Докато Крукс стрелял срещу Тръмп от покрива, в сградата имало полицаи

Тя била използвана за "наблюдателница" от местната полиция
16 юли 2024 14:00, Елка Василева
119
Докато Крукс стрелял срещу Тръмп от покрива, в сградата имало полицаи
Снимка: БГНЕС

Екип снайперисти от местната полиция е бил разположен вътре в сградата, от чийто покрив атентаторът Томас Матю Крукс е стрелял, ранявайки по време на предизборен митинг бившия президент на САЩ и настоящ кандидат-президент Доналд Тръмп, съобщи вестник „Ню Йорк пост“, позовавайки се на източници от силите на реда.

Още по темата
Сградата в град Бътлър (щата Пенсилвания), където се е помещавала фабрика за стъклени и пластмасови опаковки, е била използвана от местната полиция като „наблюдателница“ за нейните снайперисти, от където да следят за заплахи, докато бившият президент изнася реч само на около 110-120 метра разстояние, твърдят източниците.

Според тях в момента на стрелбата полицаите са се намирали вътре в сградата, но не и на покрива ѝ.

Крукс е успял да се изкачи необезпокояван на сградата, преди да стреля осем пъти, ранявайки Тръмп в ухото, убивайки един от присъстващите на митинга и ранявайки други двама.

Разкритието идва, след като местна медия съобщи, че Крукс е бил забелязан в сградата около половин час преди да открие огън, като един от полицаите на окръг Бийвър дори го снимал преди стрелбата.

Източници от правоприлагащите органи казаха, че не е ясно дали някой от местните служители, които са имали задачата да обезопасят периметъра около митинга, е успял да предупреди агентите на Сикрет сървиз за стрелеца.

Вестникът добавя, че един от полицаите се е опитал да претърси покрива няколко минути преди началото на стрелбата, но се е оттеглил, когато Крукс е насочил пушка към него.

Според говорителя на Сикрет сървиз Антъни Гулиеми местната полиция е отговаряла за сигурността на района, от който е стреляно. Според източниците полицията е проверила мястото и помещенията преди началото на митинга на Тръмп, но нейните служители не са се качили на покрива по време на събитието от страх да не се намесят в работата на снайперистите на Сикрет сървиз.

Нито полицията на град Бътлър, нито щатската полиция на Пенсилвания, нито спешните служби на окръг Бийвър са отговорили на искането за коментар на изданието. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
23
 
! Отговори
КНСБ преди 1 месец
Някой изненадан ли е ,че и техните полицаи са абсолютно същите наркомани,пияници и шотлански гайди, пълни с л-на догоре досущ ,както нашите безполезни хрантутници и заплатаджии.
94
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До89. Сърбия е добре като слушат Лепа Брена и гледат тенис. Ако питаш сърбите те ще ти кажат Абе живели сме као гърци, като е бил Тито. Сега мало радат, мало плата вадят и тако мало живат. Кой се докопа до китайски креди мисли , че е надхитрил китайците .
93
2
 
5
 
! Отговори
до 70 преди 1 месец
Абе не е точно така, но така се лансират версиите. Другарят Лий Харви Осуалд е живял в СССР и е женен за рускиня... и т.н.
92
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До87. Теоретично и като мит звучи добре за Орбан. За да се получи на Практика е невъзможно . Трябва да върне паричната система на форинта . Да върне и парите по Европейските програми в Евро . И още куп други факти . Както САЩ хвърли една бомба и срути моста на Нови Сад / стана годен само за пешеходци/ , който го построиха с долари по времето на Тито . Казано просто ние го построихме и ние си го развалихме. Е така ще върнат и унгарците в социализма ,ако се правят на много знаещи
91
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Абсолютно съм уверен, че контранастъплението на Украйна ще успее" заяви генералният секретар на НАТО Столтенберг през април 2023г.
90
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
89
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сърбия не е в ЕС и е много по-добре от България, и заплатите са по-големи, и държавата е уредена, а в България е разруха.
88
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 84. НАТО не е в Украйна ,а в Полша , Румъния , България , Турция , Гърция. Оръжия, хуманитарна помощ и муниции да. Но войска няма.
87
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
- Уважаеми Владимир Александрович, всички земи от Закарпатието които се намират на територията на бившата УССР са унгарски, и ти сега имаш избор - или даваш автономия на тези земи, или по-късно те ще станат част от Унгария. И след като каза това в Киев, Орбан отиде в Москва.
86
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Унгария ще увеличи територията и ще си върне земите от теритирията на бившата УССР, и ще има обща граница с Русия, ще бъде основен газов хъб на Европа, а може и да напусне ЕС, никой не иска да го асоциират с пораженци, защото Сърбия и Унгария ще бъдат ключови играчи в "Един пояс, един път" за Европа. Неслучаийно Орбан и Вучич бяха поканени в Китай на форума "Един пояс, един път" поради географското си положение, а Брюксел, Париж и Берлин не бяха. Си Цзипин на посещението си с Европа посети Унгария, Сърбия и Франция.
85
13
 
2
 
! Отговори
Европеец преди 1 месец
Трябва да натиснем Унгария и да наложим санкции, да го заболи обикновения унгарец и да излязат на улиците да свалят Орбан, ЕС има финансови механизми да направи живота на унгарците черен.
84
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До81. Мнение. Изключването на Унгария от ЕС , ако стане . Ще е финансов проблем за обикновенните унгарци. За елита около Орбан не е от значение . ЕС ще има средата от тези , които ще отпаднат за Унгария . Така ЕС ще ги насочи към по бедни от общността.
83
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НАТО каква работа има в Украйна? Украйна член ли е на НАТО? Русия нападала ли е някога страна от НАТО?
82
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Според мене ефбиай и сиайей са замесени.
81
1
 
1
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
До Анонимен Това може да самата истина !!!
80
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Европейския парламент започва инициатива за процедура по лишаване на Унгария от правото на вето в ЕС. Politico отбелязва, че в послание на евродепутати, адресирано до ръководителя на ЕК Урсула фон дер Лайен, ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел и ръководителя на ЕП Роберта Мецола, се казва, че Орбан "вече е нанесъл значителни щети, злоупотребявайки с ролята на председателството на Съвета на ЕС. Това изисква реални действия, като например временно отнемане на правото на глас на Унгария в Съвета на ЕС, тъй като практиката показва, че само публичното порицание не дава резултат".
79
0
 
4
 
! Отговори
Холивуд 2.0 преди 1 месец
Този филм излезе поне преди 10-15 години, не мога да се сетя заглавието, като че ли том Круз да беше в главната роля. Всичко е 1:1 само че във филма набедения за стрелец успя да избяга ранен и да разнищи заговора.
78
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Евродепутатите осъждат посещенията на Орбан в Русия и Китай. Евродепутатите осъждат самия факт на посещенията на Орбан в Русия и Китай, без да споменават пътуването му до Киев и контактите му с кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп.
77
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На 15 юли ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен вече отмени посещението на управителния съвет на ЕК в Унгария и понижи нивото на представителство на неформални срещи на Съвета на ЕС под унгарско председателство. Това решение няма прецедент в историята на ЕС.
76
3
 
8
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
Не ви ли стано ясно Сикрет Сервиз са замесени, някой от шефовете му наредено да не а прави нищо .Толкоз ли е сложно и те са замесени но само някой .ДРугите си вършат работата!!!