»ма ли нарушени€ в "ѕирогов"? ћнението на доц. —пасков

Ѕолницата е в добро състо€ние, см€та бивши€т й директор
29 ное 2023 21:55,  расимир јнгелов
2

»ма ли финансови нарушени€ в "ѕирогов" и какво се случва със «дравната каса?

"“ова е една позната схема, директорът тр€бва да се смени и веднага се об€в€ва, че той има финансови нарушени€, далеч преди да се направ€т проверки. ѕроверките започват да се прав€т след това. ѕървоначалната проверка показва неща, които можем да тълкуваме по различен начин. ѕо-късно се оказва, че нарушени€ е н€мало, но вече директорът е отстранен. Ќови€т човек е вече на поста си и ние забрав€ме за събити€та", об€сни бивши€т директор на "ѕирогов" доц. —пас —пасков в  студиото на "ƒен€т ON AIR"

“ой см€та, че ще тр€бва да има н€какъв реален одит и да бъде направена проверка, а когато се каже истината, този, който не е бил точен – да бъде санкциониран.

ƒоц. —пасков допуска и министърът да е бил подведен: “ой е в едно доста не€сно положение – сами€т той не е на€сно със себе си. ќт една страна каза, че има тежки нарушени€, а от друга, че н€ма да смен€ директора.

" огато се базираме на прокурорска проверка, не бива да забрав€ме, че гол€ма част от прокурорските проверки завършват с положителен резултат за този, който е провер€ван.  огато аз б€х директор, са ме провер€вали поне шест или седем пъти с резултата – н€ма нарушени€. ѕрокурорите предварително зна€т, те имат сигнал, че нещо става. —игналът идва най-вече от заинтересовани места с определена цел", беше категоричен —пасков пред телевизи€ Bulgaria ON AIR.

"ѕирогов има нови вземани€, които ще дойдат от «дравната каса, болницата е в добро състо€ние", посочи гостът.

—поред доц. —пасков съществува стремеж за обнов€ване на ръководството на болница "ѕирогов".

ѕо думите му бюджетът на «дравната каса се изготв€ от квалифицирани хора и те зна€т какво предлагат.

ќтносно предложението на ƒѕ— да отпаднат електронните рецепти, доц. —пасков каза, че "тр€бва да се коригира механизма на отпускането на електронни рецепти".

√ледайте цели€ разговор във видеото

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


2
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
2
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен до ком.1 преди 2 месеца
„етете по задълбочено истори€ ,когато създадете нещо значимо във обществен хуманитарен и медицински аспект,тогава може да дадете " правдоподобното —и " -.мнение!
1
1
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
«ащо такава гол€ма българска болница е наречена на името на руснак пък бил той известен учен медик ? Ќе е правилно ! “р€бва да се коригира и това недоразумение както с ѕаметника на —ј !