Митов: Надявам се НАТО да подкрепя Украйна до победата й

Санкциите срещу Русия трябвало да се прилагат по-добре
27 май 2024 09:33, Александър Попов
92
Митов: Надявам се НАТО да подкрепя Украйна до победата й
Снимка: БГНЕС

Надяваме се в пленарното заседание от София ще бъде подчертано, че НАТО, освен да засили военната, финансовата, логистичната и хуманитарната помощ за Украйна, ще подкрепя Украйна до нейната победа в агресивната война, която беше започната от Руската Федерация. Също така се надявам след пленарното заседание от София ще излязат силни послания, първо в посока на по-дълбока интеграция на нашите отбранителни способности в рамките на НАТО, засиленото присъствие на НАТО в Източния фланг, засиленото присъствие на НАТО в Черно море. Това заяви Даниел Митов, ръководител на делегацията на Народното събрание в Парламентарната асамблея на НАТО, на съвместен брифинг с председателя на Асамблеята Михал Шчерба.

Митов определи продължаването на интеграционните процеси в рамките на военно-промишлените комплекси на държавите членки на НАТО, и увеличената и задълбочаваща се подкрепа за Украйна.

Той изрази надежда да бъдат изпратени силни послания за увеличаване на санкциите срещу Руската федерация, но и за по-доброто прилагане на тези санкции.

Също се надяваме, че разговорите ще доведат до по-засилено и ясно възприятие, че държавите членки на НАТО и колективният Запад се намираме в състояние на война по отношение на дезинформацията. Русия води дезинформационна война срещу държавите членки на НАТО и срещу НАТО като алианс. Това трябва да се осъзнае и приеме сериозно, а в крайна сметка да доведе до по-засилени колективни действия, каза още Даниел Митов.

В отговор на въпрос, свързан с евентуално военно присъствие на Алианса в Украйна, Даниел Митов отговори: „В съветско време, тези, които разпространяваха болшевишка пропаганда, ги наричаха „полезни идиоти“. Такива в момента се намират и в България, които разпространяват кремълска пропаганда. Всеки, който каже, че НАТО подготвя военно присъствие в Украйна, е част точно от тази пропагандна машина“.

„Ако на Украйна се позволи, и аз съм убеден, че ще се вдигнат всички рестрикции, за това Украйна да може да нанася удари по военни обекти на руска територия, това е право на всяка една държава, която е нападната. Руската федерация започна пълномащабна и агресивна война срещу Украйна и Украйна има право да се защитава, включително и като нанася удари по военни обекти на руска територия, които да позволяват да защитава гражданите си най-вече от руските атаки по въздух“, коментира още Митов.

София е домакин на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на Организацията на Северноатлантическия договор. Днес е последният ден на форума, който започна в събота./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още по темата: НАТОДаниел Митов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Всички разумни хора знаем че войната срещу руснаците започна Турчинов на 7 април 2014 г. като обяви АТО и прати танкове и самолети срещу Донецк и Луганск, които не искат да признаят преврата в Киев на 24 февруари 2014 г. Путин влезе в УКрайна чак на 24 февруари 2022 г. - тоест 8 години по-късно. За това време убиха в Донецк 15 000 човека - по данни на ОССЕ!
44
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
надявам се всичките участници да ви сберат в два зила и да право към фронта да подкрепите лично. къдравата сю направо с два меча пред кремлин да ги коли и да взима скалпове. носят се слухове че путин и цялото руско войнство така са се изплашили от заканите на сю че се готвят да абдикират и търсят ракета с която да избягат на марс.
43
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Вън САШТ от Европа
42
0
 
12
 
! Отговори
Дарк преди 4 месеца
Браво!Сега остават и да подпишат капитулация на Русия без тя да разбере!
41
0
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 месеца
Надежда всяка оставете!
40
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Митов, Чолаков и Главчев да взимат шефа си банкянския страхливец и похотливец, да запасват по една пушка и бегом в Харков да бранят фашистите.
39
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Унгарският премиер Виктор Орбан смята за безумни и безотговорни изявленията на западни политици, насочени към ескалация на конфликта в Украйна и водещи до пряк сблъсък с Русия. Отговаряйки на въпроси на канала Patriot в YouTube , правителственият ръководител каза още, че подобни действия създават заплаха от нова световна война с ядрено оръжие.
38
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не се изказвай неподготвен от левия бряг ве левор
37
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До анонимен 37. Войната е заради факта, че нато се навира под носа на Русия. Русия няма да се примири с такава постоянна заплаха. Проблема е този, който разпалва подобен конфликт. Украйна е само територия и човешки ресурс. Жертва в интерес на САЩ.
36
1
 
14
 
! Отговори
Ха ха ха преди 4 месеца
Уж нато ще влиза в украйна, а то само пушечното месо на източна европа.
35
9
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 4 месеца
Всички големи са виновни, особено Русия и САЩ ПРЕДИМНО. Кой прави войни, я си спомнете, малко ли тррррепаха и едните, и друтиге, а такива като нас само пригласяха на този или онзи, и то не винаги в наша полза. Напр. Путин пак можеше да си преследва интереса като дръне шалтера на ресурсите за Украйна, и край с нея, а не да ликвидира и свои, и чужди. Загуби има всякак. Войната е грозно и варварско решение.
34
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Изключете ПП+Дб, ГЕРБ и ДПС от списъка. За всеки друг, но не и за тези военолюбци и продажници.
33
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Всеки ден ще е така- до победата!
32
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Митов е типичното празноглаво евроатлантическо крачетало, което бълва клишета и говори неопределено без конкретика. Когато Русия скоро постигне необратимо превъзходство в Украйна, същия Митов ще започне да говори за диалог с Русия и как е нужно мирно решение на конфликта.
31
2
 
12
 
! Отговори
за кого да гласуваме преди 4 месеца
всички искат да ни вкарат във война срещу Русия в единствена изгода на хамериканците. Всички ми се виждат съмнителни.
30
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Марко Травальо, главен редактор на il Fatto Quotidiano - Столтенберг бълнува за войски в Русия. Този побъркан човек е подкрепян от най-глупавия лидер в Европа Макрон. Да гласуваме срещу тях!
29
0
 
20
 
! Отговори
баба мара преди 4 месеца
празни приказки не ни се слушат заминаваи на фронта да се биеш за украина а нетърси келепира писна ни от такива ли-це-мери затова не гласуваме отиваме нанови избори наесен докато не се махнат такива екземпляри
28
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Явно подготвят България за нещо голямо, на нас ще се падне честа като главен бушон за евроатлантическите ценности.
27
1
 
18
 
! Отговори
Не гласувайте преди 4 месеца
За ГЕРБ.Ще ни вкарат във война.
26
0
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 22 преди 4 месеца
Заради руския закон за ЛГБТ пропагандата