НС: Пенсиите се вдигат с 11 на сто

78 гласа са "за"
21 май 2024 18:22, Стела Стоянова
33
НС: Пенсиите се вдигат с 11 на сто
Снимка БГНЕС, архив
Пенсиите ще се увеличат с 11% по швейцарското правило . Това решение препотвърдиха депутатите със 78 гласа "за".

Това стана с приемането на проект на решение на ПП-ДБ, с който те задължават представителите на Министерския съвет в Надзорния съвет на НОИ да защитят 11-процентния ръст. Това обаче вече стана миналия вторник и той е гарантиран.

До проекта на решение и извънредното заседание днес се стигна заради опасения, че пенсиите може да скочат с 10, а не с 11%. По план пенсиите следваше се вдигнат с 11% на база прогнозните данни за ръста на средния осигурителен доход и инфлацията. По данни на НОИ обаче според данните от двата показателя следвало увеличението да е 10%. Имало и такъв проект на решение, пише "24 часа".

Срещу това обаче се обявиха всички парламентарни сили и служебният социален министър Ивайло Иванов и Надзорният съвет прие 11-те процента. Все пак днес депутатите от ПП-ДБ, БСП и ИТН препотвърдиха решението. ГЕРБ-СДС и ДПС не гласуваха, а "Възраждане" не участваха в заседанието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: НСпенсии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Богати пенции фъргат пачки по 10 бона през балкона :)))
9
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Плащайте пенсии като е Европа, защото хората ще спрат да се осигуряват като виждат, че не могат да ги вземат или са под нормалното. И без туй ги давате средно 3 години. За мъжете.
8
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ниски пенсии и заплати означават висока инфлация. Факт!
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Правете събираемост от глоби на родителите на наркоманчетата! Съболезнования, но и г-л-о-б-и!
6
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пенсиите трябва да растат и то с много повече, защото вече 24 години режимът на демократите задържаха ниски пенсиите и те имат много да наваксват. Същото е и със заплатите, които дебеловратите демократи бизнесмени изкуствено държаха и държат много ниски. Резулатът е демографска катастрофа започнала в края на 1990 година. Каква преспектива в България има един младеж, когато вижда мижавите пенсии на родителите си?
5
7
 
6
 
! Отговори
До 1 преди 3 месеца
Какво става ли теглят се милиарди заеми
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пенсиите се плащат от осигуровките - максумум върху 3750 лева през 2024 година. Останалите плащания, които НОИ плаща и погрешно се наричат пенсии, са социални плащания, а не пенсии. В този смисъл и 100 милиона месечно да получаваш, плащаш за пенсионерите само върху 3750 лева.
3
22
 
7
 
! Отговори
До 1 преди 3 месеца
Много просто. В ИТ сектора има хора със седемцифрен месечен доход. Именно ИТ секторът плаща пенсии и заплати на лекари и учители. Факт. Защо растат пенсиите? Защото и нашият доход расте сериозно, както и приходите от данъци. Не е зле бачкаторите да се замислите какво генерирате за икономиката и обществото. Едно нищо.
2
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Играят си на идими-дойдими и си търсят работа за да са все в маймунярника.*** по добре е да са всеки ден в него,че иначе хукват по градове и по паланики със слжебните автомобили на НСО и отнемат човешки животи.С според мен,даже,ще е по-добре изобщо да не ги пускат да го напускат.Така стотици невини човешки животи ще бъдат спасени.
1
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
1 милион безработни а пенциите все растат - Как става това ? :)))