Русия обвини - данни за MH17 са фалшифицирани

Украинците криели информация от службите за въздушен контрол
Обновена: 23 юли 2014 20:31 | 23 юли 2014 20:18,
281
Русия обвини - данни за MH17 са фалшифицирани
Снимка: Reuters

Руското външно министерство обвини днес Киев във фалшифициране на информацията от украинските служби за въздушен контрол, свързани с катастрофата на малайзийския самолет, предаде Франс прес.

Киевските представители смятат за необходимо всеки ден и час да отправят абсурдни и безпочвени обвинения към Русия вместо да съдействат за пълно и безпристрастно международно разследване на причините за катастрофата, с максимална гласност на резултатите, заяви говорителят на външното министерство Александър Лукашевич, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Вместо това, според някои данни, силовите украински ведомства, без да уведомят за това международните организации, извършват някаква скришна дейност както с носителите на информацията от украинските диспечерски служби - военни и граждански, така и с нейните сътрудници, каза Лукашевич.

Това очевидно е в разрез със задачите на обективното и безпристрастното разследване, отбеляза говорителят и добави, че това не се случва за пръв път.

Руското външно министерство призовава всички страни в украинския конфликт незабавно да прекратят огъня, за да бъде пощаден живота на деца, жени и старци и да се създадат условия за пълно разследване на трагедията с пътническия самолет в небето над Украйна, посочи в изявление Лукашевич.

На случващото се сега в Източна Украйна е наложено информационно табу. Действията на Киев там са аморални и безчовечни, отбеляза говорителят.

В Русия, както и по цял свят, не стихва болката от гибелта на невинни хора - пътниците на Боинг 777. Те станаха жертва на войната, която се води в Украйна, подчерта дипломатът.

В понеделник руското министерство на отбраната обвини украинските диспечери, че са отклонили полет MH17 от обичайния му коридор, насочвайки го към района на катастрофата.

То твърди също, че украински изтребител се е намирал наблизо преди катастрофата и че ракети "земя-въздух" на правителствените сили са били дислоцирани в зоната, обвинявайки косвено Киев, че е отговорен за трагедията.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
1
 
! Отговори
Икар преди 10 години
До 88 Тервел - дай на ютуб тва: Александр Ходаковский о ситуации вокруг катастрофы малайзийского Боинга 2И слушай, ако не вярваш на Ройтерс. Отделно от това - всяко едно доказателство требе да се извади в СЪДА, за да има тежест. А не да го развяват на бай ти Тервел да реши той дали му е арно или не. Ако извън съда се дават доказателства, че да има какво да си четеш и над какво да "конспирираш", докато жулиш водка. То те нямат стойност и сила в СЪДА или са взети мерки да нямат такива. Разбрал?
49
3
 
8
 
! Отговори
Идиот преди 10 години
Спонги, какви сателитни снимки, бе мен? Дай линк да видим?
48
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
LUD KOITO VERVA NA AMERIKANOSITE TIQ VIKAT NEPREKYSNATO NA CHERNOTO BQLO BELKIM NQKOI DALTONIST SE XVANE AAXAAX NO IMA I GLUPACI TO E QSNO
47
2
 
15
 
! Отговори
Идиот преди 10 години
Работата е ясна, фактите също. Диспечерите в Днепропетровск отклоняват самолета извън така наречената европейска магистрала- там минават самолетите за Европа от Азия. Колко дни вече липсват всякакви данни от дипсечерската кула. Щатите казват, че имат снимки, но не ги показват. Русия казват, че точно в часа на на удара Щатите са имали шпионски сателит, който е летял точно над нея и е записал всичко. Самолетът е свален с ракета от боен самолет, а не от Бук. Иначе всичко щеше да е на трохи на земя.
46
2
 
2
 
! Отговори
Икар преди 10 години
До 77, понякога се чудя дали не си мицел или друга подобна форма. Командирът на Восток, а не Ройтерс "казват". Понял дура? Ну!? Айде бе загрей!!! :)))))
45
0
 
6
 
! Отговори
Лора преди 10 години
До Анонимен 66Свобода на словото и печата, и то безпристрастно, неутрално, обективно, непредубедено, независимо, справедливо, прямо, искрено, правдиво!!!
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
55 ти "БНБ да си оправи фиксинга" е как като и те са сръбнали (днес правителството ни подаде оставка с надежда да вкара Тиквуна на работа)Та поводи има :)
43
3
 
3
 
! Отговори
Икар до 69 преди 10 години
Шерифе, Александр Ходаковский е дал интервю пред Ройтерс. Жълтее ли ти? Я сега ми обясни, как са го изнудили да наговори лъжи и са го заплашили с крем карамел, ако откаже. Заминавай опълченец, то всички там са като теб...
42
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Итла е дълбока модернизация на Стрела доколкото зная.
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
64 НО укросите влизащи в мазетата на хората ИМАТ и то много също и на склад
40
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това, което Икар пише е публикувано в някакви меко казано "жълти" сайтве.
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ааа това било 100руб. - 4лева според БНБ! )
38
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лорче идеята е добра, но не мисля, че сайтът ни ще посъществува дълго ако не е политкоректен /антируски/!
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма нужда от мислене klod_si същите като на укр. армия само че в мини количествен вариант и без най-тежкото.
36
4
 
3
 
! Отговори
До 61 преди 10 години
Преносими Игла и Стрела. Дадени им от Русия. Гражданите - такива нямат в мазето.
35
1
 
15
 
! Отговори
Лора преди 10 години
Предложение до всички - що не вземем да спретнем един сайт за новини, щото, както гледам, сайта на днес.бг май ще трябва да се казва вчера.бг Публикуват новините с голямо закъснение, и то не всичките, все едно, че някой първо им ги проверява, преди да ги пуснат. :)
34
4
 
3
 
! Отговори
Икар преди 10 години
До 58, няма проблем! :) Пиша го за да разплача ***. Днеска не моат си пият водка и да подсмърчат за "чистата майка русия" и да градят конспирации разбира се... Апропо- това са координатите на които мое се запишат доброволци *** и се махнат от България: Донецк: +38-099-445-63-78; +38-063-688-60-01; +38-067-145-14-99; +38-094-912-96-60; +38-062-213-26-60 Или свяжитесь с нами по электронной почте: voenkom.dnr***mail.ru Луганск (с 8-00 до 18-00): +38 099-04-16-652
33
4
 
4
 
! Отговори
klod_si преди 10 години
Искам да Ви задам един въпрос. Какви оръжия използват проруските бойци, за да свалят военни самолети? Помислете малко и отговорете на въпроса.
32
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Що не вземете в предвид и най достоверната версия укр. кръкандели са тарашували из къщите за пиячка и след яростен запой вместо копчето за лампата натиснали другото копче - спешна депеша до конструкторите копче пуск да направи за ритник.
31
6
 
2
 
! Отговори
Икар преди 10 години
"Я думаю, что они передали его обратно, чтобы скрыть доказательство его присутствия", - сказал Ходаковский. По его версии, киевские власти знали о наличии у ополченцев "Бука" и вынудили их применить его. "Они знали о существовании этого "Бука" и о том, что он направлялся в сторону населенного пункта Снежное и что будет там развернут", - рассказал Ходаковский. "И в тот день, и в момент когда летел гражданский самолет, они [украинские военные] совершали активные авианалеты.