Диви плажове се превърнаха в частни

НАП е съставил три акта
29 юни 2024 16:45, Стела Стоянова
19
Диви плажове се превърнаха в частни
Снимка БГНЕС, архив

От началото на сезона Министерството на туризма е извършило 170 проверки на диви плажове. Констатирани досега са шест нарушения, за които са съставени четири акта. Проверките са съвместно с КЗП, НАП и Икономическа полиция, като до момента са проверени 17 обекта.

От НАП са съставени три акта за нарушения, установените нарушения са осем. Идеята е да се защити туристическия продукт, който се предлага.

Проверяващите заявиха, че плажовете са в перфектно състояние. Проблем били някои неохраняеми плажове, на които се е установило, че има поставени чадъри и шезлонги и ги превръщат в части плажове за гости на заведение или хотел.

„За такива частни плажове сме съставили три акта. Ще следим и за друга нелоялна практика - да се предлагат задължително комплекти, а всеки един потребител да реши какво да ползва - дали само чадър или шезлонг, дали маса или шалте. Към настоящият момент го няма този проблем, защото още няма препълнени плажове, но юли и август месец се появява тази практика. С колегите от КЗП ще следим много внимателно и ще отговаряме за всякакви сигнали. Досега имаме малко над 40 сигнала. Те са по-малко от предходен период от време", заяви за БГНЕС Иван Виделов от Министерството на туризма.

„Усилията на всички институции при тези проверки са превенция на туристическия продукт. При вчерашните проверки по Северното и Южното Черноморие сме съставили 17 констативни протокола и сме установили осем нарушения. Две от по-сериозните са липса на категоризация на заведения на плажа", заяви Бранислава Недялкова- гл. експерт в КЗП.

Проверките ще продължат през целия летен сезон.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: НАПдиви плажове
Още от Снимка на деня
Летен неделен ден, градусите – до 37°
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
Още един селяк преди 1 ден
Аз мога да ви кажа такъв плаж и той е в кк Златни пясъци
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
туй вече го преписа днес маНелу -- https://dnes.bg/obshtestvo/2024/06/29/plajovete-ni-v-perfektno-systoianie-niakoi-obache-se-prevyrnali-v-chastni.612079
13
1
 
11
 
! Отговори
Кои са плажовете ? преди 2 дни
Аз мога да ви кажа такъв плаж и той е в кк Златни пясъци. От бая години не бях стъпвал по черноморието,защото предпочитах други дестинации,но тази година реших да го посетя и съжалих. Опитаха се да ме изгонят, но при мен номера не мина, чужденците обаче повечето,от които румънци се махнаха. После концесионерите и ресторантьорите да не реват, че нямат туристи. Българи бяхме само 3-4 семейства всичко друго румънци, украинци, някой друг чех, поляк и пияни немци, но и тях ще пропъдят с глупостта си.
12
0
 
23
 
! Отговори
Кои са плажовете ? преди 2 дни
И кои са тези плажове? Кажете, че и малкото българи, които са се навили да не ходят там
11
0
 
9
 
! Отговори
До 10 преди 2 дни
Взимат парички тия нагоре, които са го направили така. Тия които съставят актчетата взимат от трите най дългото.
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Съставят по едно актче мизерно, оставят ги после на мира. Взимат парички. После ония като си построят вече хотелите и някои тръгне да ги разпитва, ония казват, еми ние им направихме акт какво повече направим?
9
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
като са станали частни, няма да ходя на бг черноморие и проблемът е решен. Няма държава, няма хора.
8
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Нормално в държава в която овцете събират капачки за децата, докато политическата и криминалната мафии крадат на воля.
7
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Младежта не ги бърка тая работа. Те цяла година са събирали пари за "да идат на море" за 3 дена да се покажат по Фейса на всички как им загорели татуровките и да посетят чалготеките с културна цел. От време на време извряка някой недоволен пенсионер и това е. Всичко си тече керванът си върви. По вестниците пишат как се имитира работа от контролираяите органи за да се успокои някой пенсионер и да вярва в светлото бъдеще и чака фалирането на хотелиерите с нетърпение и надежда.
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Бог създал морето е земята за хората тея о ро ди ни ги гепаха без право
5
3
 
15
 
! Отговори
ПП КИРО преди 2 дни
И ТОЙ СИ ИМА ЧАСТЕН ПЛАЖ
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Айде някой друг път ще ида на почивка на хотел на Черноморието. Благодаря. Ако не тоя век другият със сигурност. Обещавам. Хотелиерите и арендаторите на плажове да чакат.
3
5
 
25
 
! Отговори
Гърция здравей преди 2 дни
Забрави да им давам пари на ръка на мазните роми герберски или дпсарски
2
3
 
24
 
! Отговори
Ееее преди 2 дни
Уелкъм ту булгерия
1
2
 
31
 
! Отговори
Крадливи преди 2 дни
Мутроморци