Лекарите с апел: Без лимити на болниците

Администрацията да спре да смята кой колко работи, настояват те
5 юни 2017 10:23, Петя Славова
5

Трябва да се отменят всички лимити на болниците. Не може администрацията да определя кой колко да работи. Работата на болниците трябва да зависи от пациентите. Лимитите са наложени, защото държавните служители са мързеливи. Който ги подкрепя – подкрепя доплащането от страна на пациентите.
Още по темата

Това казаха доктор Стойчо Кацаров, Център за защита правата в здравеопазването и доктор Елиза Георгиева, Национално сдружение на частните болници в студиото на "България сутрин".

Според тях обвинението, че се взимат пари от държавните болнични заведения и се дават на частните е безплодно.

"Не мога да приема твърдението, че се взимат пари от държавните болници и да се прехвърлят към частните. И при двата типа заведения има еднакъв проблем. Светът се променя и ние трябва да го следваме, но не можем, защото не сме адекватни да отговорим със заплащане на младите кадри", отбеляза д-р Георгиева пред Bulgaria ON AIR.

Според доктор Кацаров ако проблемите в здравното министерство не се решат има реална опасност пациентите без нужните финансови средства да останат без лекарска помощ.

"Здравната каса дължи на болниците 70 млн. лева за 2015 г. и 2016 г. за извършена дейност от лекарите, но незаплатена. Така болницата започва да трупа дългове. Образуват се лимити, а при тях болните се налага да доплащат. Има заплаха пациентите без достатъчно финансови средства да не могат да постъпят и да се лекуват", посочи той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Douh преди 6 години
Lekarite tova da go iskat i praviat v religioznite hramove. Tam vsichko e bez limit.
3
1
 
12
 
! Отговори
Drake преди 6 години
Болниците точат здравната каса жестоко и после реват за лимити. Ест. че трябва да имат лимити. Мръсни крадци и използвачи. Търгаши с човешко здраве.
2
0
 
6
 
! Отговори
Joko преди 6 години
Проблемът не е в лимита на финансиране , а в КОНТРОЛЪТ на свършената работа. Московски се опита да наложи една система за контрол, но всички скочиха срещу нея !!!
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕ ТРЯБВА ДА ИМА ЛИМИТИ САМО ЗА ДЪРЖАВНИТЕ БОЛНИЦИ.ЗА ЧАСТНИТЕ- ЛИМИТИ ДО ДУПКА.КРАДЦИ. ТОКУДА ВЗИМА И ОТ ПАЦИЕНТИ, И ОТ КАСАТА, НАКРАЯ ТЕЖКИТЕ СЛУЧАИ - В ПИРОГОВ, КОЙТО ПЪК ВЗИМА ПО-МАЛКО ОТ ЧАСТНАТА ТОКУДА ОТ КАСАТА И НЕ ДЕРЕ ПАЦИЕНТИТЕ С ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ЛЕВА, ЕДНОВРЕМЕННО ЦОЦА И ОТ ПАЦИЕНТИТЕ, И ОТ КАСАТА.КАТО СА ЧАСТНИ ДА НЕ ПИПАТ В ДЪРЖАНАТА КАСА, ДА СИ НАПРАВЯТ ЧАСТНИ КАСИ.КРАДЦИ.