Русия обвини - данни за MH17 са фалшифицирани

Украинците криели информация от службите за въздушен контрол
Обновена: 23 юли 2014 20:31 | 23 юли 2014 20:18,
281
Русия обвини - данни за MH17 са фалшифицирани
Снимка: Reuters

Руското външно министерство обвини днес Киев във фалшифициране на информацията от украинските служби за въздушен контрол, свързани с катастрофата на малайзийския самолет, предаде Франс прес.

Киевските представители смятат за необходимо всеки ден и час да отправят абсурдни и безпочвени обвинения към Русия вместо да съдействат за пълно и безпристрастно международно разследване на причините за катастрофата, с максимална гласност на резултатите, заяви говорителят на външното министерство Александър Лукашевич, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Вместо това, според някои данни, силовите украински ведомства, без да уведомят за това международните организации, извършват някаква скришна дейност както с носителите на информацията от украинските диспечерски служби - военни и граждански, така и с нейните сътрудници, каза Лукашевич.

Това очевидно е в разрез със задачите на обективното и безпристрастното разследване, отбеляза говорителят и добави, че това не се случва за пръв път.

Руското външно министерство призовава всички страни в украинския конфликт незабавно да прекратят огъня, за да бъде пощаден живота на деца, жени и старци и да се създадат условия за пълно разследване на трагедията с пътническия самолет в небето над Украйна, посочи в изявление Лукашевич.

На случващото се сега в Източна Украйна е наложено информационно табу. Действията на Киев там са аморални и безчовечни, отбеляза говорителят.

В Русия, както и по цял свят, не стихва болката от гибелта на невинни хора - пътниците на Боинг 777. Те станаха жертва на войната, която се води в Украйна, подчерта дипломатът.

В понеделник руското министерство на отбраната обвини украинските диспечери, че са отклонили полет MH17 от обичайния му коридор, насочвайки го към района на катастрофата.

То твърди също, че украински изтребител се е намирал наблизо преди катастрофата и че ракети "земя-въздух" на правителствените сили са били дислоцирани в зоната, обвинявайки косвено Киев, че е отговорен за трагедията.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
самолета е свален от американците незнам как но те са
9
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вече няма посетители на сайта от премахване на коментари
8
29
 
9
 
! Отговори
Икар преди 10 години
До всички "родолюбци" - заминавайте за "Новорусия", да я защитавате и да изкарате некой лев като мародери и убийци на цивилни:Донецк: +38-099-445-63-78; +38-063-688-60-01; +38-067-145-14-99; +38-094-912-96-60; +38-062-213-26-60 Или свяжитесь с нами по электронной почте: voenkom.dnr***mail.ru Луганск (с 8-00 до 18-00): +38 099-04-16-652Действайте! Това са номерата и мейла. Може да се договорите и да ви платят билета (ако не ви гръмнат самолета). Отивате, зимате калашник и действате! Ае ДЖА! :)
7
40
 
8
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
РУСКИЯ НАРОД БЕШЕ НАПЪЛНО ОПОЗОРЕН ОТ НАГЛИЯ СИ МАФИОТСКИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ДИКТАТОР ПУТИН ЛЪЖЕЩ С РЕЙТИНГИТЕ КОИТО СА РЕАЛНО ДВА ПЪТИ ПО-НИСКИ И ФАЛШИФИЦИРАЩ ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ РЕДОМ С КОМУНИСТИЧЕСКАТА СИ ПАРТИЯ РОБСКА РУСИЯ ПРЕДСТАВЯЩА СЕ ЗА НЕ КОМУНИСТИЧЕСКА ТОЧНО КАТО ГЕРБ ТУК!
6
50
 
10
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ ТЕРОРИСТИ БЪДАТ ИЗТРЕБЕНИ В УКРАЙНА ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ ЗА СВЕТА!!!!КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ДИКТАТОР ПУТИН НЕ МУ ОСТАВА МНОГО ВРЕМЕ ЖИВОТ!
5
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
mутрата, от километри личи , че си ***, и си на хонорар тука, само не мога да разбера получаваш ли оргазъм от глупостите които ти дават да пишеш тука, защото се съмнявам сам да ги измисляш, защото си изключително ограничен.
4
0
 
15
 
! Отговори
6 преди 10 години
Пък и днес си свалиха два броя су-25 с пушки от Русия,наречени БУК,терористите нямат сподели ИТАР-ТАСС.
3
45
 
10
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
РУСИЯ ПРИКЛЮЧИ!!!!!!ТЕРОРИСТИТЕ ПУБЛИЧНО ОБЯВИХА, ЧЕ МОГАТ ДА СВАЛЯТ САМОЛЕТИ А ОСВЕН ТОВА СЕ ПОХВАЛИХА, ЧЕ СА СВАЛИЛИ НЯКОЛКО УКРАИНСКИ!!!!ИЗТРЕБЕТЕ ГИ ДО КРАК ТЕРОРИСТИТЕ!!!РУСИЯ Я ЧАКА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА А ПУТИН ЛИНЧ ИЛИ ДЕТРОНАЦИЯ В ДРУГА ДЪРЖАВА!!!!!
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
This dramatic turn of events started with State Department Spokeswoman Marie Harf claiming Monday that the State Department's certainty of Russian involvement in the apparent downing of the plane was primarily based on "social media" evidence.That means with a likely budget of more than $100 billion, the US Intelligence Community is making decisions that may involve global nuclear war based on people's Tweets and YouTubes!
1
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ако американците искат да останат сухи, като куратор на украинците в този провален опит да се свали самолета на руска територия, ще трябва да дадат малко на заден ход.