Малайзийски самолет се разби над Украйна, няма оцелели

Машината е ударена от ракета земя-въздух, на борда е имало 295 души
Обновена: 17 юли 2014 22:11 | 17 юли 2014 18:53, Анисия Иванова
675

Снимка: Reuters

Пътнически самолет Боинг-777 на малайзийските авиолинии бил свален над Източна Украйна днес, на 60 км от руската граница. Загинали са всички 295 души на борда, заяви служителят на украинското вътрешно министерство Антон Герашченко, цитиран от Интерфакс-Украйна, предаде Ройтерс.
Още по темата
Украинският президент Порошенко заяви, че свалянето на малайзийския самолет е "терористичен акт". Голям брой тела са намерени
 в района, където се е разбил самолететът съобщи Франс прес.

Боингът е изпълнявал полет от Амстердам за Куала Лумпур.

Преди да навлезе във въздушното пространство на Русия самолетът започнал да се снижава, а по-късно е бил открит горящ на земята на украинска територия, казал източникът.

Самолетът, за който други източници казаха, че е бил Боинг-777, летящ от Амстердам за Куала Лумпур, паднал близо до Донецк, твърдина на проруските бунтовници, заяви Герашченко, добавяйки, че машината е ударена от ракета земя-въздух.

Украински представители заявиха, че местни жители са открили останки, отбелязва Ройтерс. Компанията "Малейжа еърлайнс" написа в Туитър, че е загубила връзка със своя полет Ем Ейч-17 от Амстердам. "Последното   известно местоположение е било над украинското въздушно пространство", посочи компанията.

Герашченко е цитиран да казва: "Пътнически самолет, пътуващ от Амстердам за Куала Лумпур току-що е бил свален от система за противовъздушна отбрана Бук. Загинали са 280 пътници и 15 души екипаж".

Интерфакс-Украйна цитира друг украински представител, според когото самолетът изчезнал от радарите на височина 10 000 м - типична височина за летене на пътнически самолети, отбелязва Ройтерс.

Той е паднал в Торез, близо до Шахтьорск, на около 40 км от границата с Русия. Районът е арена на боеве между украински сили и проруски бунтовници, добавя Ройтерс. Подобна ракетна установка е била видяна от журналисти на Асошиейтед прес близо до източния украински град Снежное по-рано днес, предаде Асошиейтед прес.

Вчера в района на Донецк е бил предислоциран дивизион "Бук" на въоръжените сили на Украйна, съобщи назован като компетентен източник на ИТАР-ТАСС, позовавайки се на данни от система за обективен контрол. Сега в Харков се товари още един дивизион от това въоръжение, отбеляза той.

Източникът подчертава също, че машина на височина над 10 000 м може да бъде свалена само с оръжие тип С-300 или "Бук". Опълченците не разполагат с такова оръжие и не могат да разполагат.

В продължение на половин година това е втори случай на инцидент със самолет на малайзийска авиокомпания. В началото на март самолет на "Malaysia airlines" изчезна при изпълнение на полет от Куала Лумпур до Пекин. Връзката с "Боинга" с 12-членен екипаж и 227 пътници на борда прекъсна два часа след излитането от столицата на Малайзия. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


675
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
408
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Айде сега сператистите да обясняват от къде имат C-300 или Бук
407
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 561 от славянинПо кой начин?Москва до последно е подкокоросвала чехите да се репчат да не се договарят за нищо на света със Хитлер и да се бият "ние ей сега ще дойдем на помощ" така и не идват.
406
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Главатарят на терористите Гиркин се похвали, че в района на Торез неговите бойци са свалили още един Ан-26, пише Униан. Именно в този район се появи съобщение, че е паднал и пътнически самолет на малайзийските авиолинии. Гиркин заяви, че негови хора са свалили самолета. "В района на Торез току-що е бил свален самолет Ан-26, търкаля се някъде зад шахтата на "Прогрес". Предупреждавахме да не се лети в "нашето небе", цинично пише террористът. Мамка ви, руски ***! За всичко ще си платите!
405
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В изявлението от 08.07.14г. на ръководсттвото на полетите в украйна се забраняват граждански полети ,перефразорам, в зони ,където се провежда АТО(антитерористична операция)в югоизточна украйна,не касае само града Донецк.Кой е допуснал самолетът в зона на АТО?
404
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя "район" e част от доста населен въздушен коридор, който не е спирал да работи от началото на кризата.Този самолет не е бил сам там и никой не го е отклонил специално него.Маршута му е известен и на украинксото и на руското рвд, преди да излети още.Айде без инсинуации.
403
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
на 10 000 метра, не знам как се сваля. трябва си зенитна ракета. нещо отива към Русия., Украйна няма такива комплекси.
402
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Абе няма ли кой да изтреби тая Украинска палач!Да влязат руснаците и да сринат тая ***!
401
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СССР е главният виновник за ВСВ.Ако Сталин е искал да спира хитлер е могъл и на пръвите избори да позволи коалиция на комунисите и са щели да бъдат мозинство, после е могъл да не го снабдява през цялата 38-40 година с бензин, нафта, никел и жито та ония да си воюва на воля с другите буржоа.Вместо това му е трябвал някой "ледоразбивач" да позапали малко Европа там хубавичко да се сбият и да се изтощят взаимно да свикнат хората на по твърда ръка та той като дойде вече да е като освободител
400
1
 
7
 
! Отговори
Боинг 777 преди 10 години
До Анонимен 552САМОЛЕТЪТ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОТЗОВЕ САМ В ТОЯ РАЙОН, АКО НЯКОЙ НЕ ГО ЗАКАРА ТАМ. А ТОЯ НЯКОЙ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЕДИНСТВЕНО УКРАИНСКОТО ВЪЗДУШНО УПРАВЛЕНИЕ И УКРАИНСКИЯ АВИОДИСПЕЧЕР И РЪКОВОДИТЕЛ НА ПОЛЕТИ. ДРУГ ПРОСТО НЯМА!САМОТО ПРИСЪСТВИЕ НА МАЛАЙЗИЙСКИЯ САМОЛЕТ В ТАЯ ЗОНА Е ПОДОЗРИТЕЛНО И ГОВОРИ САМО ПО СЕБЕ СИ. САМО ДЪРЖАВА ИМА ПРАВАТА И ТЕХНИЧЕСКИТЕ СРЕДСТВА ДА ВОДИ САМОЛЕТИТЕ НАД СВОЯТА ТЕРИТОРИЯ. НИКОЙ ДРУГ НЕ МОЖЕ ТОВА! МНОГО ПЛИТКО СКРОЕНА ПРОВОКАЦИЯ С ЦЕНАТА НА 300 УБИТИ.
399
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 544 от славянинА ако си чел малко история щеше да знаеш че германия не е била демократична.Първата световна е била имеперия втората е била социалистическа дикататура почти пълно копие на СССР.Тая война си беше война между социалисти.
398
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И едните и другите стреяха по самолети тея дни и едните и другите може да са го свалили.Не вярвам да е умишлено обаче. Полза от такова нещо никой няма и никой не може да предвиди до какво ще доведе скандала.
397
0
 
4
 
! Отговори
неотрален преди 10 години
Надали са се целили в Путин той ако не друго е достатачно отстапчив този след него Може да се окаже някоя бетона глава и работата да стане ядрено сериозна
396
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименЩото не е бил над Донецк а на 60 км
395
6
 
4
 
! Отговори
Помните ли? преди 10 години
Спомняте ли си какво бях писал тук преди Олимпиадата в Сочи? Ако Путин иуска да няма атентати, има само една възможност. Да завърти един телефон на Обамата и със сълзи на очи да го помоли да не изпраща ислямисти-камикадзе в Сочи. А сетне Барак ще завърти един телефон на директора на ЦРУ и ще каже само една дума "Забранявам!".Е,Олимпиадата мина и молбата на Путин до Обамата вече не е валидна, ЦРУ вече не е обвързано със забрана за нови атентати по земя и въздух.
394
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На 08.07.2014г Украйна забранява граждански полети над Донецк.Защо самолетът е в забранена за полети зона?
393
1
 
5
 
! Отговори
monito преди 10 години
като чета коментарите и като знам и аз колко неща съм прочел,ми е ясно,че никой не може да разбере точно сега,за какво става въпрос!а пък точно тия,които вземат отношение в конфликта Украйна-Русия,по добре леко да замълчат,щото едва ли някой въобще знае какво се случва.и истината е някъде там-както казваше Мълдър.и беше прав.
392
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много ми е чудно сега руските медии как ще го усукват като баничари та да изкарат украинците виновни.
391
0
 
9
 
! Отговори
Моята теория преди 10 години
До 547Самолетът на Путин никой не знае откъде минава и къде отива. Това е отговор на САЩ за визитата му в Южна Америка.
390
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ТЪПАТА ПРОВОКАЦИЯ!Няма такова нещо.Ама в името на внушенията, пропагандата и новите яхти на акционерите на газпром всичко е позволено какво остава за измишльотини
389
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Целта е бил самолетът на Путин, твърдят в някои американски сайтове...