Черните кутии на Боинга са в Украйна, започва разследването

САЩ: Русия да съдейства за примирие със сепаратистите
Обновена: 19 юли 2014 15:19 | 19 юли 2014 07:44,
122
Черните кутии на Боинга са в Украйна, започва разследването
Снимка: Reuters

Черните кутии на малайзийския пътнически самолет, който катастрофира в Донбас, се намират в Украйна. Това съобщи вчера украинският министър на външните работи Павло Климкин, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Кутиите са намерени, и се надявам, че ще бъдат предадени на правителствената комисия", каза той в интервю за украинската "Обществена телевизия".

Още по темата
"Те са на територията на Украйна".

Климкин отбеляза, че в състава на комисията, която ще разследва обстоятелствата около катастрофата, са влезли представители на Международната организация за гражданска авиация (ИКАО), Холандия и Малайзия, а също така и експерти от САЩ - страната производител на самолета.

Франция постави двама свои експерти на разположение на украинските власти и предлага технически средства за участие в разследването на обстоятелствата около разбиването на малайзийския пътнически самолет в Украйна, който вероятно е бил свален от ракета, предаде Франс прес.

"Бюрото по разследвания и анализи (БРА) за сигурността на гражданската авиация посочи двама експерти, които са готови да участват в международно разследване", се казва в съвместно изявление на френския министър на външните работи Лоран Фабиюс и държавния секретар на транспорта Фредерик Кювилие. "БРА е готово да постави техническите средства на лабораторията си на разположение на разследването, по-специално за разчитането на бордовите записващи устройства" (черните кутии), добавиха те.

Германия също ще се включи в работата около разбилия се Боинг 777. Германската криминална полиция ще изпрати двама свои специалисти от Комисията по идентификация, които заедно с представители на други страни в най-скоро време би трябвало да започнат работа на мястото, където се е разбил самолетът.

Великобритания заяви вчера, че е все по-вероятно сепаратистите в Източна Украйна да са свалили самолета "Боинг-777" на "Малейжа еърлайнс" с 298 души на борда, предаде Ройтерс.

Според думите на говорител на премиера Дейвид Камерън доказателствата сочат, че сепаратистите са свалили пътническия самолет с ракета земя-въздух, изстреляна от Торез, в район в Източна Украйна под контрола на проруските сепаратисти. Той добави, че десет британски граждани, които са били на борда, са загинали.

По думите на говорителя Обединеното кралство ще изрпати в Киев специалисти, които да окажат помощ в разследването на обстоятелствата около авиокатастрофата, предаде ИТАР-ТАСС.

Междувременно вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън и президентът на Украйна Петро Порошенко настояха вчера Москва да повлияе на проруските сепаратисти да участват в примирие и да предоставят на разследващите достъп до сваления малайзийски пътнически самолет на украинска територия, предаде Ройтерс.

„Русия трябва публично да призове сепаратистите да сложат оръжието си и да предоставят незабавен достъп на международните и украинските разследващи", се посочва в изявление на Белия дом за разговора между двамата лидери.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
10
 
! Отговори
Анон преди 10 години
Не изключвам възможността самолета да е свален от сепаратистите. Над териториите, държани от тях, летят САМО украински военни самолети и ги бомбардират. Ако наистина са пленили тези ракети , не е изключено да са изстреляли ракета по летящ самолет.Но КОЙ пуска цивилни самолети да летят на заона с активни бойни действия?И най-важното КОЙ има интерес от тази трагедия?
48
4
 
21
 
! Отговори
asd преди 10 години
Истинската причина за свалянето на самолета от израелски Ф15: Планирано е свалянето на самолета на Путин на връщане от Бразилия. израелски Ф15 със стелт технология излитат от азербайджан с цел близо до границата на украйна да си изстрелят ракетите,но са уловени от руските радари, в резултат по електронен път руснаците подменят кодовете на президентския и този на малайзийския самолети над полша, като превантивна мярка. това заблуждава изтребителите за целта. никакви ракети земя-въздух не е имало.
47
4
 
30
 
! Отговори
Aнoн преди 10 години
Ако се окаже, че испанският диспечер, който писа, че е видял украински изтребители и твърди ,че самолета е свален от тях, а в кулата веднага са влезли чужди лица, изчезне, получи инфаркт или загине в нелепа катастрофа, истината ще блесне с пълна сила КОЙ е свалил самолета.
46
1
 
6
 
! Отговори
Gosho преди 10 години
Britancite da ne se izkazvat nepodgotveni, che veroqtno separatisti sa iztrelqli raketa i da ne oformqt mnenie predi da se napravi pulno izsledvane na nositelite na poletna informaciq - 'chernite kutii' .Jalko za nevinnite hora na borda.Samo ne se razbra imashe li amerikanski grajdani.Da se razsledva koi e imal dostup do samoleta , hendling, tehnichesko obslujvane -na Amstrdamskoto letishte.Moje da sa postaveni malki plast. vzrivove na computrite za upravlenieto, da se izsledva i sapostavi ....
45
6
 
18
 
! Отговори
Обама бин Ладен преди 10 години
Русия е виновна, лично Путин е свалил самолета!
44
24
 
7
 
! Отговори
Брaнник преди 10 години
руския терорист пушилин от снощи е избягaл от МЕСТОПРЕСТЪПЛЕНИЕТО- " подaл остaвкa" AНОНИМНО чрез друг терорист- шеф нa " пaрлaментa" нa терористичнaтa донецкa нaр. реСпубликa!
43
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До PoppyДумите "обикновено" и "обикновенно" се ползват с различен смисъл в зависимост от контекста.
42
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Москва сами признаха, че те са свалили самолета.После казаха "Не, не сме давали ракети на руснаците там".
41
1
 
15
 
! Отговори
Poppy преди 10 години
Ако изобщо е ракета. Много вероятно е да е бомба на самият самолет. Още не е ясно. Трябва да се чуят черните кутии.
40
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 31 От кога Путин се вози в Боинг та пишете разни глупости тролчета червени
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До PoppyПитай Гуугъл.РВД - ръководвсто въздушно вдижениеРБ - Република България.Хората които следят небето над България (всъщност на монитора се вижда не само България, ами до там до където има обхват радара).В Украйна и където и да било по света небето се пази и се следи. Ако някоя държава няма специалисти и/или техника... това го правят други държави вместо тях. Примерно някой малки държавички или острови, които нямат излишен ресурс.А дали в Украйна се казва РВД или по друг начин...
38
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом има 'експерти' от САЩ, това няма как да бъде независимо разследване. САЩ са заинтересована страна, те организираха преврата в Киев (сами го признаха) и поставиха там на власт проамерикански режим. Продължават поддръжката си за този режим и всячески се мъчат да злепоставят украинската опозиция срещу режима. Ясно е с какви 'достоверни заключения' ще излязат.
37
0
 
8
 
! Отговори
Poppy преди 10 години
Едно е ясно, този който е съумял да осъществи захвашането и стрелбата в самолета, трябва да знае много добре как се обслужва такава ракета. Обикновенно, заради големият обхват, това изобщо не е лесна рбота, особено над 10, 000м.
36
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много удобно е за американците тази катастрофа, защото:1.Ще обвинят Русия, а те ще стоят отстрани и ще показват колко са съпричатни трупайки активи;2.Загиналите са предимно европейци (логично при положение, че излита от европа и лети за азия) и по този начин УСА ще подтикне ЕС да налага санкции спрямо Русия;3.Покрай инцидента,САЩ ще стопли охладнелите отношения с ЕС;В този ред на мисли - на мен лично ми се струва,че цялата работа е по идея на САЩ,а изпълнител на поръчката е Украина.
35
2
 
32
 
! Отговори
rustam преди 10 години
НА КОГО Е ИЗГОДНО ВЕРСИЯТА ЧЕ РУСИЯ Е СВАЛИЛА САМОЛЕТА??? КОЙ ОРГАНИЗИРА КИЕВСКИЯ ПРЕВРАТ И КОЙ ГИ ПОДКРЕПЯ ???
34
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До PoppyНе може да има грешка.А щом CIA or MI6 имат сметка от Украйна, направи си ти пък изводите колко ли по-голямна сметка от Украйна има Русия?Руснаците не искат да пуснат кокала и въоръжават сепаратистите. Години наред прокарваха интересите си в тази чужда държава, надявайки се да я прилапат някой ден. Но ето, хората в Украйна помнят Голодомора, признат от целия свят като геноцид над украинския народ. И не искат руснак да ги командва. Пък и Русия не може да позволи НАТО в задния и двор.
33
18
 
7
 
! Отговори
Адолф ПУТИН преди 10 години
САМО ДУРАК може да стреля по президентския ми самолет.Тази версия е толкова несъстоятелна и "съшита с бели конци", че не искам да я коментирам.САМО ДУРАК може да вярва във версията за обстрел на президентския ми самолет.Измислете нещо по-умно, ползвайте мозъка си, спрете с водката!
32
1
 
0
 
! Отговори
Poppy преди 10 години
До АнонименНе ми е ясно какво е РВД на РБ.
31
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Самолета е свален от Руснаци - напълно възможно. А какви са причините:1. Украински самолети хвърлящи бомби по цивилни обекти с цел да наплаши населението от борците за независимост. Много от бомбите по жилищни блокове са фосфорни и забранени от международните организации.2. Руските бунтовници започват да свалят всички самолети и застрашават значително украинската и САЩ-ката операция.3. Украински авиодеспечери насочват цивилен самолет към мястото на сражение и провокират руските бунтовници да свалят самолета КОЙТО МИСЛЯТ ЗА ВОЕНЕН.На кого е вината и зашо ЦРУ‌ отново же
30
0
 
1
 
! Отговори
Poppy преди 10 години
До АнонименРВД на РБ.