СЗО: Следват тежки три месеца, но краят на пандемията се вижда

Опасявам се, че преминаваме през маратон, каза д-р Дейвид Набаро
10 яну 2022 17:00, Ния Христова
101
СЗО: Следват тежки три месеца, но краят на пандемията се вижда
Снимка: БГНЕС
Д-р Дейвид Набаро, специален пратеник на Световната здравна организация по въпросите на Covid, обясни, че COVID-19 ще създаде много трудна ситуация "поне" през следващите три месеца, но "краят се вижда", съобщи БГНЕС.
 
Д-р Набаро коментира пред „Скай Нюз“: 
 
"Опасявам се, че преминаваме през маратон, но няма как да се каже, че сме в края - виждаме края, но не сме там. И преди да стигнем до него, ще има някои неравности. И не мога да ви кажа колко тежки ще бъдат, но поне мога да ви кажа какво очаквам. На първо място, този вирус продължава да се развива – имаме Омикрон, но ще има и още варианти. Второ, той наистина засяга целия свят. И докато здравните служби в Западна Европа почти се справят, в много други части на света те са напълно претоварени. И трето, напълно ясно е, че няма възможност за големи ограничения в нито една страна, особено в бедните страни. Хората просто трябва да продължат да работят и затова пред политиците в момента има някои много трудни решения. Това ще бъде трудно поне през следващите три месеца".
 
"Начинът, по който се държи този вирус, откакто го срещнахме за първи път, е, че той се натрупва и след това се покачва доста драматично, след което отново се понижава и след това отново се покачва на всеки три или четири месеца. Трудно е да се използва поведението в миналото, за да се предскаже бъдещето. Животът може да продължи, можем да възстановим икономиката в много страни, но просто трябва да имаме наистина добри планове за справяне с вълните". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
11
 
8
 
! Отговори
А дано стига да преди 2 години
..не се пръкне нова гадост. Целия проблем идва от голямата 7млрд човешка популация. Която и пъроначално лека болест като се завърти през милиарди говeдa, накрая мутира в нещо гадно. Явно Естествен природен закон с цел сдържане на прекалено размножаване.
60
1
 
27
 
! Отговори
Пфайзер преди 2 години
Сакьн недейте, разваляте бизнеса.
59
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така се говореше и миналата година, но после въведоха зелените сертификати и всичко почна отново!
58
1
 
23
 
! Отговори
Кил Бил преди 2 години
Споко, вече отглеждаме Сарс Ков-3, да не си мислите, че ви се е разминало?
57
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
**обясни, че COVID-19 ще създаде много трудна ситуация "поне" през следващите три месеца, но "краят се вижда"**.....Ковид не е създал нищо мафиотче в бяла престилка на измислена длъжност, ВИЕ създадохте проблемите, ВИЕ унищожихте икономиките на страните, ВИЕ съсипахте семейства....мда, не е ковид, шарлатанино!!!!!!!!!!
56
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демек, смъкваме ви от кожите още $100 милиарда и ви оставяме до следващия обир (пландемия) намира.
55
2
 
37
 
! Отговори
Честито на Германия преди 2 години
Хайде, вече на кафета и ресторанти в Алемания само с бустерна доза или 3 ваксини. Две игли + зелев сертификат не са достатъчни. Очаквайте след 1, 2 месеца и бустерна доза на всеки месец.
54
2
 
53
 
! Отговори
Къде сте боцнатите? преди 2 години
Преди месеци набодените обвиняваха всички, които отказват ваксината и ги наричаха Анти-ваксари. Нали Германия над 70% набодени, че и със супер зелев сертификат. Е питам аз, върнаха ли се към нормалното?
53
0
 
33
 
! Отговори
Кунч000 е човека преди 2 години
Питайте г-н Кунчооо Бустеров. Той все пак се набоде с 10 бустера и пак хвана вирусът.
52
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През крив макарон обаче
51
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Планът явно беше изпълнен, броят на ваксинираните балъци се оказа задоволителен. На тези ако им кажеш да паднат за лицеви опори против ковид докато им се откачат ръцете, ще го направят без да задават въпроси. Защото "по-умните от нас така казаха".
50
2
 
42
 
! Отговори
Така ли? преди 2 години
Е нали казахте, че при 70% ваксинирани всичко свършва? Канада, Холандия, Австрия, Израел, Малта, Германия, Франция, Италия. Всичките тези страни имат над 70% боцнати + Зелев сертификат. Вместо да се върнат към нормалното, те правят нови затваряния и ограничения.
49
0
 
18
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Нормална еволюция на вируса към по-заразен, но по-слабо патогенен вариант за да се разпространява ефективно. Вече е достатъчно безобиден за да може чрез масово заразяване и изграждане на имунитет пандемията да приключи.
48
2
 
32
 
! Отговори
Мхм, Мхм, Мхм.... преди 2 години
То това не е пандемия, а чиста пЛандемия. Файзър и другите избиха рибата. Фарма - Мафията няма да се даде, повече боцнати = повече милиарди. А виновниците са балъците, които са лесни за манипулиране.
47
2
 
22
 
! Отговори
преди 2 години
Е айде сега ! Края на пандемията ! Я помислете малко, няма ли някой жокер (мутация) в задният джоб ? Нещо като за още поне 6 месеца ?
46
2
 
40
 
! Отговори
Бигфарма преди 2 години
Чакайте бе, какъв край тъкмо когато почнахме да си съчиняваме флурони и делтакрони? Тези яхти сами ли ще се изплащат?
45
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Края не се вижда а и те са няколко епидеми. Още няма край на кови 19, а вече циркулират няколко ковита. От 2021 почна и кови 21 омикрона а от 2020 делтата.
44
0
 
14
 
! Отговори
д-р Гейтс преди 2 години
Защо ли аз не мисля така?
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кире направи пачо заместник брат цена няма
42
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде, дано! И Бил Гейтц каза че тази година ще свърши. Да видим какво са ни приготвили за след това, съмнявам се да ни оставят да скучаем?