Новият iPhone се предлага и в Русия на много по-високи цени

Фирми заобикалят закона и насят продукти на Apple
19 сеп 2024 19:24, Инна Ангелова
17
Новият iPhone се предлага и в Русия на много по-високи цени
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новият iPhone 16 е наличен и на пазарната мрежа в Русия. Компании за търговия на дребно вече са започнали да набират поръчки от клиенти, желаещи да си го закупят, съобщава Ройтерс. "Предварителните продажби" са в нарушение на санкциите, наложени на Русия заради военната агресия в Украйна, посочват анализатори.

Руски фирми заобикалят забраната за внос в страната на продуктите на Apple, която компанията обяви през март 2022 година. Те предлагат на своите клиенти в Русия различните модели смартфони от новата серия "айФон 16", но на цени, които са със стотици долари над тези в САЩ, отбелязва Ройтерс.

Водещата руска компания за продажба на битова електроника "М.Видео-Елдорадо" и телекомуникационният оператор МТС обявиха днес, че са първите компании в Русия, които ще доставят на своите клиенти смартфоните от новата серия iPhone 16.

"М.Видео-Елдорадо" обещава доставките да започнат през идната седмица. От своя страна  МТС обяви, че "много скоро" ще започне да предлага новите смартфони в своите физически магазини. Цените за новите модели започват от 12 999 рубли (1217,57 долара) за iPhone 16 с 128 гигабайта (GB) вградена памет. Това е с над 400 долара над цената на този смартфон в САЩ, която е 799 долара, посочва Ройтерс.

iPhopne Pro Max, който малко по-висок клас, с 1 TB вградена памет, се предлага, ако бъде направена предварителна поръчка, на цена от 249 999 рубли (2693,76 долара). Същият смартфон струва 1599 долара в САЩ. Цените, на които МТС предлага новите модели iPhopne Pro Max, са малко по-високи от тези на "М.Видео-Елдорадо".

Телекомуникационният оператор изисква и депозит в размер на по 25 000 рубли (269,38 долара), ако направите  предварителна поръчка. / БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: iPhoneAppleмитоРусия
Още от Русия
Полша предлага Крим да е под мандат на ООН
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Баба преди 10 минути
Руснаците са свръх богати, то рублата се равнява на 100 евро. В Русия мляко и мед тече по улиците, нямат жертви в Украйна, и определено за 3 дни превзеха Киев. 3 дни, три години, 3 десетилетия, то е едно и също, не се хващайте за думата. Браво на гения Путин.
16
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
А у нас колко струват, пак толкова колкото в Русия. В САЩ е евтино. Боли ги фара руснаците за няколко бакса повече, те са по-богати в пъти от тези с айфони в САЩ или ЕС.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Бойкот!
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Все към западните неща ги влече фашистите. Нищо, че искат да ни унищожат и постоянно ни заплашват с атомни бомби
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
5: няма как да стане, те си гледат прчалба та не ги интересуват санкцийте
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Е то и в БГ се предлага на по високи цени, 800$ в САЩ а тук искат 2000лв. Шах и мат
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Поне половината заобикалящи санкциите са български, сещате се свързани с коя партия. Спонсорирана от пРосия.
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Като не могат да произведат нищо освен средства за убиване, това за тях е върхът!
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Що си не ползват руските,а скачат на стоката на врага.В америка не е хубаво...има просяци и бият ***...Друго си е руската деревня...живот..
8
1
 
3
 
! Отговори
Улала преди 4 часа
Хахахаха, а в България - 2500 лв на промоция, хахахаха.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Той никога не спирал да се продава в русия ройтерс и те са шмaтки
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Гледам го в официалният магазин на Айфон Испания 959 евро интересно що е толкова скъп като цената му била 799 долара в Щатите?
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Няма да се изненадам, ако Apple блокира телефоните си в Русия.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Спакойна друзя, скоро руснаците ще разработят безаналогови супер телефони, някъде към 53тата година от управлението на великия тъпутин ще завладеят света с новите си телефони и безаналогови тостери. Още малко почакйте и ще видите
3
4
 
9
 
! Отговори
Запознат преди 4 часа
Точно така, двойни и тройни цени, нали руснаците са по-богати (по покупателна способност), така че всичко е логично. Като не може да си произведеш нито един компонент за смартфон, то всичко ще е внос, ще изнасяш злато изкопано от земята си на безценица и ще внасяш устройства съдържащи 1 хилядна от това злато но на цени няколко пъти по-скъпи от златото.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Ам, чи, да не гърми?
1
0
 
10
 
! Отговори
Солтан Грис преди 5 часа
Новият iPhone с батерия на Мосад, вече е наличен в магазинната мрежа. Хава нагила.