Атакуваха Одеса с дронове

По крайбрежието на Черно море кръжат 10 дрона
14 сеп 2024 11:34, Нели Христова
52
Атакуваха Одеса с дронове
Снимка: БГНЕС

Одеса и Одеска област са атакувани с дронове. Сирените в украинския черноморски град бяха задействани в 00,57ч, съобщава БТА.

По крайбрежието на Черно море кръжат 10 дрона, които постоянно маневрират, съобщават местните канали в Телеграм. На заплаха от атака са подложени градовете с прстанищна инфраструктура - Одеса, Черноморски, Южни, Вилково, Белгород Днестровск, Затока.

Местните власти призовават населението да се намира в безопасни места.

В Одеса се чуват силни и продължителни експлозии. Четири дрона летят над града, съобщават местните канали в Телеграм.

Българите в Одеска област наброяват над 150 000 души и са трети по численост според официалното преброяване в Украйна през 2001 г. В самия град Одеса живеят около 50-60 хиляди българи. Най-голямото компактно българско население е съсредоточено в Болградски, Измаилски и Белгород-Днестровски район.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от ЕС
В цяла Европа радикалните левица и десница станаха неразличими
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
3
 
! Отговори
Българин преди 3 дни
Русия порази всички цели стотици хиляди натовци и техника са онищожени. Сащ са бесни и бесилни наркомани. От началото на воината Сащ и Нато загубиха 1000 000 воиници. Украйна 3000 000 воиници. Европейската икономика потъна поради коронпирани наркомани политици. Русия ще постигне целите си ще граничи с Румъния и Полша
47
0
 
2
 
! Отговори
В Одеса преди 3 дни
Няма българи. Стига с тия и инсинуации.
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Българите са се върнали в България веднага след освобождението . Тези който сега са се сетили че са Българи не са никакви българи а хохли който са си купили гражданство от хората на Каракачанов
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Може да има българи в Одеска област но те са щателно асимилирвани и силно манипулирвани като един от начините аз го разбрах. Те са ги фаворизирали пред рускоезичните рускоговорящите тоест руснаците според майчиния им език. Значи фаворизират малки малцинства за сметкс на руската група която преобладава. Така прави и Македония. Нарочно не признава българите но признава всякакви други по малобройни. Така се имитира демокрадцията.
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Христо какво предлагаш защото само с критика не става.
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Харков и Одеса падат сами но трябва някакво събитие да обърне тренда.
42
1
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 дни
Българите в Одеска станаха евроатлантици като тези у нас и са точно толкова българи, колкото и тyзeмцитe дет гласуват да ги управляват от Брюксел, а децата им да се махат с 200 на 2000км.
41
0
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 дни
Дано има уцелени много натовски товари и още повече натовски туристи! Стискам палци!
40
0
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 дни
Когато 2014 година "заблудени" журналисти у нас повдигнаха въпроса за третирането на тези българи от статията, партньорското посолство бързо въведе медиите в правия евроатлантически път и всичко заглъхна за ден и половина.
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Оптимистичен вариант е Приднестровието помага на Одеса и сами се присъединяват за Харков не ми пука. От него нищо да не остане все тая. Университетите са по сорросоидни от киевските. Давай нататък.
38
0
 
11
 
! Отговори
ПЕНКО преди 3 дни
БРИТАНСКИТЕ БРОКЕРИ ТРЯБВА ДА ОРГАНИЗИРАТ ЗАЛОЗИ ЗА : ПЪРВО - ОДДЕСА - ИЛИ ПЪРВО ХАРКОВ -- ЩЕ БЪДАТ ЗАВЛАДЯНИ ОТ РУСИЯ !!!!!!!!!!!! ПРИДНЕСТРОВИЕТО + ОДЕСКА ОБЛАСТ Е ЦЕЛТА НА РУСИЯ ---ХАРКОВ САМ ЩЕ ПАДНЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
37
0
 
0
 
! Отговори
Шоу преди 3 дни
Кой бе?!
36
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До 29 през 2014 никой не написа ,колко българи,бяха живи изгорени ,от бандеровците,сега изведнъж се сетиха,че в у крайна имало българи,които уж били убити от Путин.
35
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
"Българите в Одеска област наброяват над 150 000 души" --------------- А б...хария какво точно направи за тези българи??? Дали организира транспорт за тяхното напускане на 404 като кравариистан за хохалите с краварски пашапорти? Дали ходиха с дипломатически автомобили да прибират мъжете за да не ги отвлекат от улицаите.. както направиха краваааристан? Та много държа да знам, като се споменават българи в 404, какво точно направи територията за тях???
34
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До Мужик "Скоро и над Москва!" ------------ точно така.. по същия начин като леопардите и абрамсите хихихи
33
2
 
16
 
! Отговори
Хахха преди 3 дни
Българи във Украйна за пръв път чувам!!! Що не питате Азов и десен сектор дали има щото те твърдят пред зеления че не ка останали много след техните акций
32
16
 
2
 
! Отговори
Путин преди 3 дни
Е Антихриста
31
1
 
20
 
! Отговори
бай Гошо преди 3 дни
да де, ама най-съществената информация от тази новина е, че експлозиите са били "продължителни"...Какво ли означава това, а?
30
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Всички жители на Украйна са украински граждани с различни корени, най-вече руски. Защото украински етнос не е имало никога в историята на човечеството.
29
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Хаха, навсякъде са ги инструктирали да пишат за "българите'" в Украйна за да излиза уж, че Путин бие чисти българи. То ако имаше наистина толкова много българи в Одеса, отдавна щяха да са превзели града и преминали на страната на Руската федерация.