Докато Крукс стрелял срещу Тръмп от покрива, в сградата имало полицаи

Тя била използвана за "наблюдателница" от местната полиция
16 юли 2024 14:00, Елка Василева
119
Докато Крукс стрелял срещу Тръмп от покрива, в сградата имало полицаи
Снимка: БГНЕС

Екип снайперисти от местната полиция е бил разположен вътре в сградата, от чийто покрив атентаторът Томас Матю Крукс е стрелял, ранявайки по време на предизборен митинг бившия президент на САЩ и настоящ кандидат-президент Доналд Тръмп, съобщи вестник „Ню Йорк пост“, позовавайки се на източници от силите на реда.

Още по темата
Сградата в град Бътлър (щата Пенсилвания), където се е помещавала фабрика за стъклени и пластмасови опаковки, е била използвана от местната полиция като „наблюдателница“ за нейните снайперисти, от където да следят за заплахи, докато бившият президент изнася реч само на около 110-120 метра разстояние, твърдят източниците.

Според тях в момента на стрелбата полицаите са се намирали вътре в сградата, но не и на покрива ѝ.

Крукс е успял да се изкачи необезпокояван на сградата, преди да стреля осем пъти, ранявайки Тръмп в ухото, убивайки един от присъстващите на митинга и ранявайки други двама.

Разкритието идва, след като местна медия съобщи, че Крукс е бил забелязан в сградата около половин час преди да открие огън, като един от полицаите на окръг Бийвър дори го снимал преди стрелбата.

Източници от правоприлагащите органи казаха, че не е ясно дали някой от местните служители, които са имали задачата да обезопасят периметъра около митинга, е успял да предупреди агентите на Сикрет сървиз за стрелеца.

Вестникът добавя, че един от полицаите се е опитал да претърси покрива няколко минути преди началото на стрелбата, но се е оттеглил, когато Крукс е насочил пушка към него.

Според говорителя на Сикрет сървиз Антъни Гулиеми местната полиция е отговаряла за сигурността на района, от който е стреляно. Според източниците полицията е проверила мястото и помещенията преди началото на митинга на Тръмп, но нейните служители не са се качили на покрива по време на събитието от страх да не се намесят в работата на снайперистите на Сикрет сървиз.

Нито полицията на град Бътлър, нито щатската полиция на Пенсилвания, нито спешните служби на окръг Бийвър са отговорили на искането за коментар на изданието. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
1
 
2
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 месец
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп номинира сенатора от Охайо Джей Д. Ванс за свой кандидат за вицепрезидент. ЕС нарече Ванс катастрофа за Украйна, тъй като той е против военната подкрепа за Киев.
114
2
 
4
 
! Отговори
Юлиян преди 1 месец
Класически опит за атентат.Не съществува такъв съвършен снайпер,който да гарантира,че само ще ти одраска ухото от такова разстояние и при постоянно движещи се тяло и глава.И няма такъв човек,който да рискува живота си по подобен начин,пък бил той и кандидат за президент на САЩ.Който не вярва може да опита.
113
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гледах един запис. Човек от публиката снима стрелеца на покрива и коментират с хората около снимащия, че на покрива лежи човек. Онзи се излегнал най- спокойно на покрива и си се върти и намества като в къщи в леглото. Много странно.
112
0
 
2
 
! Отговори
Юлиян до Тони преди 1 месец
Не ставай смешен.Виж 109.Той ви дава отговор дали "постановката",както се опитвате да представите опита за убийство на Тръмп е наистина постановка,а не атентат.
111
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много смешни оправдания и обяснения от всички. И децата разбраха, че стрелеца е бил под "полицейски чадър" и протекция. Няма как иначе да стреля 8 пъти!?! От единствената сграда срещу Тръмп и която видиш ли не била претърсена
110
7
 
3
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 1 месец
До #109. Стрелецът не е стрелял по Тръмп,защото не е бил стрлец,а е стрял като е гледал през очилата. Раната на ухото на Тръмп я прави някой от неговата охрана с остър предмет,когато няколко секуди е бил снишен зад катедрата. Така Тръмп става герой и защото е шоумен се изправя с вдигнат юмрук и казва няколко пъти "Фак ю".
109
0
 
9
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 1 месец
Това още повече изглежда на нагласена работа. Ега ти сикрет сървиса,ако така са си гледали работата в действителност.
108
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 105. Не говори rлynocтu! Ти би ли дирижирал такъв атентат срещу себе си? Такова доверие ли ще имаш на стрелеца, че от 120 метра ще те уцели именно в ухото, а не в главата?
107
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Без думи
106
1
 
4
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 месец
СлОчаеносТ? Някаква, като залягането на агентите минути , преди изстрела.
105
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре бе, нали русофилите са с Тръмп, нали уж русофилите се обявявали против фашизма? Тогава защо в САЩ американските анти-фашисти са против Тръмп, даже стрелят по него?
104
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По всичко личи, че атентатът е фалшив и е дирижиран от екипа на Тръмп и привържениците му.
103
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Господ е бил и си остава с Донълд Тръмп! Един наркоман,е действал необезпокояван от т. нар. охрана на бъдещият президент на сащ.След ноември т.г.пагоните на тези заспали охранители,ще са на тавана.Някои от началниците им,може да отнесат 15-20 лета в каушите на Америка.
102
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя ли е истинския стрелец хахахаха
101
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трумп не е президент, затова охраната е била толкова рехава. Ако беше Байдън там, снайперисти щеше да има не само вътре в сградите, но и на покривите им.
100
3
 
15
 
! Отговори
Абе преди 1 месец
Важното е,че демократите си заминават заедно с шефа си Сорос и неговите гадни измишльотини-джендър идеологии,зелени сделки,пандемии с ваксинации,мигрантски вълни,жълти революции и прочее.
99
5
 
20
 
! Отговори
Поаро преди 1 месец
Цялата работа намирисва на предварително скалъпен сценарий. Нищо не се връзва. Сглобена пушка, която не можеш да скриеш, полиция повече от присъстващите, зони забранени за достъп и някой свободно си преминава с пушката, влиза си в сградата, която е на има няма 80-100 метра...на открито при това и стреля. В това време по покривите на съседните сгради има повече снайперисти от керемиди на покрива. Какво ли са му обещали на завалийката? Само не са му казали, че накрая ще го премахнат.
98
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако всичката им работа е такава ...
97
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези полицаи са били симпатизанти на демократите.
96
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 90 . Сега на Украйна не и е за Крим . И на ЕС сега не му е до Крим . То има руснаците Крим не им е нужен . Нямат флота и територията е почти в анархия .