Доналд Тръмп си купи хамбургери с биткойни

Той стана първият президент на САЩ, пазарувал с криптовалута
19 сеп 2024 19:39, Петър Бойчев
14
Доналд Тръмп си купи хамбургери с биткойни
Снимка БГНЕС

Кандидатът за президент на Републиканската партия в САЩ Доналд Тръмп се появи в ресторант в Ню Йорк, където си поръчка бургер с биткойни. Така той стана първият президент на САЩ, използвал криптовалутата в реална транзакция, пише Coin Telegraph, цитиран от Dir.bg.

Според публикация на заведението Pubkey в Х, Тръмп е използвал биткойни, за да си купи хамбургер. Това се случва дни след като републиканският кандидат обяви пускането на токен чрез криптоплатформата World Liberty Financial, управлявана от от членове на семейството му.

Въпреки че веднъж нарече биткойн "измама" и криптоиндустрията като "базирана на въздуха", Тръмп впоследствие се застъпи за интересите на биткойн "копачите" като част от кампанията си за президентската надпревара 2024 г. Той дори говори на конференцията за Bitcoin 2024 в Нешвил.

Според информацията в социалните мрежи, Тръмп е купил десетина бургера, които раздал на присъстващите, наричайки ги "криптобургери".

По данни на Coin Telegraph, Тръмп държи най-малко 1 млн. долара в крипто валута. Бил Клинтън също притежава биткойни, дадени му на събитие през 2016 г.

Кандидатът на републиканците твърди, че е "имал реален шанс да спечели" електоралните гласове в Ню Йорк през ноември, въпреки че кандидатите на демократите печелят всички избори от 1988 г. Проучване на ActiVote през август показа, че вицепрезидентът Камала Харис води с 16 пункта пред Тръмп в щата.

За разлика от Тръмп, вицепрезидентът Харис не включи темата за криптовалутите в кампанията си. Експертите спекулират, че е малко вероятно тя да се дистанцира значително от политиките на администрацията на Байдън относно крипто и блокчейн.

Един от старшите съветници на Харис каза през август, че вицепрезидентът на САЩ "ще подкрепи политиките за растеж на индустрията".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: хамбургертръмпбиткойн
Още от Коли
"Ледена епоха" за е-колите, хората си искат такива с двигател
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
1
 
! Отговори
Пинко преди 3 часа
А бакшиш оставил ли е в биткойни?
12
2
 
3
 
! Отговори
Некадърен Журналист преди 3 часа
.......където си поръчка бургер с биткойни!!!! И от кога има Бургер с биткойни и с колко точно биткойна го сервират?
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
А п*рно звезди ще наеме ли? Сторми Дениълс яде ли биткойни?
10
3
 
1
 
! Отговори
Задача 4 клас преди 4 часа
"1 биткойн е 52 хиляди евра! Колко хамбургера е купил?" - 2-ка по математика веднага ти пиша. Ако 1 биткойн е равно 62к Долара, а един бургер е 10$, то колко биткойна ще струва бургера?
9
2
 
4
 
! Отговори
КриптоМилионерче преди 4 часа
Много съм разочарован от нашите русофили. Готови са да купуват акции в Исторически парк, но не искат да си взимат крипто?? Много сложно им било, било измама и тем подобни. Русия вече одобориха плащания в крипто, заради Русия поне трябва да влезете на пазара няма начин.
8
0
 
3
 
! Отговори
@@@ преди 4 часа
Има ли далавера, момчето е на линия за игра, разбира, неразбира, надушил е тренда
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Рестото в рубли ли му го върнаха?
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Удари единия, шъ падне другия... Ба си Кармата американска!!! Абе..., как е с фентанила у Щатите, как са зомбитата им по улиците... -)))
5
0
 
3
 
! Отговори
Grr преди 4 часа
Стара ти е инфото 3 в момента 1БТК е 62 967$
4
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Toa geтo copocouguтe kaзвaт, чe e лyg, koмaй e eguнcтвeнuят нopмaлeн noлuтuk в CAЩ...
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
1 биткойн е 52 хиляди евра! Колко хамбургера е купил?
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Тези копачи ще се самозакопаят съвсем скоро защото когато всеки реши да кешира и пирамидата ке падне!
1
4
 
5
 
! Отговори
Дедо преди 5 часа
Остарял комикс герой . Добре ,че Великата Природа е направила така мъдро, че такива и други като него не могат да живеят повече от 90 години и да им търпим капризите и безумията. Както и на монголоидното старо джудже в Москва.