Шефът на украинските ВВС не бил уволнен заради катастрофата на F-16

Рустем Умеров нарече смъртта на пилота "нещастен случай“
31 авг 2024 19:55, Красимир Ангелов
79
Шефът на украинските ВВС не бил уволнен заради катастрофата на F-16
Снимка: БГНЕС

Украинският министър на отбраната Рустем Умеров каза пред CNN, че администрацията на президента на САЩ Джо Байдън все още обмисля искането на Киев  за премахване на ограниченията за Украйна за използване на оръжия с голям обсег за нанасяне на удари в дълбочина в руска територия, и потвърди, че е представил списък с цели на срещи с високопоставени служители във Вашингтон.

Още по темата
Уволнението на Микола Олешчук от поста командващ ВВС на ВСУ не е свързано с катастрофата на изтребителя F-16, която се случи преди няколко дни, заяви украинският министър на отбраната Рустем Умеров пред американската телевизия.

"Бих казал по-скоро, че това е ротация. Това са два отделни въпроса. На този етап не бих ги свързвал“, каза той, цитиран от БТА.

Умеров нарече смъртта на пилота "нещастен случай“ и заяви, че Украйна се опитва да стигне до причините за катастрофата.

"Ние анализираме това, което се е случило. Отворихме този случай и за нашите партньори, така че те също го анализират и разследват заедно с нас“, каза Умеров.

Както е известно, по време на отразяването на масираната ракетна атака от страна на Русия на 26 август се е разбил един от изтребителите F-16, предоставени на Украйна от западните ѝ партньори. Пилотът загина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от Русия
7 жертви на авиобомба, паднала върху блок и детска площадка в Харков
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
23
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 2 седмици
До дедо поп Дедо Попе,до 2014 всичко в Донбас беше мирно и спокойно.Всичко започна,когато руски войници без униформи нахлуха в Донбас и го окупираха.
52
1
 
14
 
! Отговори
Путин уволнява преди 2 седмици
Ръководството на руската ПВО защото са използвали ракети срещу Ф-16, който е щял сам да падне. Кой ще плаща?
51
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен "Аз да попитам,и в крайна сметка,колко здрави Ефчета им останаха?" ---- това е без значение, отан има предостатъчно тенекии да им даде. Проблемът са пилотите. Под 10 броя имаха, които бяха на обучение. 2 вече са при пандера.
50
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Аз да попитам,и в крайна сметка,колко здрави Ефчета им останаха? То че са амортизирани е ясно.И е добре че са стигнали до Укрия все пак.Но и летища нямат .Това да излитат и кацат по пътищата на Укрия си е жив майтап братче.Значи " гаражите" им трябва да са нейде до " магистралата"?!-:) Пилот на " инат", не се става! Или си го можеш или не.Тези хвърчила амортизирани,до никъде няма да стигнат! Очакваме 2 рият некадърник Хохла,къде ще се Забие!!
49
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Най-накрая руснаците започнаха да изпитват липса... на знамена.
48
3
 
6
 
! Отговори
ОтКорупцияНаКорупция преди 2 седмици
Шефът на украинските ВВС не бил уволнен заради катастрофата на F-16, а заради това че не изпрати всичките еФки да се потрошат за резервни части на партизанските украински групи в на териториите на ДЛНЕрите. Ски са новия че да ги дигне сите и че изпонамета да се трошът. Всичките теа хубавци са учили в съветско-руските военни академии и заедно със Волтметъра са едно явно котило на Световния Комунистически Интернационал. Глей га само какви балъшки военнотии спретнаха,
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Дали украинците ще набарат Глиги?
46
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Какво ме интересува УкроКиевският Фашистки режим??? Хохлите тепърва Ще ги гази Валяк!!! И то Яко!!!
45
0
 
9
 
! Отговори
френдлифайер преди 2 седмици
да де, ама да не излезе, че "нещастният случай" и "разбиването" на Ф-16-ацата са станали в момента на изпробването на украинското вундервафел - новата им балистична супер-ракета?...
44
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Аха, а що не пишете за 4те унищожени рашистки самальота, два от които са безаналоговите Су-34.
43
2
 
10
 
! Отговори
бай Бай преди 2 седмици
да де, ама хамеркнанците са съобщили, че опрасканият Ф16 в т.нар. Укриана сам се е набучил на руска ракета, т.е. пилотът "ас" квалифицирано е подпомогнал да се стана тая работа. Браво! По-важен, обаче, е въпросът за другия пилот, какъв е бил по националност, а? За него - нито вопъл, нито стон...Дали има връзка с обявеното днес от хамеркнанците, че няма да изпращат техни хора за поддръжка на Ф16-иците и вменяват на *** атлантици-военолюбци тази повинност
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 31 - С какво ще ги унищожават, еФ-ките им падат, остана да гонят руските униформи с нашите бтр-и.
41
2
 
11
 
! Отговори
Кръчматъ преди 2 седмици
Никвъ "Катастрофъ" немаше, укропите свалихъ Ф-16 с "Пейтриът" Путин дава ми, същоту праят с домовете на хоратъ, у Киев укропите ги е страх повече от укро ПВО-ту, отколкото от руските БПЛА Герани и ракети! -))) ПС. Въпросъ е, как ся руснаците шъ платят наградата за първия свален Ф-16 на укропа дету го свали??? -))))
40
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 30 - Тагаренко каза, че една гривна не е взел, ама за друга валута не спомена.
39
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тези укри никога ли няма да престанат да лъжат, дори за най-елементарни работи лъжат по навик. В Милитъриуотч пише пределно ясно, че Ф16 е свален от Пейтриът, какво не разбраха укрите, да им го нарисувам ли? Оплетоха се в лъжи, те дори лъжат за неща които лесно могат да се докажат.
38
2
 
13
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 седмици
Умнокрасивите да не седят да спамят тук небивалици, а да заминават доброволци в покровск да борят "джуджето" ;)
37
2
 
17
 
! Отговори
дедо поп преди 2 седмици
До АлексА кога украински бомби избива децата на Домбас не рева сега ревеш. Днес една утре 2 и така докато зелето не даде фира
36
2
 
19
 
! Отговори
ало ало преди 2 седмици
и какво ще правят навлезлите в курска област, това е руска земя, населена с руснаци, назад път няма...просто ще бъдат избити! голямо геройство!
35
17
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 2 седмици
Днес руска бомба удари блок и детска площадка в Харков.7 загинаха.Байдън не вижда ли престъпленията на руските терористи,че бави разрешението за удари в дълбочина на руска територия.Блатото докато не се разбомби сериозно,терористите няма да се вразумят.
34
1
 
16
 
! Отговори
МНОГО ОТРАНО преди 2 седмици
ПОЧНАХА ДА ПАДАТ ЕФКИТЕ !