Ангел Найденов: Няма как да се постигне краен мир между Русия и Украйна

Според него първата среща на върха за мир е била успешна
Обновена: 18 юни 2024 22:49 | 18 юни 2024 22:37, Нели Христова
108

Редица държави не подписаха заключителната декларация от Първата среща на върха за мир в Украйна, проведена в Швейцария.

"Сред тях са държавите от БРИКС, Бразилия, Индия и Южна Африка. От другите страни - Саудитска арабия, Обединените арабски емирства, Бахрейн, Мексико. За Саудитска арабия има известни обяснения, защото се предполага, че втората такава конференция ще се проведе там. Вероятно си запазва възможността да бъде посредник на тази втора среща, като се очаква на нея да бъде поканена и Руската федерация", коментира бившият министър на отбраната Ангел Найденов в студиото на "Денят ON AIR".

По негови думи, въпреки липсата на подписи в заключителното комюнике, конференцията е била успешна и на нея е била демонстрирана подкрепа за Украйна.

"Това беше една наистина успешна конференция, както от гледна точка на участието на редица страни, но и успешна от гледна точка на подкрепата за Украйна, и от гледна точка на резултатите. Това са резултати, които утвърждават принципите за един траен мир", заяви Найденов пред Bulgaria ON AIR.

В навечерието на конференцията в Швейцария, Русия излезе с предложения за мир, които почти веднага бяха наречени абсурдни от страна на Украйна. Бившият министър на отбраната споделя мнението на множество анализатори, че тази стъпка на Путин е била с цел да отклони вниманието от мирната среща и да премести фокуса от Зеленски към себе си.

"Предложенията от страна на Руската федерация поставят много далечна перспективата за постигане на траен мир или мирно споразумение", каза Найденов.

Предложенията на руския президент - на първо място той посочва, че украинските войски трябва да се изтеглят изцяло от териториите на четирите области, които са обявени като субект на Русия. Путин пожела също Украйна да се откаже от членство в НАТО, да се гарантира неядрен статут на държавата, тя да се демилитаризира и да се гарантират правата на руско езичното население.

"Ясно е, че при тези крайни и поляризирани условия и очаквания, няма как да се постигне траен мир, поне в рамките на тази година, ако нещо не се промени", категоричен бе Найденов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от Русия
Политиката на Байдън спрямо Украйна върви към катастрофа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
4
 
! Отговори
До IQ 3,14 преди 1 седмица
Ами как иначе запада ще налива още пари в Урколандия,ако всички области се превземат .Нали трябва да остане нещо за стръв да се надяват и да наливат още кинти иначе ще загубят интерес
30
5
 
0
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 1 седмица
До национал-фашистътима неква причина етническите българи да са толкова много в азов на редис.
29
0
 
5
 
! Отговори
До IQ 3,14 преди 1 седмица
Ти научили ли българския бе хасковски ***.Че се казва ножче,а не Нохче и Фурна ,а не бурна.Май за това Украйна ти харесва щото и там букавата Х я слагат , където трябва и не трябва
28
5
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 седмица
До Беллингкочспрямо момента, нито една от целите на сво не е постигната, не са освободени нацяло даже руско говорящите ужким области. всяко следващо предложение ще го приближава към перестройка в.2.
27
14
 
3
 
! Отговори
национал-фашистът преди 1 седмица
Путин е унищожил Българските училища в окупираните територии. Кремълският Жужак е забранил изучаването на Български език и литература в Българските училища . Портретите на Българските възрожденци са изхвърлени от класните стаи и изгорени, Въпреки , че Жужакът пише на Българската азбука тоя показва пълно неуважение и омраза към България и Българите. Черна неблагодарност.
26
1
 
7
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 1 седмица
До До.23тоя международен съд е като оон - сбирщина тумбаци дето немат наяждане с основна задача да се правят на интересни.
25
0
 
6
 
! Отговори
беллингкоч преди 1 седмица
... Да предаде на съдиите от Минския международен съд (MIC) укриващите се международни престъпници: Столтенберг, Борел и Урсула фон дер Лайен; налагат санкции на недружелюбни към Русия държави: Великобритания, Япония. - Ами балтийските държави? - А балтийските държави бяха в шестото предложение. Няма балтийци.
24
1
 
6
 
! Отговори
Беллингкоч преди 1 седмица
Всяко следващо предложение на Путин е по-лошо от предишното. Само помислете, ukry и pendosy продължават да се съпротивляват и отказват всичко! И така, 2026 г., осмото предложение на Путин: Ние сме готови да спрем войските още сега и да започнем мирни преговори, но за това е необходимо да изпълним следните условия: да върнем Аляска на Русия в границите от 1866 г.; плати на Русия 50 трилиона долара репарации за морални щети; разпуснете НАТО, ЕС и WADA; ... Продължение
23
4
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 седмица
ачи водката, дето остави жена си *** като куче, знае геополитиката. он сигурно не помни кво е закусвал
22
1
 
7
 
! Отговори
До.23 преди 1 седмица
И тоя съд международен народен не знае ли къде е Русия и къде може да намери Путин щом толкова го издирва или в Русия тоя съд изобщо не важи,а и той и в САЩ.не важал .Май тоя съд е само за кокошкари
21
12
 
1
 
! Отговори
Путин е най-великият преди 1 седмица
крадец и убиец. Търсен е от Международния наказателен съд за отвличането на хиляди деца. Какво ще ги прави толкова деца , тоя педофил.
20
1
 
5
 
! Отговори
До 11 преди 1 седмица
Прав си украинските копейки да се фокусират върху техните си вътрешни побреми,а не да занимават всички с простотиите си.Щото.аз не си спомням някой да ги канил или нещо да им е обещавал и забравиха как гориха българското,знаме ,а сега реват дай
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Щом Ангел Найденов казва значи няма как да се постигне. Ангел е голям разбирач.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кое му е крайното Да се зачитат малцинствата ли, като Путин говори само за руснаците,Ами то има и други малцината в Украйна дето не им зачитат правата да се определят такива ,каквито смятат,че са .А ядрено оръжие Украйна от къде ще има освен ,ако някой не и го подари и тук идва въпроса кой ще е тоя някой и защо ще и го подари
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дърт комунист и пенция влачи и заплата влачи у ЦК на БКП :)))
16
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Държавите от БРИКС не са европейски,Швейцария е домакин и неутрална страна,а Ватикана - религиозна институция,а не политическа! Докато арабските страни пасуват заради конфликта Израел- Палестина! Мирът ще дойде,когато "сивия кардинал" Китай си направи сметка, че може само да загуби от конфронтация със Запада! Но първо трябва хубаво да напечели от закъсалата Русия...
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е може ли кума ти да такова Мая, а ти за Русия мислиш
14
12
 
2
 
! Отговори
руските фашисти преди 1 седмица
искат да продължат краденето на чужда земя. Досега путинските фашисти са откраднали - 20% от земята на Молдова - Приднестровието, путинските фашисти откраднаха 30% от от територията на Грузия- Абхазия и Осетия, путинските фашисти птодължават да крадат от Украйна - досега са откраднали 22% от земята на Украйна.
13
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Червените вярват в мир в полза на окупатора! Другите, които са много повече, не!
12
7
 
1
 
! Отговори
Маг Минчо преди 1 седмица
ЧЕРВЕНИТЕ са заблудени повече от 100 г.Убедено вярват в мир с Москва,а не повярваха в Нинова? Тя почти докара мир в БСП - МИР ВАМ ,7% ДРУГАРЕ!!!