Блинкен нарече израелските стъпки за помощта за Газа недостатъчни

Първият американски дипломат е в Израел
23 окт 2024 12:25, Гергана Попова
18
Блинкен нарече израелските стъпки за помощта за Газа недостатъчни
Снимка: БГНЕС/ EPA

Държавният секретар на САЩ Антони Блинкен каза на израелския премиер Бенямин Нетаняху, че Израел досега не е предприел достатъчно стъпки, за да достави повече хуманитарна помощ в Газа, съобщава Ройтерс, цитирайки вископоставен служител от Държавния департамент, пожелал анонимност.

Още по темата
Блинкен проведе "разширени разговори" за хуманитарната ситуация в Газа с Нетаняху и други висши израелски лидери, които се ангажираха да действат по исканията на САЩ, каза служителят, говорещ при условие за анонимност.

Първият американски дипломат е в Израел като част от по-широка едноседмична обиколка в Близкия изток. Израелска информация за срещата не споменава хуманитарни въпроси.

Този месец Блинкен и министърът на отбраната Лойд Остин написаха писмо до израелските лидери, изисквайки от тях да предприемат повече стъпки през следващия месец за подобряване на хуманитарната ситуация в Газа или да се изправят пред потенциални ограничения върху военната помощ на САЩ. Това беше едно от най-силните подобни предупреждения от началото на войната на Израел с Хамас преди година.

"Стъпките, които те са предприели досега, не са достатъчни и днес ние изяснихме, че трябва да видим повече", каза служителят.

"Те се ангажираха с нас, че действат според нашите искания и правят всичко възможно, за да ги изпълнят. Ние приемаме тези ангажименти сериозно, но резултатите са важни". В съобщение на Държавния департамент за срещата се казва, че Блинкен е подчертал необходимостта Израел да увеличи хуманитарната помощ, докато израелският отчет изобщо не споменава хуманитарни въпроси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от САЩ
Бил Гейтс дари $50 млн. за кампанията на Харис
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 час
Ах. Нежничко? Сигурно от инжекцията ботокс повече ги боли тези цветни цион исти
11
0
 
4
 
! Отговори
българина преди 1 час
американското лицемерие е безгранично като вселената. Израел не иска да се грижи за газа а да я изрине и засели с евреи, както и ливан, на първо време. После ще пробва да отхапе и от другите съседи.... Но Бог си знае работата
10
0
 
0
 
! Отговори
Shalom Israel. преди 1 час
https://youtube/watch?v=1aIyZnFbOu0
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
"Газеха с булдозери живи палестинци": войниците на ЦАХАЛ признаха за военни престъпленияВ интервю за CNN израелските военни се оплакаха, че са станали "свидетели на ужасите" и са претърпели психологически наранявания. В своите показания мнозина припомниха как бронебулдозерите "газеха стотици хора, както мъртви, така и живи"."Сега в главите на войниците на ЦАХАЛ звучат експлозии и "някои вече не могат да ядат месо, след като са видели толкова много месо на улицата", се казва в статията.З
8
0
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 часа
Както Лондон каза, Путин е виновен!
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
И Русия САЩ са един дол дренки. И двете в страни са имали желание за подчиняване на Иран. И двете страни са колонизаторски. И двете водят войни по целия свят. И двете са управлявани от евреи. И двете само си гледат интереса. Щом като ми пробутвате тезата, че Русия била с палестинците в момента, тогава защо не са бомбардирали Израел досега? Тия чepнилки в Израел командват както САЩ така и Русия.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Никой не говори за спиране на еврейските атаки... Никой и нийъде, Ето четете: "Стъпките, които те са предприели досега, не са достатъчни и днес ние изяснихме, че трябва да видим повече"което в превод от дипломатичския език на ФАЩ означава просто: "Засилете военните удари! Недостатъчни са!!!"
5
0
 
1
 
! Отговори
STOP AI TERROR преди 2 часа
Warnings about terror with NANO SCANNERS more 4 000 000 victims inside BUlgaria.TError trough digital holographic weapons incl,anti BG cars EKO STIKERS , Anti BG cars car insurance stikers.. Experts must to make tests with multi spectral diagnostic..Внимание всички в автомобили с холограми са жертви на АКТИВНИ НАНО СкЕНЕРИ. ПРоникват жертвите на хиляди точно сканирани места през кожата вкл в главен мозък Експерти да огледат жертви телевизионни говорители вкл всички. Полицаи вкл всички от СДВР
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Пред журналисти им викат "Недостатъчно пазите цивилните в Газа" (то и без това досега убиха предимно само цивилни), а иначе ги пазят от всички останали, които се борят с това, че не просто недостатъчно пазят цивилните, а даже ги избиват. Т.е. с други думи САЩ са лицемери, които само приказват, а иначе подкрепят геноцида в Газа. Ако не го подкрепяха, досега трябваше да са ударили Израел. Иначе в други страни как си позволяват.
3
0
 
8
 
! Отговори
Факт преди 2 часа
Дипломацията на сащ е театър,шоу за пред света.Докато еврейте убиват хиляди...с оръжие от Европа и сащ.
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
И двамата са евреи. Всеки знае че САЩ са еврейска колония. Никой от управляващата каста в Америка не може дори да пръдтне, без разрешението на господарите си от Тел Авив.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Блинкен говори с началника си.