ўе отстъпи ли »зраел контрола над ивицата √аза след войната?

√ермани€: —амо двудържавното решение може да донесе траен мир
51
ўе отстъпи ли »зраел контрола над ивицата √аза след войната?
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

√ермански€т външен министър јналена Ѕербок за€ви, че »зраел тр€бва да отстъпи контрола над ивицата √аза веднага щом войната срещу "’амас" приключи, предаде Ѕ“ј като се позова на ƒѕј.

ѕомолена да коментира кой тр€бва да управл€ва там след кра€ на бойните действи€, Ѕербок за€ви в интервю за издани€та от медийната група "‘унке", че властта тр€бва да отиде в ръцете на "палестинците - свободни от "’амас", от терора, самоопределили се и с демократично избрано правителство на всички палестинци, включително и на тези на «ападни€ бр€г".

ќще по темата

“ова н€ма да стане от днес за утре, "но ние не бива да преставаме да държим сметка за политически€ хоризонт, особено сега по време на войната", каза Ѕербок.

ѕо думите ѝ германското правителство работи с арабските партньори, за да е сигурно, че уреждането на конфликта на принципа две държави за двата народа, палестински€ и израелски€, н€ма да се превърне в мираж. “ова включва изграждането на гражданска инфраструктура, реформиране на ѕалестинската автономна власт, икономическо възстанов€ване - и структура на сигурността, в това число и гаранции за сигурността както на »зраел, така и на палестинците.

"ј това означава и да се напомни на израелското правителство, че заселническата политика не само възпреп€тства създаването на палестинска държава, но и буквално пречи на мира. «ащото единствено двудържавното решение може да донесе траен мир и сигурност за народа на »зраел", каза т€.

»зказването на Ѕербок беше предизвикано от спорното решение на »зраел да об€ви около 800 хектара от «ападни€ бр€г за зем€ на израелската държава.

√ермански€т външен министър посочи, че осигур€ването на предпазни механизми по време на преходни€ период, преди двете държави да могат да заживе€т една до друга в мир, е възможно единствено и само чрез международни гаранции за сигурност.

»зраел тр€бва да може да бъде спокоен, че никога повече за него н€ма да произтече терористична заплаха от ѕалестина, каза т€, а палестинците тр€бва да могат да вод€т безопасен и достоен живот на сво€ зем€.
"“ова означава, разбира се, че съседните арабски държави също тр€бва да участват, защото те се ползват с доверие там, но и защото са близки при€тели на »зраел - ето защо √ермани€, а също и —јў и ¬еликобритани€ са толкова загрижени за политически€ хоризонт."
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


51
ќще по темата: √аза»зраел
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
38
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо јнонимните копейки.  оментарът на номер 15 е единствени€т исторически верен прочетете го, докато админите не са го превърнали в друг номер.
37
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ѕалестинците се размножават скорострелно. «а последната година са увеличили с половин милион въпреки войната и глада. ’амас е ирански продукт. —ега а€толаскте да си прибират при т€х √ј«јрите, катомного зна€т.
36
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ќе.. Ќе и на арабите.
35
1
 
2
 
! ќтговори
Ѕългаринъ преди 1 месец
ƒа.
34
0
 
2
 
! ќтговори
111 do nomer 4 преди 1 месец
ƒо јнонимен: » кво очакваш да направи германи€ ? Ќавир€т ли си носа немците - свършено е с т€х като народ. ƒобре са си научили урока от втората световна война. ј на теб ти се привижда онова време и с€каш не знаеш кво стана с немците от сс . Ќормално за слабоумен човек като теб.
33
1
 
4
 
! ќтговори
сем преди 1 месец
 ой се съмн€ва,че докладите на така нареченото,,министерство на здравеопазването""на √аза са пълни глупости?»злезе информаци€,че статистиката за естествената смърт в сектора,вече влиза в графата,,убити от ръцете на окупатора"".ѕалестинските араби са безсмъртни!!!!
32
0
 
4
 
! ќтговори
аноним преди 1 месец
–обърт  енеди-младши,в интервю за –ойтерс за€ви,че операци€та на »зраел в √аза е напълно логичен ход на израелското правителство,тъй като на 7,10.2023 ’амас направи всичко,за да получи точно такъв отговор.ќсвен това  енеди каза,че »зраел все още се държи твърде джентълменски.,,¬с€ка друга страна,чиито съседи изпращат терористи на нейна територи€,за да убиват цивилни,да € бомбардират с ракети и да се заклеват да унищожат всеки жител,отдавна щеше да бомбардира такива съседи от въздуха и да остави
31
6
 
0
 
! ќтговори
ционисти - нацисти преди 1 месец
ƒо пи€ница мистик - кой от кого е взел? € почети малко истори€та! като стигнеш до " и се оказа че в морската ивица на палестинците има √ј«...." пак пиши!
30
2
 
2
 
! ќтговори
пи€ница мистик преди 1 месец
≈вреите искаха да дадат на палестинците зем€, за да си направ€т собствена държава, но те отказаха. –еално държава ѕалестина никога не е съществувала. »мало е такава област, но т€ е била част от ќсманската »мпери€, точно както и ние българите сме били 500 години.„етете бе, има всичко в интернет
29
3
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо јнонимен17 √аза не е била никога зем€ на арабите в ѕалестина. “ази зем€ евреите € отвоюваха от ≈гипет в една от войните и буквално € подариха на арабите там. ќт благодарност козарите се размножиха като *** от 100 хил. станаха 2 мил. и претендират за все повече зем€. ћежду другото арабска държава в ѕалестина съществува от доста години и се казва …ордани€. “.н. "палестинци" б€ха изгонени от там от йордански€ крал преди време, защото донесоха само убийства и мизери€ на страната.
28
2
 
4
 
! ќтговори
опетков преди 1 месец
ƒо јнонимен јрабин да гледа маслини? “и не си добре. јрабинът обича буквално козите и камилите си. Ќе очаквай от него работа. јко разгледаме малко конфликта като съседски, представи си, че имаш съсед, който ти се е заканил, че основната цел в живота му е да те убие и унищожи семейството ти. ¬ един момент се опитва дори да го направи и отвлича и убива децата ти. “и ще стоиш и ще му се молиш ли? јз бих избил всички араби в √аза. “ова би било геноцид, а не това което прави »зраел в момента.
27
2
 
4
 
! ќтговори
опетков преди 1 месец
ƒо ƒо ¬асилев ѕарите ти ли ще ги дадеш? ƒосега са изл€ти стотици милиарди в помощ на тези бедуини. ¬место да си живе€т живота, те тров€т живота на другите. Ќапълно заслужиха съдбата си, защото е казано:" ойто меч вади, от меч умира."
26
11
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
800 хектара зем€ е об€вил за израелска. ј преди това колко? » избива деца и граби зем€та им. ќт десетилети€ палестинците са на водещо м€сто по детски ампутации. ј колко деца са застрел€ни о израелски военни през десетилети€та назад? ≈вреите са лоши хора, а запада са лицемери.
25
3
 
8
 
! ќтговори
√аза е гъз на гъза преди 1 месец
Ќа географи€та! ј »зраел е трън √аза на алахата.!.
24
1
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
„етох стати€та до споменаването на јналена Ѕербок. ѕо-тататък не мога;
23
11
 
8
 
! ќтговори
ƒо ¬асилев преди 1 месец
ћного точно казано.≈вреите са на вс€къде.ѕарите са у т€х.ѕалестинците имат право на сво€ държава.» само така ще бъде решен проблема.» буферна зона между двете държави.» много пари за създаването на та€ държава.
22
0
 
3
 
! ќтговори
Ќики преди 1 месец
ѕодкреп€м номер 27.
21
7
 
7
 
! ќтговори
¬асилев преди 1 месец
Ќ€кой запознал ли се с възникването на израелската държава? ¬ъзхищавам им се - тогава.¬€рно е,че много помощ е дошла от еврейското лоби в щатите.Ќо с развитието си от една страна и масовото пускане на корени по света апетита им дойде вповече.ѕриказката,че у евреите/щатите/ са парите май не е лъжа.  онфликтът евреи- палестинци може да се реши само по един път- създаване на палестинска държава.
20
9
 
17
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ј защо н€ма санкции от ≈— срещу »зраел, както имаше срещу –уси€ - изваждане от системата —уифт, блокиране на израелски активи, оръжейно ембарго, 15 пакета санкции и т.н., поради окупаци€, нарушаване на човешки права, бомбандировки над цивилни, над 30 000 жертви, хуманитарни и военни престъплени€ и т.н.?
19
10
 
18
 
! ќтговори
‘акти преди 1 месец
≈вреите се оказаха добри ученици на ’итлер,даже го надминаха в кланетата.