Митов: Надявам се НАТО да подкрепя Украйна до победата й

Санкциите срещу Русия трябвало да се прилагат по-добре
27 май 2024 09:33, Александър Попов
92
Митов: Надявам се НАТО да подкрепя Украйна до победата й
Снимка: БГНЕС

Надяваме се в пленарното заседание от София ще бъде подчертано, че НАТО, освен да засили военната, финансовата, логистичната и хуманитарната помощ за Украйна, ще подкрепя Украйна до нейната победа в агресивната война, която беше започната от Руската Федерация. Също така се надявам след пленарното заседание от София ще излязат силни послания, първо в посока на по-дълбока интеграция на нашите отбранителни способности в рамките на НАТО, засиленото присъствие на НАТО в Източния фланг, засиленото присъствие на НАТО в Черно море. Това заяви Даниел Митов, ръководител на делегацията на Народното събрание в Парламентарната асамблея на НАТО, на съвместен брифинг с председателя на Асамблеята Михал Шчерба.

Митов определи продължаването на интеграционните процеси в рамките на военно-промишлените комплекси на държавите членки на НАТО, и увеличената и задълбочаваща се подкрепа за Украйна.

Той изрази надежда да бъдат изпратени силни послания за увеличаване на санкциите срещу Руската федерация, но и за по-доброто прилагане на тези санкции.

Също се надяваме, че разговорите ще доведат до по-засилено и ясно възприятие, че държавите членки на НАТО и колективният Запад се намираме в състояние на война по отношение на дезинформацията. Русия води дезинформационна война срещу държавите членки на НАТО и срещу НАТО като алианс. Това трябва да се осъзнае и приеме сериозно, а в крайна сметка да доведе до по-засилени колективни действия, каза още Даниел Митов.

В отговор на въпрос, свързан с евентуално военно присъствие на Алианса в Украйна, Даниел Митов отговори: „В съветско време, тези, които разпространяваха болшевишка пропаганда, ги наричаха „полезни идиоти“. Такива в момента се намират и в България, които разпространяват кремълска пропаганда. Всеки, който каже, че НАТО подготвя военно присъствие в Украйна, е част точно от тази пропагандна машина“.

„Ако на Украйна се позволи, и аз съм убеден, че ще се вдигнат всички рестрикции, за това Украйна да може да нанася удари по военни обекти на руска територия, това е право на всяка една държава, която е нападната. Руската федерация започна пълномащабна и агресивна война срещу Украйна и Украйна има право да се защитава, включително и като нанася удари по военни обекти на руска територия, които да позволяват да защитава гражданите си най-вече от руските атаки по въздух“, коментира още Митов.

София е домакин на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на Организацията на Северноатлантическия договор. Днес е последният ден на форума, който започна в събота./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още по темата: натоДаниел Митов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
21
 
! Отговори
да преди 3 месеца
тия плазмодии въртят и сучат, въртят и сучат и тихомълком ще пратят българска войска при бандитите! вярвайте!
64
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Скрий са бе
63
1
 
19
 
! Отговори
Чичо Гошо преди 3 месеца
Митов скоро има избори нали знаеш. Много като теб ще отпаднат от колелото на политиката.А дай боже и в съда.
62
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
тоя да заминава - една мъ р6ша по малко в управлението- да не наближава българските деца- сега се сещам защо 45 година е имало народен съд
61
0
 
21
 
! Отговори
абе преди 3 месеца
каква победа бълнуваш бе, очилат плъх, братушките я разсипаха тая област, тези шамандури дрънкат фантастики да не заспят!
60
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"това е право на всяка една държава, която е нападната"... А това важи ли за Палестина, Сирия, Венецуела нова Каледония...
59
0
 
16
 
! Отговори
Ивза преди 3 месеца
На всички тия доброзорно налагане договор за доброволци,дървени пушки и в Украйна. Може и да помогнат.Стига убиване на хора,независимо от коя страна са на фронта. Но,може би на някои това е в кръвта.
58
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Данчо, никой не те спира да се дапишеш диброволец. Дай личен пример.
57
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Цивилизационен избор било ама на кой?! Кой избира без да пита с референдум!! Като повтаряте тая лъжа тя няма да стане истина. България е въвлечена в тоя престъпен съюз чрез еничерите назначени да управляват през 2009 г. от Козяк!
56
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Първо да кажат що дири НАТУ в тая крайна нива?
55
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 3 месеца
Нашляпали сте ми минуси, за това, че съм писал, че всички големи са виновни. Веднъж едни, друг път други, не търсят мирно разрешение, а млатене. Малките като нас, уж барутен погреб ли бяхме, сме давали само повод, но основните причини са другаде. Да, ще продължавам да твърдя това. Като ви избият децата и всичките ви близки, има ли значение дали руснак, украинец, или какъвто си искате е направил това?
54
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Предатели НАТО и ЕС ще се разпадне и после ще ви колят както клаха фашистите след 1944. Ако искате да мине в по-мек вариант гласувайте докато с време за Костадинов или Марков
53
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Главчев, то като са ти дали фамилията, още от тогава е било ясно, какво ще изникне.
52
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Главнака чете каквото му написал Тлъстия крадлив похотливец, шефът му от Зайчарника.
51
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Поредния лъжец, подплатен от търговците на смърт. Укропите не могат да наклонят везните към победа, само към тотално унищожение.
50
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Герберастки крадци, Реформите бяха да разрушите държавата и да напълните джобовете, както и чекмеджето на Про стия, друго не видяхме.
49
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Членството на България в НАТО беше мощен стимул за унищожаването на Българската армияОстанките от Роби бачкат за Стотинки и едвам кретат, докато политягите ни Грабят Яко! А тия Милиарди Заеми Гепени, няма да има Жив Матрял да ги Изплати. То тва е и Целта де. Само Територията е Важна, без Матраля. Нарича се Геноцид де!
48
0
 
11
 
! Отговори
Карибски пират преди 3 месеца
Предайте на Йенс, че след изборите напускаме НАТО. Да започват лека полека да си обират крушите. Промяната е неизбежна, както биха казали от "Промяната". Дедите ни не са се борили това тук да е една голяма ракетна площадка, полигон за военни действия спрямо съседни и не толкова съседни страни.
47
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
НАТО и мир? Това са взаимно изключващи се понятия! НАТО съществува единствено благодарение на военните конфликти, които разпалва за да пласира произведените си оръжия.
46
0
 
9
 
! Отговори
Бай Кънчо преди 3 месеца
Eвалла на Кака Митка, страшна е, с такива драг кралици Русия е обречена, ще загуби, ще падне, от смях :)