От ВМРО настояват за 500 лв. месечно за дете и 10 000 за новородено

Държавата трябва да е в полза на родителите, каза Моника Василева
21 май 2024 11:51, Инна Ангелова
104

От ВМРО настояват за спешни мерки в борбата с демографската криза, а именно - 500 лева месечно за детски надбавки, както и 10 хиляди лева еднократна помощ от държавата при раждане на дете на работещи и учещи родители. Това са основините искания на партията, свързани с младежката политика.

От ВМРО допълват, че за да няма демографска криза, държавата трябва да е в полза на родителите.

"Парите могат да дойдат от държавата", категорична е Моника Василева от ВМРО. В предаването “България сутрин” тя допълни, че щом държавата намира пари "да се строят какви ли не глупости, има пари и за децата ни". Според Василева настоящите пари, които получават родителите месечно за своите деца, са крайно недостатъчни.

"Тези 50 лева в момента не са достатъчни за нищо. Бих казала, че стигат за един пакет памперси или една кутия мляко, което не е достатъчно в никакъв случай. С тези 500 лева на месец всяко едно семейство би могло спокойно да изгледа детето си", сподели Василева пред Bulgaria ON AIR.

Не беше подмината и темата за детските градини, като всяка година все повече деца остават извън класирането. "Казусът с детските градини би могъл да се реши, ако застрояването не спира и в същото време се обърне внимание на персонала", каза Василева пред телевизията.

По нейни думи заплатите на педагозите и медицинските лица в детските учебни заведения са прекалено ниски за дейността, която те извършват. "Тези хора искат да работят за нормално финансово възнаграждения, което заслужават. В крайна сметка те гледат нашите деца и поемат отговорност за тях. В момента, в който те имат по-добра възможност и не носят по-голяма отговорност, може би това ги кара да изберат друга категория, в която биха били по-спокойни. Трябва им подкрепа и трябва стимул, за да задържим медицинските лица и педагозите в страната", заяви още Василева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
8
 
! Отговори
"по 10000 преди 3 месеца
Еднократно на работещи или учещи родители"Пети клас става ли?
30
2
 
5
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 месеца
въпроса не е откъде ще дойдат парите, а къде ще отидат. парите за родители/социално слаби/инвалиди трябва да бъдат обвързани с образователна степен и трудова заетост.
29
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Безсмислено е да се дават пари на родители за деца вместо родителите да си изкарват парите с работа. Дори детски надбавки не трябва да има. Помощ може да има само ако единия от родителите почине.
28
2
 
14
 
! Отговори
по-добре преди 3 месеца
Данъчни облекчения за работещи родители. Сега е 6000 или 600 лв данък, който се възстановява на родител за едно дете. По-добре да се мисли в тази посока, отколкото пари на калпак.
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
да бе! И познайте кой етнос ще намаже най-много от това? Направо ще го превърнат в машина за пари!
26
1
 
8
 
! Отговори
Хелоу преди 3 месеца
До 23- Не съм съгласен някои страни точно с такива мерки спряха спада и ще обърнат тренда. Аз имам и ипотека, какво пречи да помогне малко държавата както го правят в някои страни? Братята ромеи нямат ипотеки повечето, защото банките не им дават. Аз плащам данъци като поп всичко ми е на чисто. Аз ако имаме малко помощ с приятелката ми искаме няколко деца. Държава може и трябва да помогне. 380 лв еднократно, памерсите за 2 месеца са това. Подигравка.
25
0
 
12
 
! Отговори
Бива,бива преди 3 месеца
6 чавета по 500лв. са 3000.
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
10 000 лв за новородено може, но само, ако родителите са депутати или министри. Може и кметове и областни управители. Иначе е жива загуба на ресурси.
23
0
 
2
 
! Отговори
До Хелоу- преди 3 месеца
Проблема е ясен от 1973 г. Тогава бе държавна тайна всяка информация даваща и най-слаба информация по отношение на етнически състав на новородени. Зная го на собственият си гръб. Очевидно съм на възрастта на родителите ви. Този проблем е всеобщ при бялата раса и финансовите стимули не са дали резултат никъде.
22
1
 
4
 
! Отговори
Кой ще ни даде пари? преди 3 месеца
Данъчни облекчения, включително и за осигуровките, включително и тези от работодател- по 1000 лв. месечно на дете. Хипотетично ако двама работещи родители в момента получават нетно 4 000 с едно дете ще отидат на 5 000, с 2 деца на 6 000, а с повече пак са на 6 000, защото не са изработили повече.
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
политиците ни искат да изгонят работещите българи, а да останат само социалнослабите от гетата, тогава ще трябва същите тези политици да работят, за да плащат осигуровки, защо бе български политици се гаврите с бедните българи, плащащи данъци?....
20
0
 
17
 
! Отговори
Демагози! преди 3 месеца
Демагози. Практиката показва ,че висока раждаемост има само в страни и прослойки с необразовани жени , ниски доходи/т.е. ограничения в забавленията / и ранни бракове.Няма как да станем част от Африка, нито да изискваме жените да не учат след 4 клас/като в някои ислямски страни
19
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Още нещо? Държавата да ги изгледа направо? После що ромuтe се въдели като мухи. Че то професия им стана да вдигат краката. Като ги няблъска 10тина то няма да и трябва да играе тотото.
18
0
 
12
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 3 месеца
С детските надбавки колко селски босове си построиха палати...
17
1
 
8
 
! Отговори
Хелоу преди 3 месеца
До 11 ГЛУПОСТИ БЕЗКРАЙ! - Ами много просто ще се обвърже с работещи родители и осигуровки за 5 години назад и готово. Не е много трудно. Това което го казваш ще стане ако не направим нищо, то и сега раждат по 5-6. Трябва и ние да започнем, къде бля правителствтото 30 години. От 15 се знае че има проблем. Мен наскоро ми се роди дето направо е смешно 380 лв еднократно и това е. А могат да крадат милиарди.
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Баба ми беше родена през 1927г. и е била второто от общо 7 деца и много бедни родители. Разказвала ми е, че тогава почти всички семейства около тях са били с поне 3 деца. Та според мен - и милион за дете да даваме, раждаемостта няма да скочи особено. Каквото и да говорим, проблемът не е в парите, а че съвременните хора са изнежени, разглезени и искат да си гледат живота, вместо да се занимават с деца. Това е проблем на всяка развита цивилизация и неминуемо ще доведе до нейния срив.
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Жив и здрав да съм, че да работя и има добри доходи. Но моето дете не е получавало т.нар. детски надбавки. Явно то не е дете на България. Но определен етнос така си живеят. Политиците да престанат да експлоатират темата, защото се изказват неподготвени. Пак говорим за пакет памперс и кутия мляко, но тия пари не са само за дете на година, а докато навърши 18г. и ако доходите на родителите са мизерни.
14
2
 
5
 
! Отговори
ЕВРАЗИЙСКИ ЦЕННОСТИ преди 3 месеца
ВЪРВЕТЕ В РУСИЯ - ТАМ ПУТИН ШЕ ВИ ДАВА ПО 1000 ЗА НЕРОДЕНО.........
13
0
 
22
 
! Отговори
Да,бе преди 3 месеца
Когато ВМРО беше управляваща партия заедно с ГЕРБ,моето дете въобще НЕ получаваше детски.Предизборни фишеци.
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тия да си отиват в Македония. Нямат място в България. Те крепяха ГЕРБ два мандата на власт. И крадоха заедно с тях. Да видят там с ИТН да изпратят някой и друг космонаФД у КосмосО.