Малайзийски самолет се разби над Украйна, няма оцелели

Машината е ударена от ракета земя-въздух, на борда е имало 295 души
Обновена: 17 юли 2014 22:11 | 17 юли 2014 18:53, Анисия Иванова
675

Снимка: Reuters

Пътнически самолет Боинг-777 на малайзийските авиолинии бил свален над Източна Украйна днес, на 60 км от руската граница. Загинали са всички 295 души на борда, заяви служителят на украинското вътрешно министерство Антон Герашченко, цитиран от Интерфакс-Украйна, предаде Ройтерс.
Още по темата
Украинският президент Порошенко заяви, че свалянето на малайзийския самолет е "терористичен акт". Голям брой тела са намерени
 в района, където се е разбил самолететът съобщи Франс прес.

Боингът е изпълнявал полет от Амстердам за Куала Лумпур.

Преди да навлезе във въздушното пространство на Русия самолетът започнал да се снижава, а по-късно е бил открит горящ на земята на украинска територия, казал източникът.

Самолетът, за който други източници казаха, че е бил Боинг-777, летящ от Амстердам за Куала Лумпур, паднал близо до Донецк, твърдина на проруските бунтовници, заяви Герашченко, добавяйки, че машината е ударена от ракета земя-въздух.

Украински представители заявиха, че местни жители са открили останки, отбелязва Ройтерс. Компанията "Малейжа еърлайнс" написа в Туитър, че е загубила връзка със своя полет Ем Ейч-17 от Амстердам. "Последното   известно местоположение е било над украинското въздушно пространство", посочи компанията.

Герашченко е цитиран да казва: "Пътнически самолет, пътуващ от Амстердам за Куала Лумпур току-що е бил свален от система за противовъздушна отбрана Бук. Загинали са 280 пътници и 15 души екипаж".

Интерфакс-Украйна цитира друг украински представител, според когото самолетът изчезнал от радарите на височина 10 000 м - типична височина за летене на пътнически самолети, отбелязва Ройтерс.

Той е паднал в Торез, близо до Шахтьорск, на около 40 км от границата с Русия. Районът е арена на боеве между украински сили и проруски бунтовници, добавя Ройтерс. Подобна ракетна установка е била видяна от журналисти на Асошиейтед прес близо до източния украински град Снежное по-рано днес, предаде Асошиейтед прес.

Вчера в района на Донецк е бил предислоциран дивизион "Бук" на въоръжените сили на Украйна, съобщи назован като компетентен източник на ИТАР-ТАСС, позовавайки се на данни от система за обективен контрол. Сега в Харков се товари още един дивизион от това въоръжение, отбеляза той.

Източникът подчертава също, че машина на височина над 10 000 м може да бъде свалена само с оръжие тип С-300 или "Бук". Опълченците не разполагат с такова оръжие и не могат да разполагат.

В продължение на половин година това е втори случай на инцидент със самолет на малайзийска авиокомпания. В началото на март самолет на "Malaysia airlines" изчезна при изпълнение на полет от Куала Лумпур до Пекин. Връзката с "Боинга" с 12-членен екипаж и 227 пътници на борда прекъсна два часа след излитането от столицата на Малайзия. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


675
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
448
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименАбсолютно лъжливо.Кажи ми кой комунист е вкарал в затвор 33трета?Бъркаш годините.Гонките почват след договора рибентроп-***.Тогава почва и пропагандната война.Комунистите във франция са извършвали подривно саботажна дейност срещу снабдяването на армията.Това отричаш ли го?
447
0
 
0
 
! Отговори
неутрален преди 10 години
Блицкриг и дълбоките операций имат нещо общо но разликите са колкото от москвич до мерцедес Англичаните имат теорийте на Фулам а и в първата световна очастват над 12000 танка
446
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименПреди войната руснаците са имали повече танкове от колкото всички други държави в света взети заедно.И то какви!? БТ, т-26, т-34, кв-2.Т-34 и Кв 2 никоя държава във света не е имала дори на чертеж. 41 не е имало един немски танк с противоснарядна броня, с широки верги, плуващ и тн. 41 не са имали едно танково оръдие, което да пробива т-34 и кв-2 от всякакви рекурси и дистанции.От испания нецмите никакви поуки не са си извлекли а руснаците веднага правят противоснарядна броня
445
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВЪВ ФРАНЦИЯ ТОЧНО КОМУНИСТИТЕ ДАВАТ ТВЪРД ОТПОР НА ХИТЛЕР, А ДЕСНИТЕ СИ СЪБУВАТ ГАЩИТЕ И СЕ НАДУПВАТ КАТО МАРШАЛ ПЕТЕН И МНОГО ДРУГИ ДЕСНИ ПОЛИТИЦИ. ЧЕТИ САМИЯ ЧЪРЧИЛ. ТОЙ ТЕ РАЗОБЛИЧАВА В ЛЪЖА!ЧЪРЧИЛ ЛЕТИ МНОГОКРАТНО ДО ПАРИЖ И УБЕЖДАВА ПРЕЗИДЕНТА И ПРЕМИЕРА НА ФРАНЦИЯ ДА ВОЮВАТ ДО ПОСЛЕДНИЯ ЧОВЕК, А ТЕ МУ ОТГОВАРЯТ ЧЕ Е ПО-ДОБРЕ ДА СЕ ПРЕДАДАТ НА ГЕРМАНЦИТЕ. ЧЪРЧИЛ СЕ ЗАВРЪЩА БЕСЕН НА ОСТРОВА.
444
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 601 от славянинРакета въздух въздух има бойна глава няколко килограма.Не взривява бойнг като във холивудски филм
443
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 608"Той защитава интересите само на определен тесен кръг негови олигарси.Познато от някде?Във всичко останало германия е била социалистическа държава.До 41 са се целували с комунистите,"АБСОЛЮТНО НЕВЯРНО И ЛЪЖЛИВО. ОЩЕ ПРЕЗ ФЕВРУАРИ 1933 Г ХИТЛЕР НАТИКВА В ЗАТВОРИ И КОНЦЛАГЕРИ ВСИЧКИ КОМУНИСТИ И СОЦИАЛДЕМОКРАТИ В ГЕРМАНИЯ. А В 1936-38 Г ИЗПРАЩА ОРЪЖИЕ И ЛУФТВАФЕТО ДА СЕ БИЕ С КОМУНИСТИТЕ В ИСПАНИЯ НА СТРАНАТА НА ФРАНЦИСКО ФРАНКО. ЛЪЖИТЕ ТИ МОГАТ ДА УБЕДЯТ САМО ДЕЦАТА!
442
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименБожее. Абсолютно си в грешка.Кавалерия са ползвали предимно немците в началото на войната.Риснаците са имали 28 000 танка в началото на войната.Като са имало достатъчно за да ги ползват по всички начини- в самостоятелни дълбоки действия, за пробив, за експлоатиране на пробива, за качествено подобряване на пехотните части.В една руска пехотна дивизия е имало повече танкове от колкото в немса танкова армия.
441
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 604Гудериан няма как да се учи в Русия на "дълбок пробив". По простата причина, че тоя дълбок пробив е измислен от самите германци. И ЗАТОВА, ЧЕ РУСНАЦИТЕ НЕ ИЗПОЛЗВАТ ТАНКОВЕТЕ КАТО БОЙНО ОРЪЖИЕ ТОГАВА, А СТАРАТА КАВАЛЕРИЯ ОТ ВРЕМЕТО НА ПЪРВАТА СВЕТОВНА. ВИЖ ПЪРВА КОННА АРМИЯ НА БУДЬОНИ! Дори в началото на войната са се опитали да воюват с немците с кавалерия. После разбират, че им трябват танкове.
440
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименТой защитава интересите само на определен тесен кръг негови олигарси.Познато от някде?Във всичко останало германия е била социалистическа държава.До 41 са се целували с комунистите, ходили са на митинги заедно(хитлер го раняват под червени знамена взимат го за комунист) При влизането на немците в париж ги посрещат френските комунисти с викове "Браво другари, бийте фашистите".Та фашист е доста разтегливо понятие еволюиращо в крак с нуждите на деня.
439
2
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
За Москва (все още СССР) това не е нещо ново. И нашите съветски възпитаници свалиха над юго-западна България един израелски пътнически самолет, който беше навлязъл само на няколко километра в наша територия поради грешна навигация.Световният империализъм ръководен от САЩ трябва да знае, че другаря *** не се шегува...
438
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименАбе крим е бил доста по малко руски от колкото България турска.Сталин доста народ е изселил и поразстрелял та да придобият по -руско самосъзнание местните.
437
1
 
0
 
! Отговори
аа11 преди 10 години
демократи и кумонисти воюваха ЗАЕДНО срещо райха защото по оделно бяха обречени ссср загуби само убити 12000000 войници съюзниците 1500000 срещо 5300000 от страна на германия
436
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Сега вечеТой не може да бъде окупатор на Крим, ТЪЙ КАКТО ЦАР БОРИС НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ОКУПАТОР НА ДОБРУДЖА!!! ТОЙ Е ОСВОБОДИТЕЛ НА КРИМ. РУСИЯ НЯМА КАК ДА "ОКУПИРА" СОБСТВЕНАТА СИ ТЕРИТОРИЯ! НИЕ СЕГА "ОКУПИРАМЕ" ЛИ ДОБРУДЖА?
435
2
 
7
 
! Отговори
Лора преди 10 години
Гръцки сайтове предават, че Израел е започнал в този момент сухопътна офанзива в Газа.НЕ НА ВОЙНАТА!
434
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 574 от славянинАн-26 е турбопропелерен самолет няма проблем с 10000 метра макар, че работната му височина е около 7500, което пак е доста над обхвата на стрелите иглите и 23 мм оръдия по бтри
433
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 591Хитлер е създаден от германските монополи, които нареждат на Хинденбург да го назначи за канцлер. През цялата война той отстоява техните икономически интереси за завладяването на пзари и суровини, украинското жито и нефта на Баку. Хитлер защитава интересите на капиталистите. Не случайно убива левичаря Ернст Рьом,който вече наистина е за социализъм. И точно затова е убит.
432
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Доста се отклонявате от темата и само простотии сте почнали да пишете!
431
2
 
3
 
! Отговори
Сега вече преди 10 години
Целия свят ще ,,заобича'' Окупатора на Крим.....И не само това.За да бъде картината по-пълна открили 100 метрова дупка някъде в Сибир,за което Радио Ереван коментирало-Пряка връзка с Ада.
430
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 574 от славянинПотърси му видието на тоя с бука.Ако тия дни не се намери свален ан-26 пак ми ги разравяй тея.Какво сепаратистите и руснаците са много хуманни и от благородни съображения не биха стреляли по самолет ли?Не казвам, че са го свалили нарочно, просто тея дни се скъсаха да стрелят по самолети и станала беля.
429
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никой нормален не може да си мисли, че Хитлер е създаден да нападне СССР.Никой нормален не е можел да разчита на успех.Това, че войанта се проточи до 45та и стигна до Моска беше луд късмет.Вермахта е бил тотално неподготвен за тази война.3600 леки и средни с уговорка танка срещу 28 000 леки истинкси средни и тежки руски танка.Муниции за две седмици при натоварването от френксата кампания срещу многомилионен руски резерв както се видя 20 % от който им стигнаха за цялата война.