Ангел Найденов: Няма как да се постигне краен мир между Русия и Украйна

Според него първата среща на върха за мир е била успешна
Обновена: 18 юни 2024 22:49 | 18 юни 2024 22:37, Нели Христова
108

Редица държави не подписаха заключителната декларация от Първата среща на върха за мир в Украйна, проведена в Швейцария.

"Сред тях са държавите от БРИКС, Бразилия, Индия и Южна Африка. От другите страни - Саудитска арабия, Обединените арабски емирства, Бахрейн, Мексико. За Саудитска арабия има известни обяснения, защото се предполага, че втората такава конференция ще се проведе там. Вероятно си запазва възможността да бъде посредник на тази втора среща, като се очаква на нея да бъде поканена и Руската федерация", коментира бившият министър на отбраната Ангел Найденов в студиото на "Денят ON AIR".

По негови думи, въпреки липсата на подписи в заключителното комюнике, конференцията е била успешна и на нея е била демонстрирана подкрепа за Украйна.

"Това беше една наистина успешна конференция, както от гледна точка на участието на редица страни, но и успешна от гледна точка на подкрепата за Украйна, и от гледна точка на резултатите. Това са резултати, които утвърждават принципите за един траен мир", заяви Найденов пред Bulgaria ON AIR.

В навечерието на конференцията в Швейцария, Русия излезе с предложения за мир, които почти веднага бяха наречени абсурдни от страна на Украйна. Бившият министър на отбраната споделя мнението на множество анализатори, че тази стъпка на Путин е била с цел да отклони вниманието от мирната среща и да премести фокуса от Зеленски към себе си.

"Предложенията от страна на Руската федерация поставят много далечна перспективата за постигане на траен мир или мирно споразумение", каза Найденов.

Предложенията на руския президент - на първо място той посочва, че украинските войски трябва да се изтеглят изцяло от териториите на четирите области, които са обявени като субект на Русия. Путин пожела също Украйна да се откаже от членство в НАТО, да се гарантира неядрен статут на държавата, тя да се демилитаризира и да се гарантират правата на руско езичното население.

"Ясно е, че при тези крайни и поляризирани условия и очаквания, няма как да се постигне траен мир, поне в рамките на тази година, ако нещо не се промени", категоричен бе Найденов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от Русия
Политиката на Байдън спрямо Украйна върви към катастрофа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
6
 
! Отговори
До 82-ОБМР преди 1 седмица
А аз да ти напомня,че се пише Афганистан,а не Авганистан или Условие и Багаж ,а не Ословие и Багаш има и още и ми дреме ,какво са българите в Украйна.Те са си в Украйна и колко от тях се самоопределят като българи не се знае или са станали фурнаджийски лопати като самите украинци Бягат и не си защитават страната,а тук ми наглеят
50
4
 
3
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 седмица
До 42 Само да ти напомня,че бесарабските българи са украйнски граждани. И аз бих стрелял по "индиските българи-ромите" или "българските помаци",както и срещу българи който отказват да защитават българия в нужда!
49
1
 
8
 
! Отговори
До Саката НАТО преди 1 седмица
Ами малко са що само две които са против са с 30% от населението на земята А такива като Латвия или Естония дето са с население колкото София при положение ,че София не голям европейски град Пък и България не е голяма държава нито като територия нито като население,кой ги брои .А че повечето държави в Европа са по-малки и от България е съвсем друга работа
48
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ОЩЕ ЕДИН КОМУНИСТ СТАНАЛ ЕВРОАТЛАНТИК И ТОИ ИСКА ГРАНТОВЕ НЕЩЕ РУБЛИ ,ПРОСТО ОЩЕ ЕДИН БЪЛГАРСКИ ПРЕДАТЕЛ
47
0
 
0
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 1 седмица
До До.33да, а френски учЕни доказаха, че пентагона е ударен не от пътнически самолет, а от крилата ракета. а още може да кажеш и за мадоната, дето независимо проучване доказа, че е застреляна в гръб, докато тича към "фашистките" позиции. айде, да си легаш че си предобрил :*
46
7
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 седмица
80 държави изобщо не са малко и важните са европейските. Индия и Мексико какво общо имат? Проблемът е европейски.
45
12
 
3
 
! Отговори
Терористът Путин преди 1 седмица
- търсен от Международния криминален съд за отвличането на хиляди деца обича толкова много българите , че е забранил изучаването на българския майчин език в Русия .
44
0
 
1
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 седмица
Малцинство-малцинство,но кое мнозинство изка да се исправи срещу това малцинство?
43
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бе ти що не си шибаш майчето ами си седнал да ръсиш акъл ? Шибай я щото ако не си ти някой друг ще и опъва жартерите .
42
1
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 седмица
Тези събирания се прават периодично, да се види колко им е акъла и дали им увират главите на симпатизантите на ***-тин. Да се знае кой ще е следващият на пангара. Предлагат им се съвсем неутрални и отвлечени тестове и те се отказват само от инат. Не искат да пият с нас, значи демонстрират неуважение, нали! Ае пич, земи си едно малко и ела да се чукнеме, само за адет, от уважение! Не, той бил с кола, на диета и тинтири-минтири. Ми после като те нарочат и ти отвинтат главата, сърди се на себе си..
41
8
 
1
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 седмица
Според лудия Т-девенотся(Т-90) 100 процента най-добрия танк в света,и следват видеата как гърмят,като пуканки в микровълнова,но най-яки са видеата "Брадли"срещу Т-90, брадлито с 25мм-то прави т-девенотся на салата
40
0
 
6
 
! Отговори
До 41 преди 1 седмица
Ами Китай и Индия да 30% от населението на земята с другите държави се оказа,че тия държави дето са подписали като население на земята са малцинство
39
0
 
9
 
! Отговори
До.43 преди 1 седмица
Ами като.се събуди кво.стана краката ти отвити ,щото.в Русия имаше избори ,а в Урколандия Зеления наркоман ги отмени.И що така бе господарите с кинтите ли не му дадоха да ги проведе явно се страхуват от резултата май
38
0
 
5
 
! Отговори
До.40 преди 1 седмица
Ами ще попаднеш и на класически българофили дето мразят разни неграмоти създания да им дават наклон на ОЯ
37
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Изглеждаше невероятно,но може би ще бъдем свидетели на разпада на руската федерация.Когато започнат да се увеличават руските жертви на фронта ,момента ще е решаващ.И Путин ще излезе един път прав,че разпад на Русия може да настъпи само от вътре!
36
2
 
8
 
! Отговори
До.33 преди 1 седмица
Само според соростаците,а да ти напомня за репортажа на БТВ от 2015г има го в тубата,че българите в районите,където има от така наречените бесарабски българи са били обстрелвани от украинците , защото отказват да ги мобилизират и да ги пращат да се бият в Донбас и украинския посланик кършеше пръсти и заекваше в студиото.Ама бадеровците на хитри се правят някой друг да им върши мръсната работа
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"От 92 участвали държави 80 са подписали! Е, и ? Пак ли дезинформация! Определено споразумението е успешно!!" ......................................аве потник зелен, те само Китай и Индия са с повече васеление от другите! Заедно с Мексико и Бразилия са почти 3.5 милиарда, половината свят. Аре да не смятам и останалите. Само мижави държавички, където краварите бъркат с мръсните си ръчички, са гласували против Русия!
34
5
 
1
 
! Отговори
Алфо Ромеев преди 1 седмица
класическите русофили като гледат мача и леко полеко изтръпват при всеки коментар за "удар на витиня"
33
1
 
7
 
! Отговори
Фитока преди 1 седмица
Саудитска Арабия си мина по реда миналата година,тъй че не ми е ясно защо е кръстена Първа среща,като и Върхът го нямаше в лицето на Китай,а и не подписалите изпратиха чиновници,а не външните си министри Индия печели от руския петрол за сметка на ЕС,Саудитска Арабия - всичките и кладенци се обслужват от Роснефт като подръжка,Бразилия купува близо сто% руски торове,Китай е ясно,че не иска да е сам срещу Запада.И остават държавите наложили санкции плюс десетина от които нищо не зависи.Голям успех?
32
2
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 седмица
До До IQ 3,14некв жалък опит за реверсивна психология по милиционерски. по добре си легай, беше по добре като копипастеше от флашката опорки отпреди 10 месеца.