Ангел Найденов: Няма как да се постигне краен мир между Русия и Украйна

Според него първата среща на върха за мир е била успешна
Обновена: 18 юни 2024 22:49 | 18 юни 2024 22:37, Нели Христова
108

Редица държави не подписаха заключителната декларация от Първата среща на върха за мир в Украйна, проведена в Швейцария.

"Сред тях са държавите от БРИКС, Бразилия, Индия и Южна Африка. От другите страни - Саудитска арабия, Обединените арабски емирства, Бахрейн, Мексико. За Саудитска арабия има известни обяснения, защото се предполага, че втората такава конференция ще се проведе там. Вероятно си запазва възможността да бъде посредник на тази втора среща, като се очаква на нея да бъде поканена и Руската федерация", коментира бившият министър на отбраната Ангел Найденов в студиото на "Денят ON AIR".

По негови думи, въпреки липсата на подписи в заключителното комюнике, конференцията е била успешна и на нея е била демонстрирана подкрепа за Украйна.

"Това беше една наистина успешна конференция, както от гледна точка на участието на редица страни, но и успешна от гледна точка на подкрепата за Украйна, и от гледна точка на резултатите. Това са резултати, които утвърждават принципите за един траен мир", заяви Найденов пред Bulgaria ON AIR.

В навечерието на конференцията в Швейцария, Русия излезе с предложения за мир, които почти веднага бяха наречени абсурдни от страна на Украйна. Бившият министър на отбраната споделя мнението на множество анализатори, че тази стъпка на Путин е била с цел да отклони вниманието от мирната среща и да премести фокуса от Зеленски към себе си.

"Предложенията от страна на Руската федерация поставят много далечна перспективата за постигане на траен мир или мирно споразумение", каза Найденов.

Предложенията на руския президент - на първо място той посочва, че украинските войски трябва да се изтеглят изцяло от териториите на четирите области, които са обявени като субект на Русия. Путин пожела също Украйна да се откаже от членство в НАТО, да се гарантира неядрен статут на държавата, тя да се демилитаризира и да се гарантират правата на руско езичното население.

"Ясно е, че при тези крайни и поляризирани условия и очаквания, няма как да се постигне траен мир, поне в рамките на тази година, ако нещо не се промени", категоричен бе Найденов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от Русия
Политиката на Байдън спрямо Украйна върви към катастрофа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Арести за убииците-А за носителите на "ценностите" в Югославия, Ирак, Сирия, Либия, Афганистан....кога?
70
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нямало как да се постигне мир, и тоя е един експерт. Мир няма да се постига, той ще бъде наложен, защото след някой друг месец няма да остане никой, който да воюва....
69
5
 
3
 
! Отговори
ВСИЧКО СЕ СЛЕДИ преди 1 седмица
Експерти следят всички телефонни вкл видео разговори между ЧУЖДИ ШПИОНИ И ПРЕДАТЕЛИ В КРЕМЛИН РУ и В КИЕВ с наркоманизирани терористи от САЩ от диверсионна спец служба. Следят и разговори между ХАМАС<ХИЗБУЛА шефове и началниците им от ИЗраелски служби..в момента .Следят даже всички във въздуха вкл ДЖО БАЙДЪН ,СТОЛТЕНБЕРг УРСУЛА ЖОН ДЕР ЛАЙЕН, Всички двойници на "ПУТИН" ,ЛАвров,НЕТАНЯХУ И още 100 000 000 други с ИМПЛАНТИ ,НАНО РОБОТИ И НАНО СкЕНЕРИ след ваксинации.
68
3
 
20
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 седмица
Хаха, успешна конференция от две точки, нямащи нищо общо с войната. От АП се чудят какво да ви напишат за пред медиите. Да, като в съседната статия, дето Белия Дом опроверга, че Байдън замръзвал. Хаха.
67
4
 
21
 
! Отговори
Василев преди 1 седмица
Защо Ангел Найденов не е служил в армията след като е завършил висшето военноморско у- ще? Някой дали знае? Само питам.
66
5
 
25
 
! Отговори
:))) преди 1 седмица
До Анонимен 67 Зеленски ще се бие до последния украинец,в това не се съмнявай!Има си банкови сметки за пълнене!Тръмп е много точен,като каза че е търговец!Не патриот,не политик,а търговец!А неговите "съветници" са типичните наши ПЕПЕ-та!Пълна гола вода!
65
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Успешна била срещата за мир според него? Как така? Кое и е успешното като не поканиха представители на Русия и главно някакви секретарки се сбраха? Този свят става все по-неразбираем. Тая среща беше като луд, който сам на себе си говори.
64
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Още един натовски трубадур изпълзя. Ще продължаваме да гледаме провалени политици от близкото минало...
63
4
 
23
 
! Отговори
@@ преди 1 седмица
Украйна ще стане една малка държава като Сърбия..............без излаз на море...........очаквам скоро укро-фашистктата хунта в Киев да загуби Одеска и Николаевска област...........но Путин нещо много се е размекнал и е станал нерешителен, не знам защо, ако беше Жириновски президент на Русия, досега да е редуцирал Украйна поне с 50 %!!
62
2
 
20
 
! Отговори
Украинският преди 1 седмица
национализъм и шовинизъм ще доведе до редуцирането на Украйна с около 30 %..........много е вероятно и тая държава да изчезне от картата на света заради олигарси като Потрошенко(шоколадения крал) , неофашисти, неонацисти и хазарски евреи като Зеления наркоман!!!
61
3
 
22
 
! Отговори
stop преди 1 седмица
Стига с тоя международен наказателен съд в Хага................него никой не го признава, нито САЩ, нито Русия..............само тъ@@паците- бюрократи от ЕС го признават................и Русия не е Либия или Сърбия......................запомнете това!!!
60
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Украинците са най-тъпите парчета на земята. По времето на ссср бяха 4-та икономика в Европа. И както казват американците спят върху богати ресурси, но не знаят как да ги ползват. Първо им аливаха руснаците, после и цял свят, а вместо да богатеят, те стават по-бедни и от църковни мишки. Заслужиха си съдбата с много усилия.
59
3
 
12
 
! Отговори
??? преди 1 седмица
Разбрахте ли сега, че светът не е само Запада (Англия, Франция и САЩ)????
58
3
 
16
 
! Отговори
Niki13 преди 1 седмица
и този стана ястреб евроатлантически, защо забрави да спомене, че Ирак и Йордания оттеглиха подписите си. Не знам колко е успешна но стана ясно че повече от поливината свят НЕ подкрепя украйна.
57
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Сата НАТО 53 Първите две световни войни също са били европейски проблем докато не са станали световен.
56
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Зеленски ще поиска мир когато загуби Киев, не виждам иначе двете страни да се съгласят. Другия вариант е руснаците да превземат цяла Украйна, при противоположното да се изтеглят от позициите си не мисля че ще се излъжат да повторят грешката от Източна Германия където ги преметнаха.
55
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Напротив, ще се постигне с унищожени ето на неонацизма.
54
1
 
3
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 седмица
Могат да се самоопределят и като марсианци,но в личната им карта пише Българин; Българско,тоест имат правата и задълженията на Българин!
53
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
С Германия през 1945-та се постигна краесн мир. От тогава немците живеят добре, не нападат никой и обичат своите съседи.
52
4
 
5
 
! Отговори
До 82 ОБМР преди 1 седмица
Ами те както се оказа помаците се самоопределят като турци щото ги е срам ,че са си сменили вярната,а щом другите се самоопределят като роми нямат нищо общо с българите,а само че живеят на територията на България,а и не само.Ама да ти кажа,че от рома украинец не може да стане,ама от украинеца ,какъв ром може да се пръкне не е истина