Двама мотористи помогнали на Брендо да се укрие

Срещу рокерите има досъдебно производство
29 юни 2024 17:55, Стела Стоянова
57
Двама мотористи помогнали на Брендо да се укрие
Снимка БГНЕС, архив

Двама мотористи са помогнали на Евелин Банев – Брендо, да се укрие, след като се е завърнал в България на 8 юни 2022 г. с мистериозния минисамолет „Пайпър Ацтек“, нарушавайки въздушното пространство на 7 европейски държави, пише „Телеграф“. За кацането му с този самолет потвърди в парламента вътрешният министър Калин Стоянов.

В момента срещу рокерите се води досъдебно производство от прокуратурата във Видин, тъй като летателният апарат е кацнал да презареди с гориво първо на територията на бившето летище Иново, на 3 километра северозападно от дунавския град.

Разследването установи, че самолетът е продаден на 4 юни от литовеца Броний Заронскис, който е бивш военен пилот. Мъжът обясняваше, че купувачите са били румънци или украинци. Както е известно, Брендо притежава украинско гражданство и през 2021 г. бе засечен в Киев, където дори откриха голяма нарколаборатория за марихуана.

Вътрешният министър Калин Стоянов посочи в петък, че още като директор на ГДБОП е започнал проверка за самолета, и разкритикува действията на тогавашния вътрешен министър Бойко Рашков.

Юристът и бивш вътрешен министър Емануил Йорданов пред "Телеграф": Брендо може да получи 15 г. затвор!

„Докато Рашков изчакваше да се оправи времето, аз като директор на ГДБОП предприех необходимите действия. Има и досъдебно производство, в момента се наблюдава от Окръжна прокуратура - Видин. Установени са двамата човека, които са били в близост до това летателно средство, повдигнати са им обвинения и нашата информация е, че те търсят вариант за споразумение", заяви Стоянов

В петък от прокуратурата се презастраховаха и поискаха от Софийския градски съд налагане на мярка „задържане под стража“ за Брендо на основание двете му европейски заповеди за арест (ЕЗА) от Италия и Румъния. Въпреки че първоначално съдът определи искането на прокуратурата като „нонсенс“, впоследствие реши, че е необходимо да бъде взета мярка за задържане. Опасенията на състава са, че е възможно Брендо да бъде освободен, преди да е приключил същинският съдебен процес. Кокаиновият крал на Европа се появи по къси гащи в съдебната зала. Делото премина при изключително засилени мерки за сигурност с препречен всякакъв допир с медии. Така на Брендо му бе осигурен необходимият комфорт, докато траеше делото в сградата на улица „Черковна“ 90.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: укриванерокериБрендо
Още от Общество
Диви плажове се превърнаха в частни
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Нещо се случва в Мафиягария и не е добре. Мишките вместо да се разбягат от потъващия кораб взеха, че се прибраха.
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
И ако си мислите, че всичко това не е станало под дебел политически чадър. И какво точно става с нашите наркобарони - Божков се прибра от Дубай, гръмнаха Петров, Брендо се прибра, опандизиха ония двамата от Маринела. Кюлев се оказа 21 годишен хакер. Обявиха 5 милиона награда за Ружа. Много събития, остава да се разбере къде е връзката. Някой да е чувал нещо за Таки?
45
8
 
20
 
! Отговори
980 преди 1 ден
Тоз самольот преминава толкова държави и то все натовски .Ако имаше и бомби,и разни паткала тип фойерверки пак Путин щеше да е виновен.Да ви таковам на ЕС и НАТО клоуни и гащ,ници..
44
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Абе мисиррешки коришки смотани, самолет с наркобарон лети над сума ти натовски държави, цру знае, но си трае, нато знае но си трае, а на вас са ви спуснали да дращите за мотористи?!?
43
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
все ми е тая от тези кой какъв е и за какво е бил търсен. Измивам си краката и си лягам спокойно.
42
6
 
19
 
! Отговори
Демократ преди 2 дни
Защо ме занимавате 1 дена с шибанияпедал Брендо не ми пука за тоя педалБрендо давиебамайката проста бугарскисвине
41
0
 
10
 
! Отговори
Чичо Гичо преди 2 дни
Този за да се разприказва,трябва да ну се даде гаранция за безопасноста на семейството му.А в България никой не може да му даде такава екстра.Но понеже вече е направил постъпления по случая,значи ,,някой" му е дал тази гаранция.И кой може да бъде това? Най-вероятно ***.Така че БГ Прокуратурата няма Думата.
40
0
 
23
 
! Отговори
Трябва преди 2 дни
Тая ска па на държава да направи филм за Брендо в холивудски стил той е легенда.Ама всички участници да са с реалните си имена .
39
3
 
14
 
! Отговори
бай Тоз преди 2 дни
А буля брендовица самальотилась ?!
38
1
 
15
 
! Отговори
do 25 преди 2 дни
От написаното от Вас малко се разбира. Но вероятно имате предвид твърде, твърде стари истории, неща преди 30-35 години и при съвсем друга политическа обстановка. През май 2022 г. целият район от Балтика през Балканите, Кипър ... до Кавказ, включитено Средиземно море се контролираше денонощно и сега се контролира чрез други системи, отделно самолети. Контролира се от САЩ и Великобритания. Самолетът е пуснат. прекаран, съзнателно. Литва е дадена за амер. плацдарм преди 2022г./ тя е на длан...
37
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
А ако са велосипедисти?
36
6
 
15
 
! Отговори
Асен гърлото преди 2 дни
Ко стана с пудела на Бойко Рашков където разнасяше пачките?Кастрираха ли го?
35
1
 
11
 
! Отговори
Лека жена преди 2 дни
Хора, обсебена съм от мисълта за Брендо. Скоро ще трябва потърся психологическа помощ. :)
34
2
 
8
 
! Отговори
Алф преди 2 дни
Мижитурките милиционери ги гонят с 450 коня бенвета
33
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Тоз Брендо е легенда направо, то не беха рокери, то не бяха самолетчета... :))) Последно предал ли се е, така и не разбрахме :))
32
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
ще тръгне издирван с бюлетина на интерпол през 7 държави в девета, ще спира да зарежда, ще излита от военна зона, ще се крие, ще заляга, ще каца по полета, ще се вози с мотористи.... мале мале. или ще се качи на некоя яхтичка, ще поспи една нощ и ще пристигне при таки, порко и славуца на свети влас.
31
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Оня кюлчета, имоти Барселона, офшорки,.....Бориславова.... и нищо! И сега с джебчията Брендо ни занимават!?
30
0
 
14
 
! Отговори
Кустурица преди 2 дни
купувам правата върху сюжета и че правим филм - мисията възможна, балкан едишън. кой е авторът на сценария? калинку стоянофф? порко подрисофф? курьо про100и80то? хасан фасильофф? цената е давам ви 3 мелеона марки дето порко ги открадна от сретан. пито платено. филмът че завърши с убийство за да има база за продължението.
29
0
 
12
 
! Отговори
До 29 преди 2 дни
Е,какво толкова.Бил е правостоящ.
28
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Няма такъв цирк!Мистериозен самолет,двама ззлобни рокери се прокрадват в мрака,един старшина бягайки-носи стълба на брендо!Две манекенки,със залепени мустаци разсейват граничарите...а истината е една!ВСИЧКИ ПОДАВАЙТЕ ОСТАВКА-ИЗДИРВАНИ ПРЕСТЪПНИЦИ СИ ВЛИЗАТ И ИЗЛИЗАТ,КОГАТО ИМ ХАРЕСА!Този ббоклук е търсен в 4 държави,той се явява пред затвора и се хили!!Министри,комисари и т.н.ббоклуци-некомпетентност се вихри навсякъде!!