Ќетан€ху: »зраел е на крачка от победата срещу "’амас"

»зраелската арми€ съобщи, че се изтегл€ от град ’ан ёнис
7 апр 2024 19:22, јниси€ »ванова
72
Ќетан€ху: »зраел е на крачка от победата срещу "’амас"
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

»зраел е "на крачка от победата" във войната си срещу "’амас" в √аза, за€ви израелски€т премиер Ѕен€мин Ќетан€ху днес - шест месеца след началото на конфликта, избухнал с нападението на палестинското исл€мистко движение срещу »зраел, предаде ‘ранс прес.

"Ќамираме се на една крачка от победата. ÷ената, ко€то тр€бва да платим, е болезнена и тежка", каза израелски€т премиер на заседание на военното правителство в …ерусалим.

 оментарите на Ќетан€ху идват в момент, когато израелската арми€ об€ви изтегл€нето на силите си от южната част на ивицата √аза след месеци на удари и боеве в град ’ан ёнис и околностите му, отбел€зва ј‘ѕ.

—лед като »зраел об€ви "ликвидирането на 19 от 24-те батальона на "’амас", Ќетан€ху потвърди решимостта си да разгроми исл€мисткото движение "в ц€лата ивица √аза, включително в –афах", град в южни€ край на анклава, на египетската граница, където са струпани 1,5 милиона палестинци, повечето от които разселени от войната.

"Ќ€ма да има прекрат€ване на огън€ без връщането на заложниците. “ова н€ма да се случи", предупреди израелски€т премиер в момент, когато израелска делегаци€ се готви да участва в нови непреки преговори с "’амас" в  айро с посредничеството на —јў,  атар и ≈гипет.

"»зраел е готов за споразумение, но не е готов да капитулира", добави Ќетан€ху.

Ќа преговорите в  айро ще бъде направен опит да се постигне споразумение за спиране на огън€, свързано с освобождаването на заложниците, отвлечени по време на нападението на "’амас" на 7 октомври и отведени в √аза, посочва ј‘ѕ.

¬ ден€, в който се навършват шест месеца от началото на войната на »зраел с „’амас“, израелската арми€ съобщи, че изтегл€ силите си от град ’ан ёнис, най-гол€мо селище в южната част на ивицата √аза, предаде ƒѕј.

„98-ма дивизи€ на израелската арми€ приключи миси€та си в ’ан ёнис. ѕодразделението се изтегл€ от ивицата √аза, за да възстанови загубите си и да се подготви за следващи операции“, съобщиха днес »зраелските въоръжени сили.

"«начителна част от израелските военни „продължават да действат в ивицата √аза и ще запаз€т свободата на действие на израелските въоръжени сили и т€хната способност да провеждат прецизни разузнавателни операции“, посочиха те.

¬се още не е €сно дали изтегл€нето от ’ан ёнис бележи повратна точка в израелската стратеги€ в продължаващата война в √аза или е нов междинен етап по път€ към възможна операци€ в град –афах на границата с ≈гипет, съобщава Ѕ“ј.

¬ъпреки силното международно противопостав€не, »зраел от седмици твърди, че планира широкомащабна сухопътна операци€ в –афах, където в момента над един милион палестинци са намерили убежище от боевете в останалата част на блокираната крайбрежна територи€.

¬ъпреки десетките хил€ди жертви, най-вече палестинци, все още н€ма изгледи за спиране на бойните действи€.  

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


72
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
66
0
 
1
 
! ќтговори
»стина преди 4 седмици
»зраел отдавна щеше да унищожи всички исл€мски терор.групи като ’амас ќќѕ ƒжихад јлјкса »ƒ»Ћ ’избула обединени в престъпната джихадистка неонацистка организаци€ съюз на на много исл€мски престъпни режими като »ран —ири€ Ћиван “урци€ »рак  атар …емен ≈гипет ѕакистан јфганистан и др престъпници срещу човечеството, незаконно легализирани финансирани от ќќЌ про-терористи корумпирани като т€х, ако слушаше Ѕог, а не измамни корумпирани антисемитски ќќЌ слуги на д€вола - нацисти, комунисти,исл€мисти
65
0
 
2
 
! ќтговори
јнтисемити=сатанисти преди 1 месец
¬сички праведни ( Ѕожии съвестни морални честни) хора са на страната на истината и правдата с Ѕожи€ избран св€т народ »зраел, само нечестивите ( корумпирани, измами, неморални, безбожни, извратени слуги на д€вола като комунисти нацисти, исл€мисти и др. терористи са антисемити и врагове на 1! »стинен Ѕог на »зраел, под Ѕожи€ праведен гн€в, прокл€тие и съд, които са винаги мнозинство защото е по лесно да лъжеш, крадеш убиваш за ќќЌ пари като антисемити, отколкото да страдаш за истината като »зраел
64
4
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ѕенджито като разбира, че вече е на по-малко от една крачка от падане от власт, съд и осъдителна присъда за геноцит, взе да довори несвързано за победа.  акво победа бе - виж какъв батак направи. ƒори и господарите на »зраел от ‘јў вече ги е срам и се чуд€т как да го озапт€т Ѕенджито, но всички занем че побесн€ло куче се озапт€ва само в клетка и ако се наложи с "приспиване".  олкото по-рано стане това, толкова по добре за »зраел
63
2
 
0
 
! ќтговори
јзъ анхјзъ7112136860 преди 1 месец
ƒо 61!!! Ќаучи най-сетне какво значи трудната ти думичка "евреин",че е позор да € повтар€ш като папагал ,ти,който си същински€т евреин! јшкеназите никога не са били и н€ма да бъдат евреи. јЎ ≈Ќј«»ћ е изконното пред и следпотооно население на ≈вропа. ѕричината да сме и в »зраел е ,че н€кога част от наши€т народ √алски бе поробен именно там от фараоните роми. јЎ ≈Ќј«»ћ н€ма нищо общо с јвраам,който не е от яхвет. јвраам бе ром,ћоисей бе ром ! “е не са от яфет к јшкеназ.Ќаучи се да мислиш !
62
2
 
1
 
! ќтговори
јзъ анъјзъ7112136860 преди 1 месец
—мело напред,Ѕенджи! “е тр€бва да си плат€т за всичкото зло от две хил€ди години насам! “е не са живи същества. «атова и онези велики политици,които б€ха пророците се бориха против смешението. » ето до какво смешението на раси води! ƒо зомбизъм! “ака че,брат Ѕенджи, не само –афах,но и ≈вропа ще превземете със смелите си ∆иви сърца! ѕалестинците можеха да освобод€т заложниците и всичко щешеда спре.“е обаче н€ма какво да освобод€т,защото ,според мен,са извършили ’олокост срещу т€х. Ќикаква прошка!
61
12
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
евреи-очаквайте подарък от »ран!
60
2
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо брат€ евреи....’ј’ј’ј’ј’ј’ј’’ј’ј’јјјјјјјјјјјјјјј.....................
59
1
 
8
 
! ќтговори
» те са дали нещо на преди 1 месец
света. «ейне ли конфликтна €ма в Ѕлизки€ »зток, оттам непременно надзърта по н€кой иранец, €вно или завоалирано. »гра€т си с огън€. Ќо н€ма да изчезнат напълно. ¬ Ѕългари€ споменът за т€х ще е вечно жив в езика ни. “е са ни дарили винаги модерните български думи: шкембе, шише, турши€, таратор, мезе, чобан, бакшиш, бошлаф, кьоркютюк, шмекер и най-вече чифте (Ќа гол тумбак чифте пищови). јшколсун!
58
1
 
14
 
! ќтговори
јлекс преди 1 месец
Ќищо изненадващо.ясно е,че победата ще е за »зраел.≈вреите помн€т ќсвиенцим и ще се би€т решително за държавата си."’амас" и "’избула" колкото по-рано осъзна€т това,толкова по- добре за т€х.»наче много бой и »зраел пак продължава съществуването си.
57
11
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ј крадливата евреиска *** пак била си присвоила нещо,абе вие да не сте братчеди с римл€ните
56
2
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ѕак до  арлуково:  опейко, оправи си интервалите, виж пак в речника си що е то "некрофил", че не се пише с » и т.н. Ѕеше ми неловко да ти прав€ забележки за грамотност, за да не те комплексирам. Ќо ти продължаваш да се правиш на компетент, за да се издигаш в собствените си очи, а се излагаш пред околните. “а да ти река: "—при". ¬ тво€ случай мълчанието е злато, наистина.
55
2
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо  арлуково  опейка е този, който пропов€два идеите "–усский мир" на ѕутин и ползва неговата стилистиката в коментарите си. «а прогресивните хора мирът е ѕутин да се изтекли от окупираните територии и да плати щетите, които е нанесъл. «а теб (и ѕутин) мир е ”крайна да подари част от земите си на ѕутин като условие за започване на преговори. » не разбираш от метафори. "√отви се за война" означава "готви се да опазиш своето от нашественика", когато те нападне".  оце, ти ли си?
54
0
 
3
 
! ќтговори
—андо преди 1 месец
ти да видиш, победиха !
53
4
 
0
 
! ќтговори
 арлуково преди 1 месец
ƒо јнонимен ¬икаш мир е равно на копейка , добре да така е .
52
1
 
3
 
! ќтговори
Ћатерна преди 1 месец
ƒо јнонимен √отвейки се за война получаваш мир , а не война.
51
1
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо јнормален 49 јаа, познах те! “и си скучаещи€т нищоправец с речниците. Ќе си интересен.  азах ти, тези онлайн речникови статии ги пиша аз. јко се скри€т сайтовете с речници, от погледа ти, ще запелтечиш. “акава каша е в главата ти.
50
3
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо —трах и ужас  опейкин ли ти ги праща тези премъдрости. јко н€кой е казал нещо, не значи, че то е в€рно за всички и навс€къде. » аз ще ти предложа н€колко сентенции (познай авторите или фолклорните извори): "» най-мъдри€т си е малко ***", "ќт ума си тегли", "јко искаш мир, готви се за война", "—ухо дупе риба не €де", "—вободата не ще ≈кзарх, иска  араджата",  ажи ми кой ти е при€тел, да ти кажа какъв си". „естито на печелившите!
49
4
 
1
 
! ќтговори
јнормален преди 1 месец
ƒо јнонименѕак едно и също повтар€ш ,а неутрален е синоним на пацифист -мир, не на копейка както се мъчиш да втълпиш, без никаква елементарна логика от 9 клас. явно си никрофил обичаш войните. ¬секи сам си прецен€.
48
1
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо ядрена зима Ќе е в€рно, че си неутрален. “ова беше лъжата ти. ƒругото ти мнение не ме интересува.. ѕосочих ти копейските опорки, които те издадоха .—амо толкова. Ќикой не е длъжен да е на твоето мнение. “ака че не се хаби .  опейка може да убеди само друга копейка.
47
5
 
1
 
! ќтговори
—трах и ужас преди 1 месец
—вета е на јрес. ¬ъв всички страни на конфликтите заклейм€ват като предател всеки, който поиска мир.  ато не искате мир трепете се ние кво да правим.јрес е тракийско божество преди да го погърчат, от българските земи е . Ќе забрав€йте, че и най-лоши€ мир е по-добър от войната.