Преговори между Русия и Украйна – най-рано през пролетта

Въпросът е дали Курск може да бъде разменна монета
14 окт 2024 15:31, Красимир Ангелов
76
Преговори между Русия и Украйна – най-рано през пролетта
Снимка: БГНЕС

Войната в Украйна няма да завърши с капитулация на едната или на другата страна, а с някакъв тип споразумение и двете страни да приемат някакви отстъпки, коментира в интервю пред БНР Весела Чернева, зам.-директор на Европейския съвет за външни отношения.

Тя посочи, че Мирният план на Зеленски е какво би могла да отстъпи едната страна и какво другата.

"Но основният въпрос е, как да бъде накаран Путин да участва в такъв тип споразумение. И тази акция в Курс е да даде територии на Украйна, които да замени срещу окупираните от Русия, да имат разменна монета. Въпросът дали Курск може да бъде тази разменна монета. При споразумение и двете страни ще се опитат да се представят като победители. В международните преговори, трайно споразумение се постига, когато и двете страни направят отстъпки", прогнозира Чернева.

Тя обаче не е оптимист, че разговорите за примирие ще започнат скоро и посочи, че според нея най-ранно през пролетта на 2025 година може да се очаква Русия и Украйна да седнат на масата на преговорите.

Защото зимата ще е трудна за украинците - около 70% около гражданската инфраструктура е разрушена, а руснаците дават по около 1500  жертви на ден.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от Русия
САЩ дишат прахта на Китай, корабостроенето трудно се връща на пистата
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
11
 
! Отговори
До Лелката преди 5 дни
Преговори (евентуално) може да има когато реши Русия и то само ако Украйна преди това се откаже от нацисткия режим и влизане в НАТО. Иначе пак ще направи същото, само че с "любезното съдействие" на Русия и при много по неизгодни териториални отстъпки. 2022г Русия им предложи това но без да взима територии. Тази година им предложи Пак това но вече без пет области. Следващия условията ще бъдат още по добри...За Русия. И така Колкото по късно, толкова по зле за Украйна.
53
0
 
3
 
! Отговори
Справедлив преди 5 дни
За да има мир отстъпката трябва да бъде на страните от Източна Европа (създаване на независим съюз за военно подпомагане), прекъсване зависимия съюз със САЩ. Западна Европа и НАТО. Само при това положение може да се осигури мир за 40-50 години напред .
52
0
 
6
 
! Отговори
Мда преди 5 дни
В момента в който някой се намести на някаква европуйска службица и хоп - става пълен хахавел...Та нашата също не прави изключение... 404 щяла да разменя Курска област...?!Как се разменя нещо, което нямаш и няма да имаш?!
51
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Курск срещу Донбас, наред ли е тази дама - Путин каза, че преговори може да има след като си върнат Курска област, а със зеленски никога, той е нелигитимен, не случайно Харис му каза да си търси заместник, в момента зеленски се страхува да се върне в украйна, обикаля Европа, неговите чакат пари, а украинците скоро ще изтрезнеят защото вече и защитените биват залавяни по време на концерти, в заведения, в супермаркети, отчаяно играе ва банк
50
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
тази, дето забърка кашата с Македония
49
1
 
11
 
! Отговори
Ха ха преди 5 дни
А какво става с Великия план за ПАБЕДА на зеля, пабеждават ли вече ? Какво става с Крим върна ли се към окрайна ????
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Веселке, как можа толкова глупости да ти измисли главата бе :))))
47
2
 
7
 
! Отговори
до 42, Украйна преди 5 дни
ще я има, но в по-сбит състав, а ЕС вече е в процес на разпад, тогава ще е още по-напреднал разпад.
46
1
 
6
 
! Отговори
Хи хи преди 5 дни
Да се изчака Тръмп да стане президент, той ще спре войната за 24 часа, и после може преговори !
45
0
 
3
 
! Отговори
Кратък отговор: преди 5 дни
Не. Курск няма да е разменна монета, а предпоставка да не свърши войната. Зеленски и Путин нямат изгода да войната да спре, даже се говори, че още някакъв фронт щели да открият украинците, за да може още повече хора да умират и да се продължи още повече войната.
44
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Олигархичната плантация,така наречената Расиа,се разпада на основните си части -Бурятия,Калмикия,Мордовия,Чечня Дагестан и Финоугрия.
43
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Руските олигарси и приятели на Путин- Абрамович,Ротенберг,Милер,Авен, Мордашов,Чорни, Дерипаска ,Микелсон,Фридман и Викселберг са дълбоко загрижени и страдат за съдбата на средностатистическия украинец!
42
2
 
14
 
! Отговори
Ха ха преди 5 дни
До пролетта Украйна няма да я има, а Европа ще е в начален процес на разпад
41
2
 
12
 
! Отговори
Хи хи преди 5 дни
Да не се бърза с преговорите, Русия да си вземе териториите, после да се преговаря !
40
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Путин като завземе Украйна, ще даде на всеки руснак по една тоалетна чиния, нали помните кадрите от първите мародери от армията освободителка, какво бяха накачулили на танковете. Ще си ги сложат във външните тоалетни и ще изглеждат като градски.
39
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Блатния гьол,така наречен Расийска Федерация е пълен със всякакъв азиатски планктон,който за 1000 долара е готов да умре в чужда държава за дрогираното джудже в Кремъл!
38
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Киев не направи нищо, за да защити Крим. Дори не се опита. Вместо това им спря тока и водата. Тока го възстановиха, но водата я пуснаха чак, когато ВКС на РФ нацепиха дървените чутури на ВСУ и създадоха сухопътен мост към Крим. ВСУ не са войници, а терористи. Успешни са само когато се бият с жени и деца, или мародерстват магазините и домовете на хората.
37
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
А в това време 45 милиона руснаци клечат във външната,дървена тоалетна с дупка в земята.
36
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Анонимен "С руски фашисти не се преговаря! Бой с големия черпак,докато бъдат прогонени от цяла Украйна!" Няма да стане. ВКС на РФ се намират на своя територия, където живее лоялно на Москва население. Те ще изгонят укро-фашистите от руската земя.
35
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
С руски фашисти не се преговаря! Бой с големия черпак,докато бъдат прогонени от цяла Украйна!