От ВМРО настояват за 500 лв. месечно за дете и 10 000 за новородено

Държавата трябва да е в полза на родителите, каза Моника Василева
21 май 2024 11:51, Инна Ангелова
104

От ВМРО настояват за спешни мерки в борбата с демографската криза, а именно - 500 лева месечно за детски надбавки, както и 10 хиляди лева еднократна помощ от държавата при раждане на дете на работещи и учещи родители. Това са основините искания на партията, свързани с младежката политика.

От ВМРО допълват, че за да няма демографска криза, държавата трябва да е в полза на родителите.

"Парите могат да дойдат от държавата", категорична е Моника Василева от ВМРО. В предаването “България сутрин” тя допълни, че щом държавата намира пари "да се строят какви ли не глупости, има пари и за децата ни". Според Василева настоящите пари, които получават родителите месечно за своите деца, са крайно недостатъчни.

"Тези 50 лева в момента не са достатъчни за нищо. Бих казала, че стигат за един пакет памперси или една кутия мляко, което не е достатъчно в никакъв случай. С тези 500 лева на месец всяко едно семейство би могло спокойно да изгледа детето си", сподели Василева пред Bulgaria ON AIR.

Не беше подмината и темата за детските градини, като всяка година все повече деца остават извън класирането. "Казусът с детските градини би могъл да се реши, ако застрояването не спира и в същото време се обърне внимание на персонала", каза Василева пред телевизията.

По нейни думи заплатите на педагозите и медицинските лица в детските учебни заведения са прекалено ниски за дейността, която те извършват. "Тези хора искат да работят за нормално финансово възнаграждения, което заслужават. В крайна сметка те гледат нашите деца и поемат отговорност за тях. В момента, в който те имат по-добра възможност и не носят по-голяма отговорност, може би това ги кара да изберат друга категория, в която биха били по-спокойни. Трябва им подкрепа и трябва стимул, за да задържим медицинските лица и педагозите в страната", заяви още Василева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
6
 
! Отговори
Настояваме преди 3 месеца
А не настоявате ли за увеличение на пенсиите със 300% ? Инфлацията я надувате и после квичите като заклани що не ви искат в шенген и еврозоната. Никой не иска такива търтеи. Кой ще ви плаща тези увеличения и със какво - заеми . Тези заеми няма да изгорят , а ще ги плащат всички до десето коляно. Мерси , но не сме съгласни.
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Галя от Посолството Щото не става въпрос за приемане , а за наддумване за тъпa аудитория , а и толкова си го могат .
49
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Преди всеки избори едни и същи глупости слушаме , не ви ли втръсна бе , толкова сте прости , че даже не знаете що и да думате , какви би следвало да са ви функциите в политиката .
48
0
 
10
 
! Отговори
666 преди 3 месеца
айде пак пред изборна помия.....а като бяхте във властта защо не го направихте?????
47
0
 
13
 
! Отговори
Смях преди 3 месеца
ВМРО явно ще става ромска партия .
46
0
 
11
 
! Отговори
@@@ преди 3 месеца
Вие нормални ли сте бе. с 10 000 за новородено *** ще фалирад държавата за има няма 2 години. Ако е так атрябва тези 10 000 да се отпускат само на нормални образовани хора а не на кръвопиеща пасмина
45
1
 
11
 
! Отговори
мак преди 3 месеца
Откъде пари? За украйна, за деца, за пътища? Как да стигнат за всичко. Ако това стане факт, някои ще раждат като за световно, а останалите ако не искат деца пак няма да раждат. Тази идея ще насърчи хора на държавна хранилка, сещате се, кого имам предвид.
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Коя е таз Моника Василева Люински ли :)))
43
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Помощта за дете спрямо образованието в платените данъци от родителите. За програмистите по 10к и 0.5к на месец, а за бачкаторите в сивия сектор- плюнка в пликче.
42
0
 
5
 
! Отговори
Ами, преди 3 месеца
Щом войводата е изработил и спестил 60 000 × 10 000 за новородените през 1 година + 60 000 ×12 ×500 за надбавки също за 1 година, нека ги подари, лошо няма. Но не давам моите данъци за къ.р.лежиихлебарки! Стига!
41
0
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 3 месеца
Айде от ВМРО да спечелят изборите,да назначат финансов министър от партията и тогава да са толкова щедри.
40
0
 
11
 
! Отговори
А защо преди 3 месеца
за дете трябва да се дават държавни пари?Не може ли примерно да има данъчни облекчения за родителите?Или май е проблема ,че австралопитеците не внасят и лев във хазната...
39
0
 
4
 
! Отговори
Торбичка Билла преди 3 месеца
И като какви точно МВРО "настояват" за каквото и да е?!? Въобразяват се като хора ли?
38
0
 
6
 
! Отговори
Пишман войводи преди 3 месеца
като искат, нека да дадат от своя джоб.ЕБПМ и на кафеникавия им електорат дето искат да развъждат , и на ДС каракачанката.
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ми що не ги извоюваха тези неща като бяха на власт, или нямаха време от ду хане на че па на Мутрата?
36
0
 
4
 
! Отговори
ловец преди 3 месеца
популисти!
35
0
 
6
 
! Отговори
Маайлата преди 3 месеца
Сме за бати войводата! Голямо шкимбе!
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Паредавам от Столипиново,тук всички ще гласуваме за ВМРО. С Фатмето се навихме да правим 6-то след тази новина,да закръглим сметката на 3000 лева.
33
1
 
15
 
! Отговори
Всички? преди 3 месеца
За всички ли? И за някои роми, които цял живот не са вложили 1 лев в хазната?!?!
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В БГ масово раждат само ци..нките.