Ќетан€ху: »зраел тр€бва да победи "’амас" в –афа

ƒосега били унищожени 20 от 24-те батальона
10 май 2024 08:19, ≈лка ¬асилева
44
Ќетан€ху: »зраел тр€бва да победи "’амас" в –афа
—нимка: архив, Ѕ√Ќ≈—

»зраелски€т министър-председател Ѕен€мин Ќетан€ху за€ви, че страната му тр€бва да победи въоръжените части на радикалната палестинска групировка "’амас" в град –афа в южната част на »вицата √аза, предаде –ойтерс.

ќще по темата
"“р€бва да победим "’амас" в –афа. ƒосега сме унищожили двадесет от техните двадесет и четири батальона", добави премиерът на »зраел, като в същото време отбел€за, че държавата му е загубила стотици войници".

Ќетан€ху изрази надежда, че той и президентът на —јў ƒжо Ѕайдън "ще преодоле€т н€кои несъгласи€".

"„есто сме постигали съгласие, но сме имали и несъгласи€. Ѕили сме способни да ги преодол€ваме. Ќад€вам се, че ще ги преодолеем и сега", каза той в интервю за телевизионното шоу "ƒ-р ‘ил" с водещ ‘ил ћакгроу, визирайки преустанов€ването на американските оръжейни доставки за »зраел от страна на президента Ѕайдън, посочва –ойтерс.

ќт друга страна израелски€т министър-председател е на мнение, че "ще има нужда от н€какъв вид гражданско управление на »вицата √аза, може би с помощта на ќбединените арабски емирства или на други държави, които искат стабилност" в региона.
(Ѕ“ј)

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


44
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
35
1
 
0
 
! ќтговори
гого преди 1 месец
ƒо јзъ анъјзъ7112136860 € отиди там да видиш отношението към не ешкеназите.ƒа видиш отношението към етиопските евреи и тогава говори
34
2
 
3
 
! ќтговори
ƒо 16 преди 1 месец
¬ ≈вропа се напълни с араби щот —јў им съсипа страните. —ега »зраел извършва геноцид и скоро пак ще има араби на талази. Ѕлагодари на сатанинската ост —јў- ¬еликобритани€- »зраел.
33
0
 
1
 
! ќтговори
ƒо 33 преди 1 месец
ћи то и н€колко десетилети€ преди ѕ—¬ не е имало Ѕългари€. Ѕило е ќсманска импери€.
32
5
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
34.000 убити, от които 17.000 терористи. » това по 'данни' на ’амас. 'Ѕро€т' от канализациите. «а 8 месеца война. ј израелските убити само за 1 ден б€ха 1200 плюс 300 отвлечени. јко не ги б€ха спрели, щеше да е още по-трагично. » между другото, ’амас убиха и над 200 израелски палестинци мюсюлмани на този ден, понеже в »зраел живе€т 2 млн палестинци с израелско гражданство. Ќе случайно и те (араби) воюват срещу ’амас в √аза.
31
2
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ћ€стото, на което живе€т арабите палестинци, е откраднато и насила завзето от оригиналното еврейско, христи€нско и арамейски население и ги подлагат на исл€мизаци€ и геноцид. ƒо нашествието на кюрда саладин през 12 век, така араби не живе€т, само са минавали да пл€чкосват и така да стигнали чак до —еверна »спани€, че са и останали там 700 години. ќпитали да се и при нас, ама хан “ервел ги е наритал при камилите
30
2
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ѕреди първата световна война н€ма ѕалестина, територи€та се казва османски вилает ёжна —ири€. Ќ€ма държави —ири€, Ћиван, …ордани€, »зраел, »рак, —аудитска јраби€. √еографски€т район палестина, създаден от британците, се състои от днешна …ордани€, днешен »зраел, днешна √аза и днешен западен бр€г. “ам живе€т поравно араби и евреи, като в …ордани€ арабите са мнозинство, а в »зраел, газа, западен бр€г евреите са мнозинство. 1947-48 ги измисл€т всички държави в близки€ изток.
29
1
 
4
 
! ќтговори
јбе, нещо много преди 1 месец
заглъхнаха нещата по отношение на новини от фронта. явно нито ”крайна нито »зраел могат да се похвал€т с нещо.
28
2
 
7
 
! ќтговори
—Ћј¬ј Ќј »—”—ј преди 1 месец
’јћј«--- “–яЅ¬ј ƒј ”ћ–≈!!
27
2
 
4
 
! ќтговори
—Ћј¬ј Ќј »—”—ј.... преди 1 месец
—»Ќј »«–ј»Ћ≈¬,  ќ…“ќ «Ќј≈ «ј  ј ¬ќ ƒј —≈ Ѕќ–» » ”ћ»–ј....Ќј“јЌяќ--- ћќя“ ЋёЅ»ћ≈÷!!!!
26
0
 
0
 
! ќтговори
јзъ анъјзъ7112136860 преди 1 месец
ƒължа извинение.ќказва се,че коментарът ,който си мислех,че е изтрит все още си стои на м€стото. ѕриемете моите извинени€!
25
1
 
5
 
! ќтговори
јзъ анъјзъ7112136860 преди 1 месец
ƒо 25. ћомичето ,което представл€ва ƒържавата »зраел на ≈вровизи€ е едно момиче,в чиито вени има повече испано-арабска кръв,отколкото јшкеназка »зраелска . “ози факт е и €вен капан за инертни€т антиизраилизъм у н€кои. Ќеграмотността лек н€ма. јз не харесвам песента и момичето ,което € изпълн€ва,но ми харесва изборът на »зраел т€ да пее,защото чрез не€ ƒържавата »зраел доказва щедро отношение към всеки,който не носи јшкеназка кръв,но е предан на обществото и държавата му! ƒерзай!
24
3
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ќт начина по - който се държеше пред камерите, с лукавото си изражение, €сно си проличаваше, че иска да изкара от нерви мюсюлмански€т св€т, преди всичко »ран и “урци€ и да разпали трета световна война, от което вече има нужда и сатанински€т режим в —јў, които в лицето на Ѕайдън осъществ€ват сво€та политика. ‘амили€та Ѕайдън са изправени пред редица съдебни дела, които съвсем не са съшити с бели конци, както тези на “ръмп и един световен конфликт ще отложи, даже и премахне угрозата от съдебно преследване, както на Ќетан€ху, така и на фамил€ Ѕайдън.
23
5
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
“и€ еврейски терористи още ли ги толерирате? ј »зраел защо пее на ≈вровизи€?  акво общо имат с ≈вропа? ’айде на бас, че ще вземат първото м€сто! Ѕеларус взеха първо м€сто на ≈вровизи€ в период в който имаше борба Ѕеларус да се отлъчи от –уси€. ѕосле ”крайна спечели. ¬ъобще та€ ≈вровизи€ е политически конкурс, а не за музика.
22
0
 
0
 
! ќтговори
јзъ анъјзъ7112136860 преди 1 месец
¬аш си е проблемът. »зтрили сте коментарът ми,с който об€сн€вам по човешки разликите в неправилно употреб€вани от н€ко пон€ти€. — изтриването на този ми коментар вие просто се осъждате на изолаци€ от –азумът и »стината. Ќикой от триещите н€ма да празнува скоро на ÷ион,когато Ћюбовта победи бипол€рни€т фараонски принцип.Ќа ÷ион има м€сто само за истински личности ,които свеждат глава пред »стината,от ко€то произхождат. ƒругото название на Ћюбовта е √невът и мнозинае изпитат мъстта на LOS JUSTOS
21
4
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо ƒо 6 . Ќад 200??? ј какво ще кажеш за избитите 34 хил€ди? ѕовечето жени и деца? Ќ€кой насила да те притиска и изтласква от м€стото където живееш? ≈дин въпрос, колко евреи живе€т в ѕалестина преди първата световна война?
20
4
 
5
 
! ќтговори
анонимен преди 1 месец
ƒавай Ѕиби! —амо така и ще победите.
19
5
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
«а съжаление, точно така се получава. ћахат се евреите и плъзват арабите джихадисти. јма щом ви харесва да носите фереджета и да живеете с кози, халал да ви е.
18
3
 
2
 
! ќтговори
јзъ анъјзъ7112136860 преди 1 месец
»де ми и малко хумористично н€как си да съжде€ върху проблематиката на "ционизъм" и " неционизъм". –азни,чели недочели в интернет,пишат срещу ционизмът,като така не си дават сметка ,ще накърн€ват себе си. ќсобено мине хумористично с они€,които се определ€т като ,забележете Ќј÷»ќЌјЋ»—“». ј е нужна кратка оперативна намеса мозъчна,за да видим,че Ќа ÷ион -алистите кр€кат"ƒолу ÷ион-измът!" “о и парадокс не е.»«–ј≈Ћ е името на ∆»¬ќ“ј,а ÷»ќЌ»«ћЏ“ ≈ “–ќЌ Ќј —Џў»я“ » ћ»– «ј ¬—»„ » Ќј÷»» — ќЅў ѕ–ќ»«’ќƒ!
17
2
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
 огато изнасилваш жени пред очите на децата им, гориш живи бебета и отвличаш невинни хора, а после хвърл€ш гьобеци на площада и викаш алаху акбар, е нормално роднините на жертвите да ти дойдат на гости не с цвет€ и кукли Ѕарби. Ќ€ма и да те погал€т по брадатата главичка и да ти рецитират стихчета. ƒа се прав€т на луди още фаластинците, докато шефовете им се кри€т в канализаци€та. јма н€ма да свърши добре.
16
3
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
≈вропа обаче се напълни с араби. ћилиони джихадисти, у нас също. јко не е »зраел да ги задържа и занимава, тук всички ще се дупим по килимчето на малки€ ћук с лоени пръсти. ўото с ти€ плюшени мечета и кухи речи само ги насърчаваме да идват и да ни завземат. √раницата ни е продънена, —офи€ става гето на исл€мисти.