Треньорът на Левски: Заслужавахме да спечелим мача

Томаш се извини на феновете на ЦСКА
19 окт 2024 19:18, Инна Ангелова
11
Треньорът на Левски: Заслужавахме да спечелим мача
Снимка: БГНЕС

Треньорът на ЦСКА Александър Томаш се извини на феновете на тима за загубата в дербито с Левски. "Неприятна загуба, особено за нашите привърженици. Искам да се извиня на нашите фенове. Ние влязохме по по-добрия начин. Но когато създаваш положения, трябва да се реализираш. През втората част отпаднахме физически и дадохме инициативата на Левски. НЕ те че направиха нещо, всичките им положения бяха след наши грешки. Това със сигурност ще ни повлияе психически", бяха първите думи на специалиста.

"Ако е напрежение, сме длъжни да се справим с него. Има и други причини, физически отпадаме, това са неща, които са наслагвани. Това е пътят, това е начинът. ЦСКА трябва да изглежда много, много по-добре, както през първото полувреме. Стигнахме дъното, сега следва само нагоре", надява се той.

"Не съм човек, който се оправдава, нося отговорност. Имаше положителни неща, опитахме се да играем футбол. Другото не го разбирам", добави треньорът.

Треньорът на "Левски" Станислав Генчев бе щастлив след успеха на "сините" с 1:0 над ЦСКА в дербито от 8-я кръг на Еfbet Лига. Специалистът похвали някои от тях и отбеляза с какво ги е мотивирал.

"Искам да поздравя нашите фенове и имахме нужда от тази подкрепа. Не започнахме добре и първото полувреме беше равностойно, но през втората част имаше само един отбор на терена – Левски. Желаехме много повече победата и момчетата го показаха. Пуснах част от филма на Гунди, където той казва, че тези хора няма да ги предаде. Това исках и от играчите – да покажат характер", започна той.

"Ние сме отбор, който е направил два негативни резултата един след друг. Знаех, че момчетата ще покажат различно ниво. За мен е важно отношението – да се спазва дисциплина и да се влагаш. Заслужавахме да спечелим мача", продължи специалистът.

"През второто полувреме отборът се доближи до това, което искам. Важното е да не прибързваме и да контролираме по-добре топката. Трябваше да реализираме може би и по-рано, а и повече голове. Но и 1:0 носи три точки. Ван дер Каап имаше проблеми и през миналата седмица. Започна да тренира, като му спестявахме някои неща. Още вчера имаше проблем и вероятно ще се наложи операция. Искам да поздравя Макун, който игра на обезболяващи и инжекции, за да може да даде всичко от себе си", добави наставникът на Левски.

"Всеки треньор иска да играе в такова дерби – прекрасна атмосфера на трибуните. Най-хубавото е, че успяхме да постигнем такава победа. ЦСКА сам си решава какви са му шансовете, за мен е важно да постигаме всеки мач три точки и да скъсим дистанцията от Лудогорец", завърши Станислав Генчев.

"Да ви кажа първото полувреме беше абсолютно равностойно. Второто имаше само един отбор на терена. Радост най-вече победата. Три точки, това е. Ние не сме преполовили първенството, да не бързаме", каза мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от НОТИФИКАЦИИ
Тотнъм спечели лондонското дерби
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 минути
Tomzo pak li saguba B Grupa zone
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 18 минути
Защо изобщо давате форум на тези *** некадърници. Българският футбол отдавна е погребан. Никакво качество, никакво развитие, никаво бъдеще. Шампионът на българия пада в Европа със 7 гола от средняци. Останалите отпадат позорно от посредствени отбори. Националният отбор е жалък. БГ отборите са пълни и некадърни чужденци, школите с мамини синчета и този *** нещо фъфли и опитва да мисли с единствената си мозъчна клетка.
8
2
 
1
 
! Отговори
пасарела преди 1 час
Ей , много българин игра в мача !!! Така ще продължава докато Домуза предава мачовете по неговите телевзии , само срещу заплащане !! Няма млади български играчи , всичко е внос !! Незнам защо тия отбори носят български имена !!
7
1
 
3
 
! Отговори
Копейкин преди 2 часа
След престоя си в Чорбата Томаш ще го наричат " приказвача". От треньорски те му качества само това го може - да лала. За Нова година ще имат нов треньор, а Томаш отива в Ман. Юнайтед - Бербатов го е уредил.
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Не гледах много ама някакъв със син екип изби топката от гол линията, в този случай освен невероятен късмет не виждам какво може да каже, то каквото и да каже ние видяхме.
5
2
 
4
 
! Отговори
Каубой преди 2 часа
Какво мучи този не ме вълнува! Само Ботев! Але-але!
4
1
 
3
 
! Отговори
Герен преди 3 часа
Левскар съм ама казвам, че мача беше почти равностоен. Спартак и септември ги биха по истински. НА КЪСМЕТ Гол в 90 минута. И пак казвам защо бре генчо не пускаш българите галчев и петков. Защо не пускаш джамили и лима. А кога другите се сбръчкаг тогава. От отбора на мърк никой. ЗАПОВЕД.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
и защо са отпаднали физически, защото треньорът не ги е подготвил, наслагвано било, пак други виновни
2
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Поздравявам Левски! ЦСКА-р съм, няма да си кривя душата. Реален резултат с поне 8 гола преднина за Левски. Бяхме, меко казано унизени и рвlaзмазани. Томаш да си върви! Не става за нищо. Оставка на момента!!! Томаш, погледни какво означава интелигентен треньор и се погледни ти какво просташко каруцарско поведение имаш!!!!!
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Като невменяем е