Преговори между Русия и Украйна – най-рано през пролетта

Въпросът е дали Курск може да бъде разменна монета
14 окт 2024 15:31, Красимир Ангелов
76
Преговори между Русия и Украйна – най-рано през пролетта
Снимка: БГНЕС

Войната в Украйна няма да завърши с капитулация на едната или на другата страна, а с някакъв тип споразумение и двете страни да приемат някакви отстъпки, коментира в интервю пред БНР Весела Чернева, зам.-директор на Европейския съвет за външни отношения.

Тя посочи, че Мирният план на Зеленски е какво би могла да отстъпи едната страна и какво другата.

"Но основният въпрос е, как да бъде накаран Путин да участва в такъв тип споразумение. И тази акция в Курс е да даде територии на Украйна, които да замени срещу окупираните от Русия, да имат разменна монета. Въпросът дали Курск може да бъде тази разменна монета. При споразумение и двете страни ще се опитат да се представят като победители. В международните преговори, трайно споразумение се постига, когато и двете страни направят отстъпки", прогнозира Чернева.

Тя обаче не е оптимист, че разговорите за примирие ще започнат скоро и посочи, че според нея най-ранно през пролетта на 2025 година може да се очаква Русия и Украйна да седнат на масата на преговорите.

Защото зимата ще е трудна за украинците - около 70% около гражданската инфраструктура е разрушена, а руснаците дават по около 1500  жертви на ден.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от Русия
САЩ дишат прахта на Китай, корабостроенето трудно се връща на пистата
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Ако Русия дава 1500 жертви на ден, то колко дава Украйна, след като западни анализатори говорят за съотношение поне от 1:3... Или това колко украинци загиват не е важно за Чернева? Което за пореден път доказва, че подкрепата ни за Украйна не е заради самата Украйна, а просто за да се отслаби Русия.
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Наистина не си струва коментирането, лелката тотално не е в час. Просто оставете новината да потъне надолу и днесбг да не заработи много от реклами с тази статия.
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
тази трябва да е затвора за национално предателство , доказано от ДАНС
11
1
 
12
 
! Отговори
Българин преди 5 дни
Въпросната госпожа явно не следи развитието на фронта. Когато Украйна влезе в Курск, взе над 1200 квадратни километра територия. След последните контраатаки на Русия, Украйна контролира под половината. Повечето анализатори смятат, че до месец-два Украйна няма да контролира нищо на тази територия (която си е руска и там живеят руснаци). Така че не виждам каква разменна монета ще е територия, която не контролираш.
10
1
 
13
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 дни
Дано до края на Март освободена Одеса бъде част от Русия.
9
1
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 дни
Дано тогаз преговорите са единствено за репарациите, които ЕС ще плаща!
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Тая чернева не беше ли оная, която ни прецака за Френскотго споразумение с РСМ?
7
1
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 дни
Поредният служител на паpaзитиpaщата организация ЕС.
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Пиар акция на Запада. От него вече нищо не зависи и им беше казано в прав текст. Няма война без победител, а той от 2 години вече е ясен. Явно нещата на фронта са още по зле за укрите.
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
никви преговори , с фашисти и терористи не се преговяря, докато не падне Киев , няма да има край на войната
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Дори тази вярна евроатлантичка проявява умерен песимизим. Няма как, иначе въобще няма да й публикуват мнението, съответно няма да има и хонорар. Но се вижда, че повтаря от немайкъде опорките на началниците. В Курск, а и навсякъде нещата ще приключат зле за хунтата. И то когато руснаците решат. Нормално е, този който побеждава решава кога, как и за какво ще се преговаря, и дали изобщо ще се преговаря.
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Тази Чернева тотално не е в час! Боже какви хора правят европейската политика! Къде Курск, къде размяна! Тази не чете новини, поне украински. Какви 1,500 на ден? Това дори и укропропагандата, барабар с ВВС не го казват! Но, каквито ги изберем, такова ще го ядем!
2
2
 
21
 
! Отговори
Още преди 5 дни
една евроатлантическа откачалка. Значи от началото на войната руснаците давали средно по 1500 жертви на ден!? Това до сега прави почти 1 500 000 души. Интересно с каква жива сила воюва тогава РФ?
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Курск до пролетта ще е само спомен. Явно не следите какво става там в последните седмици... И капитулация е доста силна дума, но нещо такова чака Украйна ако загуби Покровск, който се явява гръбнака на украинската тежка металургия. Цялата концепция за мир ви е сбъркана - да "накарате" и "принудите" Русия за преговори. Ама Украйна и запада въобще не са в позицията за такива действия! Тотално сбъркана концепция, тотално...