СЗО: Следват тежки три месеца, но краят на пандемията се вижда

Опасявам се, че преминаваме през маратон, каза д-р Дейвид Набаро
10 яну 2022 17:00, Ния Христова
101
СЗО: Следват тежки три месеца, но краят на пандемията се вижда
Снимка: БГНЕС
Д-р Дейвид Набаро, специален пратеник на Световната здравна организация по въпросите на Covid, обясни, че COVID-19 ще създаде много трудна ситуация "поне" през следващите три месеца, но "краят се вижда", съобщи БГНЕС.
 
Д-р Набаро коментира пред „Скай Нюз“: 
 
"Опасявам се, че преминаваме през маратон, но няма как да се каже, че сме в края - виждаме края, но не сме там. И преди да стигнем до него, ще има някои неравности. И не мога да ви кажа колко тежки ще бъдат, но поне мога да ви кажа какво очаквам. На първо място, този вирус продължава да се развива – имаме Омикрон, но ще има и още варианти. Второ, той наистина засяга целия свят. И докато здравните служби в Западна Европа почти се справят, в много други части на света те са напълно претоварени. И трето, напълно ясно е, че няма възможност за големи ограничения в нито една страна, особено в бедните страни. Хората просто трябва да продължат да работят и затова пред политиците в момента има някои много трудни решения. Това ще бъде трудно поне през следващите три месеца".
 
"Начинът, по който се държи този вирус, откакто го срещнахме за първи път, е, че той се натрупва и след това се покачва доста драматично, след което отново се понижава и след това отново се покачва на всеки три или четири месеца. Трудно е да се използва поведението в миналото, за да се предскаже бъдещето. Животът може да продължи, можем да възстановим икономиката в много страни, но просто трябва да имаме наистина добри планове за справяне с вълните". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имате ли представа какви кинти се къртят от този ковид? Ваксини, тестове, маски................ Световната икономика ще се срине, ако обявят край на пандемията. Няма да е скоро!
20
1
 
22
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
До възмутен . А са махай па ти бе с твоите ваксини и лекарства !
19
30
 
5
 
! Отговори
възмутен преди 2 години
Пандемията няма да свърши докато не се появят ваксини с по дълготраен ефект и лекарства които да са широкодостъпни.Ако имаше противоковидни антибиотици и добри ваксини би било добре.При съмнение си купуваш тест.Ако е положителен-още веднага си купуваш и антибиотика и започваш да го пиеш.Пък ако имаше и ваксини дето да защитават поне година-идеално.Обаче за двете изминали години САЩ,Китай и Русия създадоха нови ракети,самолети,танкове и подводници,а не лекарства и ваксини.Това е бедата!
18
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
После трибунал и съд за престъпления срещу човечеството.
17
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Kaкто всяка година пролетта намалява и зимата пак затвор с друго наименование
16
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не си спомням да съм бил на избори , които СЗО е спечелило ! Да ми идват като некви от някъде и да ми налагат рестрикции , дискриминация и пропаганда , това е окупация !!!
15
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Края на пандемията хич не се вижда! След като всеки месец измислят нови и нови "щамове", то така може да я караме още 10 тина години. Не случайно от ЕС вече обявиха поръчки за ваксини за 2023. Ако си спомняте 2020 и 2021 ни увешаваха, че като си бием ваксини, щели сме да си върнем нормалния живот. Да, ама не. Не се случи
14
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Краят ще се види, когато смажат достатъчно много фирми, натряскат с отрова колкото могат народ. С крайната идея пак да започнат после нов бум като след война.Нещо обаче май не само те решават и изглежда ще им излязат криви сметките с тяхната много добре планирана , манипулирана пандемия. Нещо ще са пропуснали и оттам ще тръгне разплитането. Не можеш да лъжеш всички дълго време - основна максима.
13
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мое мнение. Предричам в скоро време - да кажем лятото, положението в Западна Европа да е една огромна гражданска война. Да изпълзят всички афганци и пакистанци вкарвани с години там и да разплачат майката на бялата раса. Която от своя страна, ще е болна, невъоръжена, неспособна на отпор. И така до цялото и ликвидиране. Всичко това заедно с режими на тока, липса на горива, никаква медицинска грижа и най-вече дефицит на храна, да унищожи всичко бяло що е из Европа. Просто мнение.
12
3
 
34
 
! Отговори
МАЙ преди 2 години
МАЙ вече ни управляват с фалшиви новини...
11
3
 
19
 
! Отговори
Края нанайси преди 2 години
Кой плюе сочния мазен кокал? Не! Ще открият нов вариант на Кови, ще го кръстят Възраджикон, и ще бъде открит първо в България. След това ще започнат да затварят антиваксърите в Гулаг и да ги стрелят между очите, за техно здраве, разбира се.
10
4
 
22
 
! Отговори
след преди 2 години
три месеца който оцелее-оцелее
9
2
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега е моментът честни прокурори от всички държави да започнат да разследват ков.д измамата!Това ще доведе до хиляди арести и ще е преломен момент за разследване на " дълбоката държава" и купените правителства по света!Да се конфискуват всички техни активи!
8
0
 
55
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
След като си избираме правителство , което да определя начина ни на живот , защо СЗО определя начина ни на живот , вече 2 години ? В смисъл много станаха " началниците " върху главите на хората !
7
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се знае какво ще измъдри СЗО след няколко месеца.
6
0
 
44
 
! Отговори
До 3 преди 2 години
Да, вярно, какво стана с мигрантите. Нещо няма инфо за тях?!?
5
2
 
29
 
! Отговори
Клоунски Свят преди 2 години
Таз п(л)есен я слушаме от 2 години - това лято бируза си отива, ам не следващото, ам чекай незнаем, аа това лято- обещаваме, отива си.Флурона, Делтакрон, крив макарон ....За има няма 45 дена (от около 25 ноември до 7 януари) 3 "опасни" щама са обявени.Май това е рекорд до сега.А във същото време историйката за боцинирането се разпада - бройките на високо боцинираните държави за последните 10 дена са достатъчно показателни.
4
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това го слушаме от март 2020. Ай сиктир!
3
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А 200 милиона мигранти ваксинирани ли са? Или планът калерги си е факт вече? Подготвихте подмяната на бялата раса с цветнокожи.
2
0
 
36
 
! Отговори
Блабла преди 2 години
И отново блабла