Бил Гейтс дари $50 млн. за кампанията на Харис

Милиардерът потвърди подкрепата си за демократа
23 окт 2024 11:00, Инна Ангелова
38
Бил Гейтс дари $50 млн. за кампанията на Харис
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Милиардерът и филантроп Бил Гейтс е дарил 50 милиона долара в полза на кампанията на Камала Харис, въпреки предишната му аполитична позиция и сподели, че “тези избори са различни“. Дарението трябваше да бъде частно, но милиардерът по-късно потвърди подкрепата си пред New York Times, въпреки че не е подкрепил публично вицепрезидента.

“Подкрепям кандидати, които демонстрират ясен ангажимент за подобряване на здравеопазването, намаляване на бедността и борба с изменението на климата в САЩ и по света“, каза Гейтс в изявление, предоставено на вестника, което не се отнася директно до дарението.

“Имам дълга история на работа с лидери от целия политически спектър, но тези избори са различни, с безпрецедентно значение за американците и най-уязвимите хора по света”, каза още основателят на Microsoft.

Гейтс, чиято нетна стойност се оценява на около 105 милиарда долара според Forbes, в момента е тринадесетият най-богат човек в света, въпреки че каза, че не иска да бъде разглеждан като "политически влиятелен човек”, пише още The Independent.

Гейтс и преди е поощрявал работата на администрацията на Байдън-Харис по изменението на климата - въпрос, който него много го вълнува.

Бил Гейтс се стреми да се “движи над политиката”, за да може да има доверие както сред демократичната, така и сред републиканската публика и администрации, особено тези, които работят в полза на развиващия се свят.

“Не казвам на други хора как да гласуват, защото съм толкова свързан с фондацията, която работи с всяка администрация“, каза преди време Гейтс и добави: “Мисля, че е страхотно да има някой, който е по-млад и може да мисли за неща като AI и как да го оформи по правилния начин.“

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от САЩ
Зеленски очаква покана за НАТО, но след изборите в САЩ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
3
 
! Отговори
Хахаха преди 37 минути
Преднината Тръмп пред Харис е в милиони гласове.За да обърнат резултата, демократите ще трябва тотална да фалшифицират и подадените за Тръмп гласове или да взривят атомна бомба.
31
0
 
2
 
! Отговори
Дребна рибка преди 56 минути
А мъск даде 75 милионас за Тръмп и продължава..... не всеки е богат като Мъск и беден кат Гейтс :)))))
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Шъ си ги мерат с Илон.
29
1
 
10
 
! Отговори
ПЛовдив преди 1 час
Сатанистите се тресат от страх....Изсипват милиони в предизборна кампания
28
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
24, праз 2016г. Тръмп ги хвана неподготвени и за демократите това беше шок. През 2020 коригираха грешката си,използваха пандемията и фалшифицираха изборите. Дори само опитите за убийството му са достатъчен показател каква паника ги тресе.
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Защо евреинът иска едно кукуригу да застане начело на САЩ?!
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
когато милярдери даряват за демократи - ок. Когато милярдери даряват за републиканци - ОМГ ориндж мен лош
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Бил Гейтс обича Пи Диди
24
5
 
5
 
! Отговори
БИЛ ГЕЙТС преди 1 час
ЩОМ СТАВА ДУМА ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО АЗ СЪМ ТАМ :D КАМАЛА ЗАЯВИ , ЧЕ ПРИ НЕЙНО УПРАВЛЕНИЕ ЩЕ СЕ ИЗТРЕПАТ 100-ЦИ ХИЛЯДИ ТЪПУТИНИ!! А ТРЪМП Е ПРОТИВ :D ТО Е ЯСНО, ЧЕ СЪМ ЗА КАМАЛА ХАРИС :D
23
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Последните проучвания показват, че Тръмп е фаворит. Само да кажа, че през 2016-та, Тръмп не беше фаворит да спечели, но някак си успя. През 2020-та пак не беше фаворит, но изоставането му беше с много по-малко гласове от предсказаното. А сега, според същите проучвания, Тръмп води. Ако историята е някакъв индикатор, т.е. че ще получи повече проценти, отколкто му дават, то разбирам, защо Бил и останалите са в някаква паника и ръсят пари днис преди изборите в отчаян опит, да обърнат нещата ...
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Френската революция ше конфискува милиардите на Бил Гея - и на гилотината :)))
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
До Анонимен 18 - Той вече лъсна в списъка на Епстийн (епстийн?!?) и предполагам, че тая седмица ще се чуе пак за него :)
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Резултатие ще станат ясни след поне седмица.
19
0
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 2 часа
не ги дава на газа а ги дарява на индииката и ако спечели тя неговото богаствоще нарастне неимоверно мъск подкрепя оранжевия всеки си е направил сметкатавсички са бизнесмени
18
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Чичо Бил ще лъсне в 2-3 педу списъка хехеех и партита на Диди. Затова е против Тръмп
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Светът ще се излекува в деня в който този антихрист влезе в затвора доживот!
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Демонстрират кои са й кукловодите! Толкова е посредствена Харис,че направо е ужасно до каква степен вече не ги е грижа задкулисните дори за добре направена фасада на игрите им. Харис буквално демонстрира словесна диария и запек на мисловна дейност!
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Като кажат "филантропа Сорос", "филантропа Гейтс" и се чудя, това някакъв нов синоним на сатанист ли е? А иначе е ясно, че ционетата подкрепят Харис по неомарксистка линия, макар че Тръмп и дъщеря си им хариза с надеждата, че ще го заобичат. Наивник. За тези същества понятия като лоялност и признателност не съществуват.
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Нормално е един масов убиец да подкрепя друг масов убиец
13
3
 
22
 
! Отговори
реалист преди 2 часа
Още едно потвърждение,че Тръмп задължително трябва да спечели за доброто на целия свят