Психически годен ли е Тръмп за президент?

Американски психиатър му поставя страшна диагноза
23 окт 2024 21:12, Нели Христова
79
Психически годен ли е Тръмп за президент?
Снимка: БГНЕС

Доналд Тръмп отново предизвика вълна от коментари със странно изказване.

"Някой друг иска ли да припадне?", попита той, след като двама от неговите поддръжници колабираха в жегата на събитие в Пенсилвания в понеделник.

Вместо да покаже съчувствие, той накара да пуснат песента "Ave Maria" от Франц Шуберт, която често се чува на погребения. След това реши да спре да отговаря на въпроси и реши, че ще послуша още музика, като дори и  потанцува.

"Време е да го прегледам професионално", каза на свой ред американският психиатър Банди Икс Лий пред BILD за последната поява на Тръмп. Професорът, който преподава в университета Йейл, вече постави под въпрос психическото състояние на Тръмп през 2017 г. в книгата "Опасният случай на Доналд Тръмп" с повече от 20 водещи американски психолози и психиатри.

"Той скоро може да се превърне в случай, подходящ за научно изследване", допълни експертът.

Две седмици преди президентските избори в САЩ тя предупреждава: "Симптомите му са се влошили значително."

Като яростен опонент на Тръмп, Лий е убедена, че той вече е бил когнитивно негоден за позицията по време на президентството си. Той е патологичен нарцисист, който взема решения въз основа на импулс, на мнение е тя.

Твърди се, че бившият началник на щаба на Тръмп, генерал Джон Кели, е използвал книгата на Лий като ръководство, за да разбере по-добре бившия си главнокомандващ.

За психиатъра едно нещо е ясно: Кели и председателят на Съвета на началник-щабовете Марк Мили са попречили на Тръмп да нареди ядрени войни със Северна Корея (защото Ким Чен Ун го нарече "психично разстроен старец" през 2017 г.) и Китай (за да остане на власт след загуба на изборите).

На въпрос дали Тръмп може да атакува Иран с ядрено оръжие при ново президентство, тя отговаря: "С Тръмп трябва да очаквате всичко".

В случай на поражение тя се опасява, че Тръмп ще прибегне към насилие. Тя беше предвидила ескалация като щурма на Капитолия на САЩ на 6 януари 2021 г., година по-рано в книгата "Духът на Тръмп, душата на Америка".

Но какво е нейното мрачно пророчество за периода след изборите?

"Трябва да се подготвим за насилие заради крехката му психика - дори и да спечели изборите. Той ще продължи да търси власт, за да отрича състоянието си."

Психиатърът коментира и описанието на бившата първа дама Мелания Тръмп, че съпругът й е любящ семеен мъж и че го е грижа за малкия човек. Лий каза пред BILD: "Той не е способен да изпитва състрадание към никого - особено не към малкия човек."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от САЩ
Японски самолетоносач за първи път прие изтребител F-35B
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
10
 
5
 
! Отговори
анонимен келеш преди 3 часа
Виенето на копейките защо България е в НАТО е музика за ушите ми:):):)
29
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Така е! Отличен професионален анализ! Тръмп е Нарцисист и такъв ще си умре. Няма шанс за никаква логика в неговото управление. За разлика от това на Путин - там логиката е желязна, имперска! Но ще си счупи зъбките точно като Хитлер. Защото Светът никога не може да бъде изцяло завладян, както се напъват някои дребни хорица и на изток, и на Запад!
28
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Bиенето на сорouднuте yтaйки е музика за моите уши
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Интересно,този американски психиатър каква диагноза би поставил на кандидата за премиер Борисов при сигурна победа на ГЕРБ на изборите и съюз с други партии, който му осигурява безпроблемен кабинет? ББ независимо от доста напредналата си възраст смята, че той е най-подготвен за премиер. Същият този психиатър каква диагноза би дал на Пеевски, който изтласка А.Доган, взе му част от партията и името й ДПС и смята, че ще участва в управляващата коалиция?
26
10
 
3
 
! Отговори
анонимен келеш преди 3 часа
Копейки намерихте ли къде изхвърлихме главата и крайниците на съветския солдат от ПСА след операцията с Фекса?:):):)
25
5
 
13
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 4 часа
След бай Дрън този въпрос не е от значение
24
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Също така е очевадно че Кремъл плаща за протръмпистка пропаганда включително в този сайт. Някой ще се усети след десетина години когато коня вече е у рЯката.
23
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Той щото говорещият с духове е много наред!
22
6
 
1
 
! Отговори
РУСХКОТРЕПА4ка преди 4 часа
препоръ4вам на галките русхи да изкарат едон експресен курс по англииски и да стиагат бох4ата към САЩ оли канада защото след идването на КАМАЛА ХАРИС и встъпването и в длъгност лато президент на САщ, от ПРо СИА ще остане само ПОД московието и ве4е обновен като градска ТОАЛЕТНА КЕМ 0АНА0АЛ.. С:АВА УКРАИНЕ
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
3a Xuлeщaтa ce бeз npuчuнa, зaщo нe nuтaтe?
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Нека да проверим. Здрависва ли се с невидимия човек по време на пресконференции? Призовава ли починали сенатори да дойдат при него на сцената? Успява ли да си довърши изреченията?
19
8
 
1
 
! Отговори
ЦЪРНИА ПАЛЩАД в МАСК преди 4 часа
специлано писмо телеграма до КАМАЛА ХАРИС и АБДУАЛ от тера с АДРЕС в БАНКИА и БАР СЕЛо НА.. за всеки слу4аи ! СЛАВА УКРАИНЕ// дйуст ин кеис.. за тръбата КОи, КАК... и господ нема да го спаси,,, де белос е риа от БАНКАИ
18
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Добре че някой се сети да си зададе очевадният въпрос след 8години политик и 4 години президент. Браво! А се вижда от пръв поглед че тоя не е добре с главата. Живеем в побъркан свят обладан от ненормалници.
17
6
 
1
 
! Отговори
Иван преди 4 часа
Негоден е. Лично го познавам.
16
6
 
0
 
! Отговори
Задрешетников преди 4 часа
Ако загуби,сам ще се прави на луд!
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Тръмп си е наред отвсякъде,въпросът е,къде бляха тия американски "психиатри" когато изкукуригалият се кандидатира и не стига всичко това ами и "управлява"САЩ вече толкова години?
14
2
 
3
 
! Отговори
До Ze nigmar преди 4 часа
Знаем че си много изостанало
13
2
 
10
 
! Отговори
Зевз преди 4 часа
Щом дедо Джо е годен и още е президент, значи и всеки друг е годен
12
3
 
2
 
! Отговори
в Неделя преди 4 часа
да НаПравим България Велика Отново! да Полетим като Феникс от Пепелта на Огъня на Борбата към Слънцето!!
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
За Русия е готин, за САЩ,не!