Нетаняху посети Тръмп във Флорида

Тръмп призова. за край на конфликта в Газа
26 юли 2024 21:16, Инна Ангелова
17
Нетаняху посети Тръмп във Флорида
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Израелският премиер Бенямин Нетаняху днес посети бившия президент на САЩ Доналд Тръмп в имението му във Флорида, предаде Ройтерс.
 

Двамата лидери бяха близки съюзници по времето, в което Тръмп беше начело на Белия дом, но по-късно между тях възникна напрежение, след като Нетаняху поздрави Джо Байдън за победата му на президентските избори през 2020 г. Днешната среща може да доведе до изглаждане на отношенията им, прогнозира британската агенция.

Нетаняху отиде при лидера на републиканците ден след като се срещна с президента демократ Джо Байдън и вицепрезидента Камала Харис, която ще се изправи срещу Тръмп на изборите на 5 ноември.

Резултатите от анкетите дават малка разлика в подкрепата за двамата претенденти за Белия дом. Това мотивира световни лидери като Нетаняху, който традиционно поддържа по-тесен съюз с Републиканската партия на САЩ, отколкото с демократите, да търсят баланс.  

Харис наблегна в разговора си с Нетаняху върху страданието на палестинците в ивицата Газа. „Ясно изразих сериозните си опасения от тежката хуманитарна ситуация“, каза Харис вчера след срещата си с израелския премиер. „Няма остана безмълвна. Израел има право да се защитава. И начинът, по който го прави, има значение“, допълни Харис.

Израелски официални лица разкритикуваха вицепрезидента на САЩ за думите ѝ, че е време войната да спре.

Тръмп вчера призова за бърз край на конфликта и за връщане на заложниците, които палестинската ислямистка групировка „Хамас“ държи в ивицата Газа. Кандидатът за президент на републиканците отбеляза, че Израел трябва да подобри действията около изграждането на обществения си образ.  „Искам Нетаняху да приключи и то бързо. Те се самоунищожават с тази публичност“, каза Тръмп в интервю за Fox news.

Той разкритикува конгресмените, които протестираха по време на речта, която Нетаняху произнесе в Капитолия в сряда. Словото на израелския премиер бе бойкотирано от десетки демократи. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: нетаняхусрещатръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
ГерболИННА преди 1 месец
Тц тц тц... Е що 4ифутЯ не посети Хамала Кариес, нали уж тО щялО със сигурност да победи Тръмп?!?
9
3
 
5
 
! Отговори
Докато Израел не преди 1 месец
Изчезне от картата на света , няма да има мир в близкия изток !!!!
8
4
 
1
 
! Отговори
ТРЪНПОСТАНОВКАТА преди 1 месец
СЛЕД ПАДЕНИЕТО НА ТРЪНП НА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2025-ТА ЩЕ ГО ПОСЕТИ ТРЪНП В ЗАТВОРА!
7
1
 
4
 
! Отговори
прасчочо преди 1 месец
ай-страшната мизерия е да гледаме как САЩ създават проблемите, набутват ни с купени политици, а след това се правят, че ги решават. Как започна горещата криза Хамас-Израел? Първо, с присламчването на сили от ИДИЛ, катарски подразделения, към иранския Хамас. Палестинците и иранците не разпознаха заготовката и влязоха в капана. Удара, където 500 бойци на Хамас преминаха в Израел, е с мнозинство от катарските ИДИЛ, които се правят на Хамас пред палестинците и самия Хамас.
6
3
 
8
 
! Отговори
Ехааааа преди 1 месец
Фашиста Нетаняху ....във затвора заедно със своите касапи !!!!!
5
0
 
3
 
! Отговори
Стилиян преди 1 месец
Поредната статия достойна за Пулицер. Гледайте първо видеото когато Тръмп си тръгва от срещата и тогава пишете глупости
4
0
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
евреина усеща накъде духавятъра и е побързал да започне да си "опича работата" още отдалече..
3
11
 
1
 
! Отговори
Black Sea преди 1 месец
До Айляк. Що? Ти твоя произход знаеш ли го? Я провери. Да не излезе нещо къде Анадола, къде Татарстан? А превързаното ухо няма да види втори мандат. Но по-го страхува това, че е вече осъден, а Харис няма да спре до тук. Бедни ми бай Дончо. Що ти трябваше да се навираш пак там, дето не ти е мястото?
2
1
 
10
 
! Отговори
Айляк преди 1 месец
Ямайската индийка нема кой да я избере, щото бат' Дончо каза, че е пере сачмата. Краварите требе да са сдухали, ако изберат жена-президент, хеле па такава с неустановен произход, с неустановена кексориентация и с неустановен цвят на кожата...
1
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Caмo тaka!