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Цъ,цъ,цъ а *** така пламенно предричаха, че ше измрем от студ и глад без пРосията. Те чакат и имотите да се сринат наполовина от има нема 10г ама цъ. А що чакат това в ЕС никой не може да каже. Що не ходят в пРосията, С Корея или Еритрея дето обясняват колко евтино е там, отговор отново няма, само оправдания
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А ТАКСАТА ЕЛЕКТРОМЕР ЗА КОГА СА Я ОТЛОЖИЛИ??... Я ДА КАРАТ НАПРАВО КАТО МУРГАВЕЛИТЕ ПО 10 ЛВ НА ПАРЧЕ!!! А КАТО ИДЕМ В МАГАЗИН ОТ ВЕРИГАТА - ТАКСА КАСА ПО ПЕТАРКА...
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Потърсете Кунева , за да плати тока на всички нас .Тя затвори реакторите. Как може постоянно да вдигат нещо , ние безгъбначни ли сме ? Те са служители на народа , вземат заплати от напите данъци , изобщо е недопустимо да ни тормозят .Насоявам за незабавно намаление на цените на водата и тока . Това не е предложение !!!