Mercedes пренасочва вниманието си към ДВГ

Бъдещето на електромобилите изглежда неясно
2 юли 2024 06:15, Инна Ангелова
37
Mercedes пренасочва вниманието си към ДВГ
Снимка: Pixabay

Mercedes-Benz Group AG се подготвя да представи почти рекордна серия от нови модели, след като първото поколение автомобили на батерии не успя да се наложи на пазара.

Продуктовата офанзива през следващите две до три години ще доведе до това производителят на S-класа да започне да отделя повече средства за печелившата си гама от автомобили, работещи с гориво. Особено купувачите от най-високо ниво "продължават да посягат към нашите високотехнологични автомобили с двигатели с вътрешно горене", заяви главният изпълнителен директор Ола Келениус в интервю.

"Нуждаем се от гъвкавост за по-дълго време, до 2030 г.", каза Келениус, запазвайки целта на компанията да бъде въглеродно неутрална до 2039 г. "Оставаме ангажирани с предлагането на електрически версии на цялата гама през това десетилетие, но трябва да гарантираме, че нашите автомобили с двигатели с вътрешно горене ще останат конкурентоспособни."

Най-големият производител на премиум автомобили в света ограничи плановете си за електрификация, след като търсенето се забави, особено в Европа. Но Mercedes изостава и от съперници като BMW AG, след като гамата му от електрически автомобили отблъсна купувачите с високи цени и грешни стъпки в дизайна. Продажбите на автомобили с акумулаторни батерии спаднаха с 9% през първото тримесечие до 50 500 бройки, докато тези на мюнхенския му конкурент нараснаха до 82 700 автомобила.

Цялата статия може да четете на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от Коли
Ще скочат ли цените на колите в Европа заради търговската война в сектора?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Новата Европа ще върне и парните локомотиви и машини. А Русия ще е приятел.
15
0
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 4 дни
Мъск , който не е наред с главата , подлъга целия свят да прави електрически коли ! Идеята , разбира се е добра и не е от вчера , но още е много рано !
14
0
 
6
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 дни
Тока не е за експерименти с електрички.
13
14
 
6
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 дни
До Анонимен 5 От твоите уста в божийте уши.Разпарчетосването на агресивна Русия звучи много добре.Света ще миряса.
12
0
 
19
 
! Отговори
Кому са нужни преди 4 дни
Човек излъгал се с френска електробричка сподели в един чат, че за цяла година е постигнал обявения пробег от 450 километра с едно зареждане общо ДВА пъти. (И без това такъв пробег е смешка.) А в последното американско проучване на повредите в нови коли електрическите, които уж бяха по-прости и лесни за поддръжка, са закарвани в сервиз 1,7 пъти повече от колите с ДВГ. Какъв прогрес, каква грижа за екологията и климата.
11
2
 
16
 
! Отговори
Така е .. преди 4 дни
Електричките нямат бъдеще. Хвърлят се излишни пари напразно.Ще досъсипят климата.Не се лъжете , да не се кълнете.
10
2
 
11
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 4 дни
Разумно!....Не на електрокарите!
9
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Това е защото имало един дизеляк W123 на 7 млн. километра, който е такси и още не ще да се предава!
8
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Урсула нали забрани ДВГ - каза само електрокари :)))
7
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Хората се усетиха за скама с електричките и сега бързат да се оттърват но желаещи няма.Не е до пари въпроса, просто има твърде много недостатъци а и който наистина има пари и не е случаен гледа след 5 години колко ще е остатъчната стойност и поради тази причина няма да си купи такава кола.
6
1
 
12
 
! Отговори
До 4 преди 4 дни
За човек, който има пари, най-добре една кола с ДВГ(дизел) за дълги пътувания и една електричка за в града. Ако можех да си позволя още един лизинг и гараж, така бих напаравил.
5
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Добре пренасочва вниманието си към ДВГ, но след разрушителния крах на зелената сделка, след изгорените мостове с Русия, гориво от къде и на каква цена? Може би вярваме, че ще победим Путин, ще превземем Русия, ще я раздробим на парчета и ще я превърнем в суровинен донор?
4
11
 
4
 
! Отговори
FMC преди 4 дни
Всъщност, S класата си е добра като електричка. Малко дизайнът е различен, но това е винаги така. Относно пробега...не е по-различен от бензинова S класа. Зареждането също не е болка за униране-за няколко минути, докато се освежиш, имаш още няколко стотин километра. Въпросът е, че след като имам пари, не искам да ме задължават да карам само електрички.
3
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Електричките са като диарията - Ще успееш ли да стигнеш до вкъщи или не.... Никога не е ясно. А и много се палят. Тук в Германия почти няма ограничения на скороста по магистралите, и като излязат на аутобана натискат *** "до ламарината", но явно колите не са предвидени за такъв режим. Има явно цензура, защото рядко пишат за това, но много се запалват. Не съм против ел. колите, но технологиите има да извървят много път, докато станат използваеми, и докато цените станат поносими.
2
0
 
5
 
! Отговори
Фед Красивия преди 4 дни
*** сериозно ли?
1
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Бъдещето на Европа е неясно, за автомобилите се знаеше, че е повече от идея лишена от съдържание.