От ВМРО настояват за 500 лв. месечно за дете и 10 000 за новородено

Държавата трябва да е в полза на родителите, каза Моника Василева
21 май 2024 11:51, Инна Ангелова
104

От ВМРО настояват за спешни мерки в борбата с демографската криза, а именно - 500 лева месечно за детски надбавки, както и 10 хиляди лева еднократна помощ от държавата при раждане на дете на работещи и учещи родители. Това са основините искания на партията, свързани с младежката политика.

От ВМРО допълват, че за да няма демографска криза, държавата трябва да е в полза на родителите.

"Парите могат да дойдат от държавата", категорична е Моника Василева от ВМРО. В предаването “България сутрин” тя допълни, че щом държавата намира пари "да се строят какви ли не глупости, има пари и за децата ни". Според Василева настоящите пари, които получават родителите месечно за своите деца, са крайно недостатъчни.

"Тези 50 лева в момента не са достатъчни за нищо. Бих казала, че стигат за един пакет памперси или една кутия мляко, което не е достатъчно в никакъв случай. С тези 500 лева на месец всяко едно семейство би могло спокойно да изгледа детето си", сподели Василева пред Bulgaria ON AIR.

Не беше подмината и темата за детските градини, като всяка година все повече деца остават извън класирането. "Казусът с детските градини би могъл да се реши, ако застрояването не спира и в същото време се обърне внимание на персонала", каза Василева пред телевизията.

По нейни думи заплатите на педагозите и медицинските лица в детските учебни заведения са прекалено ниски за дейността, която те извършват. "Тези хора искат да работят за нормално финансово възнаграждения, което заслужават. В крайна сметка те гледат нашите деца и поемат отговорност за тях. В момента, в който те имат по-добра възможност и не носят по-голяма отговорност, може би това ги кара да изберат друга категория, в която биха били по-спокойни. Трябва им подкрепа и трябва стимул, за да задържим медицинските лица и педагозите в страната", заяви още Василева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
0
 
! Отговори
Иванов преди 2 месеца
Който направи здравните да се плащат от държавата на безработни и болни без право на телк,ще гласувам за него
90
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защо ВМРО и БХК още не са коалиция ?
89
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ВМРО искат да спонорират малцинствените групи да раждат още? умно
88
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Може да се даде при раждането на дете, колкото е средномесечната сума на платените осигуровки за последните 12 месеца, а после по 1/20 от тази сума.
87
1
 
6
 
! Отговори
43657 преди 2 месеца
Абе, тея от една книга ли четат, преди Сидеров обещаваше 1500лв.минимална, а познайте дали стана..... Пълни глупости, ставате за смех
86
0
 
2
 
! Отговори
хххахаха преди 2 месеца
тия па с такива глупости се надяват в парламента да влезнат , задминават даже нинова :)
85
1
 
6
 
! Отговори
Предизборни преди 2 месеца
Лъжи!!!
84
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пак дойде времето за празни обещания от националистическите партии. Айде да си обещаваме само неща, които можем да изпълним, а не така само предизборно. И защо искате да направите ромалле милионери? Те имат по 10 деца, това си е заплата на IT да седиш у вас и да се праскаш по цял ден.
83
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Още едни
82
1
 
10
 
! Отговори
Айде преди 2 месеца
Пак напълниха маалата с кинти!
81
0
 
12
 
! Отговори
хм преди 2 месеца
Дойдат избори и като изплуват популистите с бесния стремеж да спечелят някой глас допълнително. Отглеждането на деца е грижа и отговорност на родителите им. Ква е тази наглост - дайте ми пари, за да родя и да отгледам дете. Държавата трябва да помага само на болни, инвалиди и сираци, т.е. хора които по независещи от тях обстоятелства нямат възможност да се издържат. Голяма заблуда е, че парите са причина за демографския срив. Наверемто са раждали по 3-4-5 деца. Да не би да са им давали детски?
80
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това е закон за поощрение производството на биомаса. Да им ги изплащат парите на куп, когато *** стане на 18 и завърши с пълно отличие. Или нещо подобно. А не "забремени и вземи тоя кеш".
79
0
 
4
 
! Отговори
ico преди 2 месеца
ДНЕС.БГ, ДОКОГА ЩЕ НИ ЗАНИМАВАТЕ С ПАРТИИ С 5 ЧОВЕКА В ТЯХ (И ВСИЧКИ МОЖЕНИЦИ) С 10 ЧОВЕКА ГЛАСПОПОДАВАТЕЛИ
78
6
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
Мен по-ме дразнят украинските цветове отзаде...
77
2
 
7
 
! Отговори
Уффф преди 2 месеца
Тва ВМРО ли са или бълг. холзеноцингански комитет?
76
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ВМРО са пълни будали .. Дамата не може да обясни , как защо и какъв ще келепира за държавата.
75
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Брат в Кипър взе 15 евро , за поупка на жилище срещу ангажимент за 15 години осигурителен стаж .. После продаде апартамента цените вече бяха други и върна всичко на банките и държавата. Но живя 10г. с плащаше по-малко от наем. Сигурен съм , че в Унгария системата е подобна . В Русия дават пари само за покупка на жилище или парите се пазят докато децата пораснат за издръжка в колеж или университет.
74
2
 
19
 
! Отговори
е стига де преди 2 месеца
всяко айше с по 10 бона на година значи от мойте данъци как пък не
73
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тя казва За работещи и учещи. Но те ако работят и учат какво време ще имат изобщо за децата си. Няма никаква логика. Тогава направо ги дайте на социалните домове защото те ще се прибират в къщи само да нощуват като на хотел и няма да се виждат с биологичните си родители. Така бях и аз. И какъв е смисълът. Защо трябва да има хора изобщо. Това е един глупав процес, предпочитам да лежа в затвора от колкото да се грижа за някого и да следя за неговото развитие, в което ще се проваля и нямам опит.
72
1
 
15
 
! Отговори
Хмм преди 2 месеца
Ако има някакви стимули, то, това трябва да са данъчни облекчения за хората, които и без това плащат данъци. Такова нещо, като даване суха пара на калпак не трябва да съществува. Събудиха се от хибернацията, но още не им тече мисълта много гладко. Не са се разсънили. Още малко и ще почнат да обещават и по 500 лв. на месец от НАШИТЕ пари на нелегален имигрант. Колко трябва да получавам, за да захранвам с по 500 лв. всяко от десетте деца на *** в гетата?