Черните кутии на Боинга са в Украйна, започва разследването

САЩ: Русия да съдейства за примирие със сепаратистите
Обновена: 19 юли 2014 15:19 | 19 юли 2014 07:44,
122
Черните кутии на Боинга са в Украйна, започва разследването
Снимка: Reuters

Черните кутии на малайзийския пътнически самолет, който катастрофира в Донбас, се намират в Украйна. Това съобщи вчера украинският министър на външните работи Павло Климкин, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Кутиите са намерени, и се надявам, че ще бъдат предадени на правителствената комисия", каза той в интервю за украинската "Обществена телевизия".

Още по темата
"Те са на територията на Украйна".

Климкин отбеляза, че в състава на комисията, която ще разследва обстоятелствата около катастрофата, са влезли представители на Международната организация за гражданска авиация (ИКАО), Холандия и Малайзия, а също така и експерти от САЩ - страната производител на самолета.

Франция постави двама свои експерти на разположение на украинските власти и предлага технически средства за участие в разследването на обстоятелствата около разбиването на малайзийския пътнически самолет в Украйна, който вероятно е бил свален от ракета, предаде Франс прес.

"Бюрото по разследвания и анализи (БРА) за сигурността на гражданската авиация посочи двама експерти, които са готови да участват в международно разследване", се казва в съвместно изявление на френския министър на външните работи Лоран Фабиюс и държавния секретар на транспорта Фредерик Кювилие. "БРА е готово да постави техническите средства на лабораторията си на разположение на разследването, по-специално за разчитането на бордовите записващи устройства" (черните кутии), добавиха те.

Германия също ще се включи в работата около разбилия се Боинг 777. Германската криминална полиция ще изпрати двама свои специалисти от Комисията по идентификация, които заедно с представители на други страни в най-скоро време би трябвало да започнат работа на мястото, където се е разбил самолетът.

Великобритания заяви вчера, че е все по-вероятно сепаратистите в Източна Украйна да са свалили самолета "Боинг-777" на "Малейжа еърлайнс" с 298 души на борда, предаде Ройтерс.

Според думите на говорител на премиера Дейвид Камерън доказателствата сочат, че сепаратистите са свалили пътническия самолет с ракета земя-въздух, изстреляна от Торез, в район в Източна Украйна под контрола на проруските сепаратисти. Той добави, че десет британски граждани, които са били на борда, са загинали.

По думите на говорителя Обединеното кралство ще изрпати в Киев специалисти, които да окажат помощ в разследването на обстоятелствата около авиокатастрофата, предаде ИТАР-ТАСС.

Междувременно вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън и президентът на Украйна Петро Порошенко настояха вчера Москва да повлияе на проруските сепаратисти да участват в примирие и да предоставят на разследващите достъп до сваления малайзийски пътнически самолет на украинска територия, предаде Ройтерс.

„Русия трябва публично да призове сепаратистите да сложат оръжието си и да предоставят незабавен достъп на международните и украинските разследващи", се посочва в изявление на Белия дом за разговора между двамата лидери.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ясно е, че никой не е искал да свали пътнически самолет. Нещастникът да си признае и да се приключва
28
4
 
1
 
! Отговори
Poppy преди 10 години
До АнонименВерсията (за попогрешка) отговаря на върпоса ЗАЩО.В другия случай трябва да са CIA or МI6 за провокация.
27
8
 
5
 
! Отговори
88 преди 10 години
Самолета много приличал на самолета на Украинското Правителство,затова руснаците го свалили по погрешка.И от месец свалят наред украински машини които летят в източна Украйна
26
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Самолета е бил свален от украински ракети, защото приличал на самолета на Путин, който се връщаше от Бразилия. Опитали са се да убият Путин, но са свалили друг самолет.
25
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До PoppyНе. Не е възможно. Самолетите се идентифицират по няколко начина. За повече инфо, задай въпроса си към РВД на РБ.После самолетите имат назначени трасета. Примерно за около час над България прелитат около 100 самолета и ако не знаят кой къде се намира, това е предпоставка за колизии.Т.е. всяка една секунда всеки самолет е наблюдаван, от хора, от софтуер и т.н. Пр. РВД има в София, във Варна, в Бургас, в Пловдив и още други. Няма начин да го объркат, ако не са го гледали само с очи.
24
6
 
12
 
! Отговори
poppy преди 10 години
Някои вестници споменават че обекта е бил самолета на Путин който приличал на Малайзийския самолет, така че Украаинците искали да со свалят, но сбъркали.
23
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Само за протокола, искам да отбележа,че по времето на СССР гонехме 9 милиона, а сега гоним 6 !!!! Та, кога са ни претопявали ? Преди със субсидираните суровини за икономиката ни, или сега с планът Ран-Ът за редуцирането ни наполовина?!!???"Когато някой е глупав, необразован за околния свят и процесите които протичат в него, започва да си обяснява нещата с митове, легенди, притчи, дракони, чудовища, олимпийски богове, планове Ран-ът, магия и т.н.Все нещо друго му е виновно на българина.
22
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия няма интерес да настройва света срещу себе си.Иначе веднага би нахлула в източна Украйна,където руското население е преобладаващо.Интерес имат американските марионетки в Украйна и търсят си предтекст да вкарат нато. Обама нямаше търпение поне от благоприличие ,преди разследването да назове виновника.Пусти мерак за ресурси,прикрит под завесата на псевдодемокрация.
21
4
 
14
 
! Отговори
Poppy преди 10 години
Някои вестници споменават че обекта е бил самолета на Путин който приличал на Малайзийския самолет, така че Украаинците искали да со свалят, но сбъркали. Това възможно ли е?
20
15
 
8
 
! Отговори
агент 00 преди 10 години
На хора които ползват одеколона не за бръснене , а за уиски и същите тези ползват килимите за тапети на стената не за застилане на пода не може да се вярва
19
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Само за протокола, искам да отбележа,че по времето на СССР гонехме 9 милиона, а сега гоним 6 !!!! Та, кога са ни претопявали ? Преди със субсидираните суровини за икономиката ни, или сега с планът Ран-Ът за редуцирането ни наполовина?!!???"Едно време само български граничари пазиха границата с Гърция. Гръцки нямаше! Защото само хора от България бягаха там, а не обратното. И кво ни даваха руснаците? Взеха комунистите на дядовците ми земите и ги съсипаха. Работа за всеки, ама каквато му кажат.
18
15
 
8
 
! Отговори
Адолф ПУТИН преди 10 години
Възниква логичния въпрос-След като в небето над военните действия летят само украински самолети, кой използва зенитно-ракетни комплекси? Едва ли украинците обстрелват своите самолети.
17
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Само за протокола, искам да отбележа,че по времето на СССР гонехме 9 милиона, а сега гоним 6 !!!! Та, кога са ни претопявали ? Преди със субсидираните суровини за икономиката ни, или сега с планът Ран-Ът за редуцирането ни наполовина?!!???"Кво редуциране, като днес границите са отворени? Едно време ревяхте, че комунизма ви капсулира в тая държава, нали? Ами да, капсулира ви!Няма такива измислени планове "ран-ът"! Това е художествена измислица. Българина сам бяга в чужбина, защото е алчен.
16
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Хора, каквото и да чуете или прочетете, първо си задайте класическия въпрос: Кой има интерес от случилото се? Мислете с главите си, не чакайте "истина" на готово!"Украйна няма интерес. Руснаците имат много интереси.
15
1
 
5
 
! Отговори
петков преди 10 години
стана малко , един каза
14
0
 
29
 
! Отговори
ценности преди 10 години
Не мога да си кривя душата и да казвам,че сега под американски каубойски ботуш се живее леко и приятно.Ми просто няма живот.
13
3
 
24
 
! Отговори
за 14 преди 10 години
Само за протокола, искам да отбележа,че по времето на СССР гонехме 9 милиона, а сега гоним 6 !!!! Та, кога са ни претопявали ? Преди със субсидираните суровини за икономиката ни, или сега с планът Ран-Ът за редуцирането ни наполовина?!!???
12
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хора, каквото и да чуете или прочетете, първо си задайте класическия въпрос: Кой има интерес от случилото се? Мислете с главите си, не чакайте "истина" на готово!
11
0
 
24
 
! Отговори
Поп Грую преди 10 години
До Анонимен 11Ъхъ, за справка - през 2001г. хохлите свалиха по грешка руски ТУ-154. Леонид Кучма тогава каза: "По целия свят свят стават такива инциденти, никой не е застрахован..."
10
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само в страни където руския ботуш е мачкал и е имал влияние дълги години и е имал възможност да промива мозъци... все още има будалички, които да вярват, че руснаците в Украйна са невинни.Така е.Уважаеми русофили,Спомнете си как като сте били много мънички деца, вашите родители ви наливаха в главите постоянно думите "Това е СССР! Най-великата страна! Най-голямата страна! Добре, че е била тя да ни освободи 2 пъти! Руснаците са най-умните! Руснаците са ни братя!"Какъв брат щом те претопява?