Докато Крукс стрелял срещу Тръмп от покрива, в сградата имало полицаи

Тя била използвана за "наблюдателница" от местната полиция
16 юли 2024 14:00, Елка Василева
119
Докато Крукс стрелял срещу Тръмп от покрива, в сградата имало полицаи
Снимка: БГНЕС

Екип снайперисти от местната полиция е бил разположен вътре в сградата, от чийто покрив атентаторът Томас Матю Крукс е стрелял, ранявайки по време на предизборен митинг бившия президент на САЩ и настоящ кандидат-президент Доналд Тръмп, съобщи вестник „Ню Йорк пост“, позовавайки се на източници от силите на реда.

Още по темата
Сградата в град Бътлър (щата Пенсилвания), където се е помещавала фабрика за стъклени и пластмасови опаковки, е била използвана от местната полиция като „наблюдателница“ за нейните снайперисти, от където да следят за заплахи, докато бившият президент изнася реч само на около 110-120 метра разстояние, твърдят източниците.

Според тях в момента на стрелбата полицаите са се намирали вътре в сградата, но не и на покрива ѝ.

Крукс е успял да се изкачи необезпокояван на сградата, преди да стреля осем пъти, ранявайки Тръмп в ухото, убивайки един от присъстващите на митинга и ранявайки други двама.

Разкритието идва, след като местна медия съобщи, че Крукс е бил забелязан в сградата около половин час преди да открие огън, като един от полицаите на окръг Бийвър дори го снимал преди стрелбата.

Източници от правоприлагащите органи казаха, че не е ясно дали някой от местните служители, които са имали задачата да обезопасят периметъра около митинга, е успял да предупреди агентите на Сикрет сървиз за стрелеца.

Вестникът добавя, че един от полицаите се е опитал да претърси покрива няколко минути преди началото на стрелбата, но се е оттеглил, когато Крукс е насочил пушка към него.

Според говорителя на Сикрет сървиз Антъни Гулиеми местната полиция е отговаряла за сигурността на района, от който е стреляно. Според източниците полицията е проверила мястото и помещенията преди началото на митинга на Тръмп, но нейните служители не са се качили на покрива по време на събитието от страх да не се намесят в работата на снайперистите на Сикрет сървиз.

Нито полицията на град Бътлър, нито щатската полиция на Пенсилвания, нито спешните служби на окръг Бийвър са отговорили на искането за коментар на изданието. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Полицай се качил на покрива, но Крукс го заплашил и той слязъл от покрива. Защо си измислят? Да си кажат, че Сикрет Сървис са пробити.
14
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е па тия вътре са охранявали оня горе да не го безпокоят белким си свърши работата преди да го гръмнат
13
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Полицай се качил на покрива, но Крукс го заплашил и той влезнал. Божее! Свободни съчинения. Нали гледахме видео на човек, който е под дървото до сградата и се вижда, че стрелеца се качва пълзейки върху покрива... Какви 26 минути?
12
5
 
26
 
! Отговори
Anonimen преди 1 месец
Скоро ще стане ясно , че атентатора не е действал сам, а покушението е организирано. Само , че никога няма да се разбере кой го е организирал. (впрочем както при Кенеди).- "На всички е ясно , че е виновен Путин".
11
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма как да има 9 изстрела от 3 оръжия и от тях 8-те да са от едно.Математика Не помните ли вчера какво писахте.
10
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми те изчакаха Тръмп да падне и след като нямаше какво да цели стрелеца го гръмнаха. Американска охрана господа.
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Инструкторите вероятно?
8
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
26 минути преди стрелбата, стрелецът е забелязан от хора,но никой не реагира. Това е чист заговор на Сикрет Сървис, но шефката не иска да подаде оставка.
7
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да бе 80 пъти е стрелял
6
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия по- зле и от нашите. Не случайно са обект на вицове и майтапи.
5
20
 
4
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 месец
Да де,аз това казвам.Прекалено невъзможно,за да е възможно да се стреля от позицията на ченгетата.Впрочем аз засега нямам нищо против Винс,но за мен Тръмп трябва да бъде затворник номер едно на годината. Все пак е нужно малко време,за да видим какви са тенденциите на Винс. Никак не ме дразни фактът,че майка му е била наркоманка. Би ме подразнило ако Винс не се противопостави на наркобароните,които са убивали и неговата майчица. По-добре Винс за Президент,отколкото Тръмп.Тръмп е болен невротик.
4
5
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Още преди много време ви писах тук, че накрая Тромпета ще го застрелят някъде на митинг. може да се провери тука.
3
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ти остави полицаите, ами агентите от Сикрет сървиз ко са праили, сигурно са си пили кафенце, докато не са им казали да убият младежа дето не можел да стреля :))
2
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много добро решение беше да застрелят Крукс,няма да го чакат докато уцели я.
1
3
 
37
 
! Отговори
Ужас преди 1 месец
И това ако не е заговор!?