Шефът на украинските ВВС не бил уволнен заради катастрофата на F-16

Рустем Умеров нарече смъртта на пилота "нещастен случай“
31 авг 2024 19:55, Красимир Ангелов
79
Шефът на украинските ВВС не бил уволнен заради катастрофата на F-16
Снимка: БГНЕС

Украинският министър на отбраната Рустем Умеров каза пред CNN, че администрацията на президента на САЩ Джо Байдън все още обмисля искането на Киев  за премахване на ограниченията за Украйна за използване на оръжия с голям обсег за нанасяне на удари в дълбочина в руска територия, и потвърди, че е представил списък с цели на срещи с високопоставени служители във Вашингтон.

Още по темата
Уволнението на Микола Олешчук от поста командващ ВВС на ВСУ не е свързано с катастрофата на изтребителя F-16, която се случи преди няколко дни, заяви украинският министър на отбраната Рустем Умеров пред американската телевизия.

"Бих казал по-скоро, че това е ротация. Това са два отделни въпроса. На този етап не бих ги свързвал“, каза той, цитиран от БТА.

Умеров нарече смъртта на пилота "нещастен случай“ и заяви, че Украйна се опитва да стигне до причините за катастрофата.

"Ние анализираме това, което се е случило. Отворихме този случай и за нашите партньори, така че те също го анализират и разследват заедно с нас“, каза Умеров.

Както е известно, по време на отразяването на масираната ракетна атака от страна на Русия на 26 август се е разбил един от изтребителите F-16, предоставени на Украйна от западните ѝ партньори. Пилотът загина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от Русия
7 жертви на авиобомба, паднала върху блок и детска площадка в Харков
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
0
 
! Отговори
нато сата преди 1 седмица
До Сата НАТОбе да ти кажа,ще е по-добре отколкото при шишан,кирлю и кокорлю...
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нещастен случаййй, ха ха ха?! Среща с американска ракета! Пилотът не е имал шанс да катапултира, тъй като Пейтриът удря отхоре. Жалко за човека, все пак.
71
0
 
5
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 седмица
Уволнен е защото Безуглата( изоставената любовница на Сираков), каза истината за ф-16, а тоя искаше да я съди. Въобще украинска му работа, жени про..... сти ... турски и мъже - платени убийци.
70
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На хохлите им останаха началници на ПВО за 2-3 F-16, максимум за 5! Хахахахахахахаххахахахахх!!! Да, повярвахме на тоя oнанucт!
69
0
 
9
 
! Отговори
тя преди 1 седмица
Да си разбият главите и без това са празни !
68
1
 
7
 
! Отговори
тя преди 1 седмица
Те не само самолети си свалят те и "чернобил" си направиха !
67
1
 
8
 
! Отговори
за първи път му е преди 1 седмица
този на снимката е много много корумпиран.има голяма къща в Бока Ратон(Флорида) и жена му жевее там с неговите родители.да не говорим за какви купони става дума като дойде тука.яхти,пиене и какво ли не....
66
1
 
13
 
! Отговори
По същество преди 1 седмица
Тоя на снимката прилича на торба с картофи.
65
3
 
16
 
! Отговори
ХохолРакета преди 2 седмици
....каква стана тя ...ракетата дето я правиха година и половина се оказа като нашите еФки ама по красива, щото явно украинският майстор на фотошопа е позабравил да си види бозата - севернокорейски Хвасонг с модификация от фотошоп и става украинска ракета. Същото като с противокорабните им Нептун- доставени от англосексонците и прехохолната на Нептун...
64
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
много ме кефи тактиката на руснаците. Изтрелят една вълна ракети тия *** шарани вдигнат ефките да не са в разход. да *** те хвърчът час два па кацнат нема гориво и тогава рашите с втората вълна перални и хладиници ги направят за скрап
63
3
 
18
 
! Отговори
дедо поп преди 2 седмици
украйнска му работа. Магаре за синджира да хване .... да не пиша кво ша му изсъхне
62
3
 
24
 
! Отговори
до 18 преди 2 седмици
"CNN съобщава за втори свален Ф 16 в Украйна"...............Ще е забавно да видим какво ново могат да измислят като оправдание за да не признаят, че е свален без проблеми.
61
2
 
21
 
! Отговори
ПорЦелан преди 2 седмици
Самолета се е разбил след среща с ракета от "Пейтриът". Май още един се е разбил, но днес още не бяха ясни подробностите
60
3
 
22
 
! Отговори
Сталин е виновен преди 2 седмици
Добродушкото Сталин остави живи еврофашагите да се поправят. Груба грешка! Сега това няма да се повтори - Украйна от 52 милиона е под 20 милиона и тепърва ще се бие до последния.
59
15
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 седмици
До Заплакали за Украйна..... А бе момци, вие сте мишените на руските бойци след ликвидирането на украинските фашисти. -----///------ И ти щастливо ли ше живееш тогава във фашистката *** с Кадиров начело? :)))
58
4
 
12
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 седмици
Уволнен е, защото се е занимавал да отговаря на заяжданията на някаква кукувица в социалните мрежи, в качеството си на командващ ВВС и военнослужещ. Когато човек е на такъв пост, няма право да си изпуска нервите и да прави елементарни грешки.
57
1
 
16
 
! Отговори
хи хи хи преди 2 седмици
Т***те укpи верно си играят с огъня. Ами нали като ви разрешът чичо Путин ще достави малко Кинжал, малко Искандер примерно на хутите. И малко самолетоносач уса даде фира. Ко праим тогава т**и укpи
56
1
 
4
 
! Отговори
Що за език? преди 2 седмици
Шефът- босът, чорбаджията, баш демократът и прочее. Просто ръководителят.
55
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Алекс "Всичко започна,когато руски войници без униформи нахлуха в Донбас и го окупираха." ------------------ мисля, че имаш предвид, когато цру спретнаха преврата в киев ли?
54
7
 
7
 
! Отговори
Заплакали за Украйна преди 2 седмици
Бг.л.у.м.пените. А бе момци, вие сте мишените на руските бойци след ликвидирането на украинските фашисти.