От ВМРО настояват за 500 лв. месечно за дете и 10 000 за новородено

Държавата трябва да е в полза на родителите, каза Моника Василева
21 май 2024 11:51, Инна Ангелова
104

От ВМРО настояват за спешни мерки в борбата с демографската криза, а именно - 500 лева месечно за детски надбавки, както и 10 хиляди лева еднократна помощ от държавата при раждане на дете на работещи и учещи родители. Това са основините искания на партията, свързани с младежката политика.

От ВМРО допълват, че за да няма демографска криза, държавата трябва да е в полза на родителите.

"Парите могат да дойдат от държавата", категорична е Моника Василева от ВМРО. В предаването “България сутрин” тя допълни, че щом държавата намира пари "да се строят какви ли не глупости, има пари и за децата ни". Според Василева настоящите пари, които получават родителите месечно за своите деца, са крайно недостатъчни.

"Тези 50 лева в момента не са достатъчни за нищо. Бих казала, че стигат за един пакет памперси или една кутия мляко, което не е достатъчно в никакъв случай. С тези 500 лева на месец всяко едно семейство би могло спокойно да изгледа детето си", сподели Василева пред Bulgaria ON AIR.

Не беше подмината и темата за детските градини, като всяка година все повече деца остават извън класирането. "Казусът с детските градини би могъл да се реши, ако застрояването не спира и в същото време се обърне внимание на персонала", каза Василева пред телевизията.

По нейни думи заплатите на педагозите и медицинските лица в детските учебни заведения са прекалено ниски за дейността, която те извършват. "Тези хора искат да работят за нормално финансово възнаграждения, което заслужават. В крайна сметка те гледат нашите деца и поемат отговорност за тях. В момента, в който те имат по-добра възможност и не носят по-голяма отговорност, може би това ги кара да изберат друга категория, в която биха били по-спокойни. Трябва им подкрепа и трябва стимул, за да задържим медицинските лица и педагозите в страната", заяви още Василева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От това ще намажат само ромите и с парите ще избягат в чужбина да смучат от две места пари.. без никаква файда за държавата под формата на данъци
70
1
 
24
 
! Отговори
7+ преди 3 месеца
И така римляните няма да произвеждат нищо друго освен деца. Браво патрЕотЕ!
69
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Парите на калпак са популистка мярка, от която много добре знаем кой се възползва. Същият, който нарича децата си банкоматчета и/или ходи да ги продава в Гърция. Единствената разумна мярка е облекчения чрез приспадане от данъците на работещи родители. Може и облекчения при изплащане на ипотеки и т.н. Но да се раздават пари на хора, които не са и чували за работа и плащане на данъци - крайно грешна политика, чиито плодове берем вече от десетки години. Но пък както знаем - изборно време е :)))
68
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Другите държави дават пари за деца само след ангажимент 15 години осигурителен стаж .
67
1
 
5
 
! Отговори
Ако се приеме преди 3 месеца
предложеното в коментара "И това е решение", тогава ще има достатъчно финансови средства,с които държавата да подпомага отговорното родителство. Да си отговорен родител не означава, че "едно дете трябва да има абсолютно всичко". Но който е влизал в държавно основно училище, знае какви деца преобладават и разбира какво искам да кажа. Вече трета година 50% от първолаците са от онези. Значи, ако искам детето ми да има нормална среда и в детската градина, и в училище, трябва да плащам за частно.
66
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И да бачкам и плащам още повече данъци, за да могат да ги дават тия пари на *** ? Всичко задължително при минимум средно образование !
65
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
500 са джобни, 5000 поне и бъдещо освобождаване от всякакви данъци защото това даване с една ръка и взимане с другата ръка не работи, или направете всичко безплатно да не мислим за парите изобщо.
64
3
 
7
 
! Отговори
И това е решение: преди 3 месеца
Аз откога предлагам да се налагат зверски глоби на всеки, който е създал дете без да е започнал работа и без да има какъвто и да било друг източник на законни доходи? Децата на такива индивиди насилствено да им бъдат отнемани и настанявани в соц.домове, защото безотговорен човек няма да бъде отговорен и тогава, когато отглежда и възпитава дете. След това индивидът да бъде задължен да работи принудително, за да плати глобата, а също и издръжката на детето си в социалния дом.
63
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 3 месеца
Ухаа , братята ромалеи има да бият капата !
62
1
 
9
 
! Отговори
Един Българин преди 3 месеца
До Значи ние Иска да каже за всяко дете, родено от майка с поне средно специално образование. От *** няма смисъл. П.п. аз имам две и без този закон, нямам и кой да ми помага освен жената и се справяме. Имам трима близки приятели с три деца. Не споделям мнението, че едно дете трябва да има абсолютно всичко и следователно със средна работна заплата в град може да се отгледат 2 и повече пълноценно при Божия воля и желание на родителите. П.п. няма да гласувам за ВМРО :)
61
1
 
8
 
! Отговори
Пешо преди 3 месеца
Кой иска да удари мексиканския глас на следващите избори???
60
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Децата са лична отговорност. Образовани и работещи, отговорни българки чак на 35-40 г. се стабилизират дотолкова, че да могат да си позволят да родят по едно дете и да поемат трудния и трънлив път на самотното майчинство, защото мамините синчета не желаят да се обвързват със семейни задължения. И сега да изнудим тези жени да плащат по 500 лв месечно на жени-napaзuтu, които открито се подиграват на онези свои връстници, които учат, работят и си търсят мъж, с когото да сключат законен брак.
59
1
 
22
 
! Отговори
Значи ние преди 3 месеца
и двамата работим, след като сме учили здраво, за да завършим и дипломите ни са напълно заслужени. Но сме преценили, че не можем да си позволим повече от едно дете, ако искаме да го отгледаме пълноценно. И изведнъж се провиква някаква, която иска да ме задължи да плащам на всеки 9-10 месеца по 10 000 лв на някоя неука не-българка, която никога не е имала намерение да работи и да плаща данъци. И освен това да й давам по 500 лв на месец! Кой нормален би гласувал за ВМРО след това предложение?
58
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Друг като копейкин няма ,маса народ излъга и сега си живурка по добре и от ББ. Никой не го преследва за къщи в Барселона и кюлчета в шкафа! След четири години толкова ще е дръпнал,че ще си купи тузарска къща в Европа и ще ви се смее на глупоста!
57
0
 
9
 
! Отговори
да но да има преди 3 месеца
и условия за тая помощ. Децата, които са на възраст за училище да родят редовно и да учат и родителите да си плащат данъците и таксите редовно. Иначе ще стане бизнес за някои етноси.
56
1
 
12
 
! Отговори
северозапад преди 3 месеца
Преди избори обещават и от вола теле,то добре да дават тези пари ,но като се замисля ,че братята ман га ли ще започнат по два пъти в годината да цвъкат чавета не съм съгласен.
55
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В западна европа детските са за всички деца,независимо от етнос,религия и финансово състояние на семейството.Дават се като израз на това,че държавата помага на всички семейства с деца.Има обаче приемственост,че децата не може да са със скъсани чанти,дрехи или да липсват екипи за спорт в училище.Т.е все пак се следи по някакъв начин за да не бъдат пренебрегнати нуждите на децата от най-необходимото.
54
1
 
10
 
! Отговори
Госпожо Моника, преди 3 месеца
детските надбавки НЕ са сума, с която родителите да отгледат децата си, а са само добавка към парите, които тези родители могат да отделят, за да отгледат дете. От къде накъде ти ще настояваш тези надбавки да са достатъчни, за да бъде отгледано детето? Това означава да задължиш нас данъкоплатците, да поемем всички разноски по отглеждането на деца, които си имат родители! Къде дават така?
53
2
 
11
 
! Отговори
Алоо,Монико Василева преди 3 месеца
Имаш ли представа какъв бейби-бум ще настъпи в маалите, ако бъде прието безкритично това предложение? Нека да са 500 лв месечно, нека да има по 10 000 лв еднокраатна помощ при всяко раждане, но САМО ЗА ДЕЦАТА, ЧИИТО РОДИТЕЛИ ИМАТ МИНИМУМ СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ И ПОНЕ ЕДИНИЯТ ОТ ТЯХ ДА РАБОТИ И ДА ПЛАЩА ДАНЪЦИ !!! Няма да правите от България развъдник за михлюзи-безделници и не-българи!
52
1
 
2
 
! Отговори
Добре ! преди 3 месеца
Спаха, когато еничарите градяха тоталитарен режим за който самият Борисов си призна, че са смятали да продължи поне десет години. Спаха и, когато същите еничари поръчаха за наша сметка, спрян от производство модел бронирани машини, когато модерните им еквиваленти се произвеждат в Бургас. Сега се събудиха и почнаха да "раздават" пари на калпак. Остава, само някой да им ги даде, защото няма да дадат от техните.