Преговори между Русия и Украйна – най-рано през пролетта

Въпросът е дали Курск може да бъде разменна монета
14 окт 2024 15:31, Красимир Ангелов
76
Преговори между Русия и Украйна – най-рано през пролетта
Снимка: БГНЕС

Войната в Украйна няма да завърши с капитулация на едната или на другата страна, а с някакъв тип споразумение и двете страни да приемат някакви отстъпки, коментира в интервю пред БНР Весела Чернева, зам.-директор на Европейския съвет за външни отношения.

Тя посочи, че Мирният план на Зеленски е какво би могла да отстъпи едната страна и какво другата.

"Но основният въпрос е, как да бъде накаран Путин да участва в такъв тип споразумение. И тази акция в Курс е да даде територии на Украйна, които да замени срещу окупираните от Русия, да имат разменна монета. Въпросът дали Курск може да бъде тази разменна монета. При споразумение и двете страни ще се опитат да се представят като победители. В международните преговори, трайно споразумение се постига, когато и двете страни направят отстъпки", прогнозира Чернева.

Тя обаче не е оптимист, че разговорите за примирие ще започнат скоро и посочи, че според нея най-ранно през пролетта на 2025 година може да се очаква Русия и Украйна да седнат на масата на преговорите.

Защото зимата ще е трудна за украинците - около 70% около гражданската инфраструктура е разрушена, а руснаците дават по около 1500  жертви на ден.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от Русия
САЩ дишат прахта на Китай, корабостроенето трудно се връща на пистата
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Тази, дето трябва да е обект на нашата Прокуратура, от къде го изсмука това за по 1500 руснака загинали на ден? Руснаците започнаха с три пъти по-малко войска от украиската. Направиха ЕДНА мобилизация на ЗАПАСНЯЦИ с ВОЕНЕН ОПИТ, защото фронта се разтегли. И сега са 4/ЧЕТИРИ/ пъти повече от украинците. Украинците са с най-малко ШЕСТ мобилизации и сега ще свалят възрастта за мобилизация под 25г. В Курск в момента върви лов на укри, та каква разменна монета ще бъде догодина?
73
1
 
1
 
! Отговори
Защо не боледувам ? преди 4 дни
ПАЗЯ се ОТ ВЯТЪРА ! На руснаците главите им са продухани от Източния Пропаганден Вятър ! Американците ги продухва Западният Пропаганден Вятър ! На Българите черепите им са ОБРУЛЕНИ както от Източни, така и от Западни Пропагандни Виелици ! КОГАТО НЕ ОСТАНЕ МОЗЪК В ЧЕРЕПА, ПАДА ИМУНИТЕТА ! ИЗХОДЪТ Е : НИКАКВИ ВИЕЛИЦИ ! ЗАебиГИ !
72
0
 
1
 
! Отговори
До 70 преди 5 дни
Коя армия? О,уи-Army of lovers. Не ставай смешен.
71
0
 
4
 
! Отговори
до 70 преди 5 дни
Наполеон и он влезна шемето у Москвето и бързо подвърна тупето!
70
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Путин няма да вземе Одеса, защото Франция директно си каза, че ако стигнат до там, армията на Франция влиза към Москва. И няма да има много живи по пътя.
69
0
 
5
 
! Отговори
п.п. преди 5 дни
тая хич я няма на земята! какъв курск бе, целта е да се освободи Одеса, да се отреже от морето фашистката хунта, в курск останаха шепа натовски войници, в чувала, и те няма да видят вече европа!
68
9
 
1
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 5 дни
След 4 месеца Крим няма да е руски. Няма дори да съществува. Нато искат да го потопят.
67
5
 
1
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 5 дни
План за мир няма да има пичове. Нато трупа военни и оръжия в Швеция, Полша, Румъния. Към 700 000 има армия в готовност. Атома и той пристигна с два B52 ядрени самолети. Въпросът е кога. Който има имот в Крим или Москва, да продава. Там ще е полигон съвсем скоро.
66
0
 
3
 
! Отговори
Когато войната преди 5 дни
е между НАТО и Русия, какво ще прави Украйна на преговорите? Чернева в Сливен с нетърпение я чака Голямата Пич-ка.
65
0
 
11
 
! Отговори
Фитока преди 5 дни
Каква разменна монета ще са някакви хиляда кв.км в Курска област?Точно обратното предизвикаха и не само ще бъде натирени оттам ами сега условията на Русия ще превърнат Украйна в подобие на държава и Западът не може да я защити без той да стане част от войната,че и тогава е под въпрос кой кого ще откаже първи.В Русия има два мегаполиса само и десетина град около милион,а на Запад щетите ще се десет пъти по-големи,а и Западът има оръжия само за 20% радиоактивна Русия
64
0
 
8
 
! Отговори
помните ли че преди 5 дни
Тая по данни на ДАНС трябва да е в затвора за предателство и накърняване на националната сигурност???Тя работеше активно за БЮРМ а сега работи активно за Уркия...
63
1
 
11
 
! Отговори
мдааа...мухла... преди 5 дни
ТъпаП.тка...пак изпълнява чужди поръчки.
62
0
 
8
 
! Отговори
eле па тая кощрамба преди 5 дни
Спомняте ли си,че Весела Чернева предаде поверителна информация на РСМ с цел да ги допуснем за ЕС и да свалим ветото...А сега папагалства опорките на Галя от ПОСОЛСТВОТО.ПРОДАЖНАкучка!
61
0
 
4
 
! Отговори
му ха ха ха х ха ха преди 5 дни
какво стана с контра натупа, върнаха ли Крим
60
0
 
1
 
! Отговори
Тап преди 5 дни
Зеленски и украинците живеят в абстрактния свят на пожеланията.
59
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Кви преговори ве, нали зеля къси напушеняк има план за победа, хахахаха.
58
2
 
6
 
! Отговори
До Долният преди 5 дни
Путин нищо не чака. Да му мисли Зеленски.
57
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Путин е кара на релси в момента, очаква да му се вържат, но вече отмина това време :)) Един или два пъти ги заплаши, после става смешна работата, когато само плашиш, а насреща нищо :))
56
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
*** та нема как да отстъпи, нали се помисли за сила без покритие, отново безсмислено твърждение на предполагаемата специалистка, явно не познава мъжкото его... :)))
55
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Веселоооо, къф зам.дир.мир.тир си като си нямач понятие от нищо ? Какъв Курск да е разменна монета ? Първо не е Курск, а Курска област безпросветнице. И второ, окупираната територия е 3-4% от Курска област така че какви разменни монети ? Откъде ви намират такива, че и ви назначават за директори и други подобни ? Как го постигате ? Чрез най-древният занаят ли ? Нищо не знаете, нищо не можете а като отворите уста само глупости сипете.