Бивш моден директор е арестуван за трафик на мъже

Партньорът му също е обвинен и арестуван
23 окт 2024 22:56, Инна Ангелова
6
Бивш моден директор е арестуван за трафик на мъже
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Майк Джефрис, бившият главен изпълнителен директор на популярния моден бранд "Abercrombie & Fitch", е задържан по обвинения за проституция и международен бизнес за сексуален трафик.

Заедно с 80-годишния Джефрис са задържани и неговият партньор Матю Смит, на 60 години, както и негов съдружник, който е имал ролята на посредник - Джеймс Джейкъбсън, на 71 години.

Според обвинението модният директор Джефрис е използвал богатство и служебно положение "за трафик на мъже за собствено сексуално удоволствие" и за удоволствието на своя партньор. Обвинителният акт сочи, че между 2008 и 2015 г. Джефрис, Смит и Джейкъбсън са участвали в схема, в която са набирали мъже чрез сила и принуда за участие в "сексуални мероприятия".

Събитията представлявали партита, на които участниците носят костюми и извършват определени сексуални актове. На жертвите са давани мускулни релаксанти, известни като "попърс", алкохол и виагра, съобщава БНТ. Схемата набирала добре поддържани хетеросексуални мъже, обещавайки им кариера на модния подиум или пари. Жертви често са ставали служители на магазините или модели на бранда. Според обвинението има 15 жертви, но в действителност схемата е засегнала десетки мъже през годините.

Посредническата роля на Джейкъбсън е обхващала подбора на участници за "сексуалните събития". Той е пътувал, за да се среща с мъже от различни точки на света, а преди да направи избора си, обикновено е изпробвал техните възможности. В обвинителния акт се посочва, че не веднъж жертвите са инжектирани с наркотици, преди определени сексуални действия, при отказ или неспособност да се включат.

Компанията "Abercrombie & Fitch" беше обвинена, че е финансирала схемите за сексуален трафик, ръководена от бившия главен изпълнителен директор. Тогава от бранда заявиха, че сегашното ръководство не е било наясно с обвиненията и подчертаха, че "ненавиждат сексуалното насилие и осъждат предполагаемото поведение".

През 2014 г. модният директор Майк Джефрис се оттегля от позицията след спад в продажбите. При напускането си той получава пенсионен пакет на приблизителна стойност от 25 милиона долара.

Днес Джефрис беше освободен срещу гаранция от 10 милиона долара, а Смит беше задържан. Посредникът Джеймс Джейкъбсън беше освободен срещу гаранция от 500 000 долара. Обвиняемите трябва да бъдат изправени пред съда в петък.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от САЩ
Японски самолетоносач за първи път прие изтребител F-35B
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Сексуален Работник преди 1 час
Няма нищо лошо в това да се изкарват повече пари. Никой не им е извадил очите, а и са си получили парите, за които са се цанили. Твай. В България, най-лесните жертви за педерасистите са комунистите, защото последните по рождения са cбъpкaняци.
5
0
 
1
 
! Отговори
Grom преди 1 час
И мъжете същите п*тки като жените. Продават изваяни тела и каквото имат в гащите, после били жертви. Милите. Свършиха големите кинти и драма.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
а бе, 6етep евроатлантическа работа!
3
0
 
3
 
! Отговори
Евгениус Минчо преди 2 часа
OMG
2
0
 
4
 
! Отговори
Вай! преди 2 часа
Какво доживяхме! По-рано отвличаха жени с цел сексуална експлоатация и на отвлечените им се случваше чрез принуда да участват в сексуални мероприятия. Днес това се сполетява мъже! Как да си го обясним??? Сигурно феминистките са го измислили! Този моден директор вероятно е тяхна марионетка! Вай, вай, вай!
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Свързани са с онзи сатаниста П.Диди.Заради такива извратени като тези се напълни с обратни.Всъщност те са станали такивав повечето случаи след като са били жертва..Тези жертви бяха проклели света и искаха да се стига едва ли не до ядрени взривове,за да затрият света.Обвиняват цялото човечество,че си е затваряло очите докато страдат.Трябва да има справедливост.Ако тези извратени на Земята не ги накажат после ги чакат в ада.